Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Stoelmassage

Leer met Japanse drukpuntmassages snel spanningen weg te nemen!
Cursus Stoelmassage
Voordelen
€ 195
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je stoelmassages leren geven? Dat kan bij Wellness Academie. De stoelmassage is één van de meest polyvalente massagevormen van het moment. Een korte, intensieve stoelmassage doet wonderen, zeker voor mensen die dag in dag uit achter de computer zitten. Er zijn draagbare ergonomische massagestoelen op de markt die het geven van stoelmassages tot een flexibele en rendabele activiteit maken.

Stoelmassage: ‘tussen de bedrijven door’

Mensen klagen vaak dat ze nauwelijks nog een gaatje vrij hebben in hun agenda om langs de massagetherapeut te gaan. Hier kan je mooi op inspelen door zelf bij de mensen of bedrijven langs te gaan om stoelmassages te geven. Dit massageconcept werd in de jaren ’80 geïntroduceerd door de Amerikaan David Palmer. De stoelmassage is gebaseerd op de Japanse shiatsu massage (drukpuntmassage). De ontvanger neemt plaats op een ergonomische stoel die het lichaam goed ondersteunt, zodat men optimaal kan ontspannen. De kleren blijven aan, waardoor het nog gemakkelijker is om deze massage ‘tussen de bedrijven door’ te geven.

Na je cursus Stoelmassage kun je mensen snel en diep laten ontspannen

Veel goede redenen voor een cursus stoelmassage!

Er zijn veel goede redenen om een cursus stoelmassage te volgen. Hoewel een stoelmassage maar tussen de 15 en 20 minuten duurt, is de uitwerking zeer diepgaand. Met behulp van de drukpunt massagetechnieken wordt opgebouwde spanning in de nek, schouders, rug, armen en het hoofd los gemasseerd. Stoelmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt bevorderd, terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. Ook het immuunsysteem krijgt een boost. Een korte stoelmassage ontspant en geeft nieuwe energie.

Inhoud cursus stoelmassage

De cursus stoelmassage behandelt kort de geschiedenis van de stoelmassage. Daarna wordt er ingegaan op de vraag: Waarom stoelmassage? Alle voordelen en effecten van stoelmassages worden belicht. Vervolgens leer je om zelf alle massagetechnieken die komen kijken bij stoelmassages uit te voeren. Je leert hoe je stoelmassage geeft voor het behandelen van de nek, rug en schouders en ook een stoelmassage voor het behandelen van de schouders, het hoofd en de armen komt aan bod. Een cursus stoelmassage is ook een geweldige aanvulling op onze opleiding massagetherapeut of neem ook eens een kijkje bij onze cursus hot stone massage.

Cursus stoelmassage met certificaat

De cursus stoelmassage is een ééndaagse cursus, die wordt gegeven in kleine groepjes, waardoor elke cursist voldoende aandacht krijgt. Je gaat tijdens de cursus stoelmassage meteen zelf praktisch aan de slag onder begeleiding van een ervaren vakspecialist. Na afloop ontvang je een certificaat stoelmassage.

Indeling

Weekendreeks - 1 dag van 10u tot 17u30.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 8 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis stoelmassage
 • Waarom stoelmassage?
 • Voordelen en effecten
 • Massagetechnieken
 • Behandelen nek, rug en schouders
 • Behandelen schouders, hoofd en armen

195 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 28 september 2024
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven

Datum: zaterdag 22 maart 2025
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven
Zondagreeks

Datum: zondag 22 december 2024
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven

Datum: zondag 29 juni 2025
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 1 september 2024
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 21 december 2024
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven

Datum: zaterdag 5 april 2025
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 22 februari 2025
Tijd: 10:00 tot 17:30

Inschrijven
Zondagreeks

Datum: zondag 1 september 2024
Tijd: 10:00 tot 17:30

Vol, zet mij op de wachtlijst
Caroline HoekendijkDocent in Amsterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam en Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Mireille Gybels
Mireille GybelsDocent in Hasselt

Mireille Gybels (1952) maakte in 2002 de beslissing om haar levenspatroon te veranderen; ze volgde een opleiding tot shiatsubeoefenaar. Dit was het begin van een boeiende carrière, waarin ze de zelfhelende kracht van het lichaam ontdekte.

In 2005 behaalde Mireille haar diploma als volwaardige shiatsubeoefenaar, waarmee ze zich aansloot bij de Belgische Shiatsu Federatie. Vanwege haar talent werd ze aangenomen als assistent aan de Internationale Shiatsu School in Westmalle. In 2007 voldeed ze aan de voorwaarden om aan de slag te gaan als volwaardige shiatsu docente. Vervolgens zette ze voor de Wellness Academie de Shiatsu Opleiding op.

Mireille bleef zich bijscholen door cursussen te volgen als structurele shiatsu en shiatsu door Saul Goodman. Ze interesseerde zich ook voor andere facetten van de oosterse en complementaire geneeswijzen en volgde tevens de cursussen: shin tai, oosterse geneeskunde, kooklessen macrobiotiek, shiatsu en kinderen, dorn, cupping en moxa.

Mireille is lid van de Algemene Vergadering en lid van de Werkgroep Scholing in de schoot van de Belgische Shiatsu Federatie. Ze heeft scholing en aandacht voor de individuele student hoog in het vaandel staan. Ze is daarom de aangewezen docente voor de Opleiding Shiatsubehandelaar aan de Wellness Academie.

8,3

Prima cursus, vakkundige en zeer aardige docente. De cususdag vloog voorbij.

GerardAmsterdam
9,4

Het was een super interessante cursus en Jolie is fantastisch

JolandaRotterdam
10,0

Het was een hele fijne cursusdag, waarin ik veel geleerd heb op een laagdrempelige, fijne manier

MandyRotterdam
8,6

Een fijne en leerzame cursus. Een welkome aanvulling op de shiatsu cursus.De docente heeft veel kennis en is zeer gedreven.

ConnyHasselt
8,5

Was top en keurig geregeld.....geweldig gemotiveerde docente!!!!

SandraRotterdam
9,7

Interessante cursus, goede uitleg, er was aandacht voor iedereen! Een aanrader, veel geleerd en enthousiast geworden!

KarinAmsterdam
9,5

Ik vond het een erg leuke en ook een leerzame dag. De Docent was erg vriendelijke en geduldig… en we hadden een heel gezellige groep cursisten.

SidneyAmsterdam
8,5

Leuke cursus door goede docente met aandacht voor alles.

MargotHasselt
8,7

Jolie geeft de cursus vol passie en dat is super fijn. Zij vult naast het cursusmateriaal ook nieuwe info en massagetechnieken toe. Dus heel compleet.

JeannetteAmsterdam
9,5

Het was een leerzame, ontspannen cursus, die praktijk gericht is

JohnRotterdam
10,0

leuke opleiding met veel praktisch oefenen

ANDREHasselt
9,3

Caroline is een goede leraar je leert er heel veel van.Erg vriendelijk.Ik heb er veel van geleerd.

EstherAmsterdam
8,9

Alweer een enthousiaste docent met kennis van zaken.

JenniferHasselt
9,1

Stoelmassage is een leuke aanvulling om je praktijk uit te breiden.

ErikaHasselt
9,9

Leuke cursus aardige docent topper

JuanitaRotterdam
10,0

Ik zou deze cursus iedereen aanraden.Theorie en praktijk zijn goed afgestemd.

NajouaRotterdam
8,6

Zeer goede en duidelijke cursus!

DesireeRotterdam
8,4

Het was heel erg leerzaam

SandhyaRotterdam
8,1

Leuke praktische cursus, duidelijk uitgelegd en oog voor iedereen

FrancesHasselt
8,5

Leuke lerares legt alles goed in stappen uit.

DaphneHasselt
8,6

Ik vond de cursus top. De uren vlogen voorbij en ik ging enthousiast naar huis. Gedreven om de massage toe te passen en te integreren in mijn aanbod.

ManuellaHasselt
9,0

Deze cursus was zeker de moeite waard. Een aanrader voor iedereen.

AnnHasselt
9,3

Super leuke cursus gegeven door een toffe leerkracht .

RosemarieHasselt
9,4

Zeer praktijkgerichte cursus, goede docente, mooie samenvatting van de theorie en video van de oefeningen.

GaliaHasselt
8,6

Leuke cursus om te doen met een kundige, gedreven en spontane docente.

HermHasselt
8,6

LOF!

DeannaHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie