Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke haarscheiding past bij mij?

24 februari 2016
Welke haarscheiding past bij mij?

Je hebt het vast meegemaakt; je laat je inspireren door een nieuwe look en gaat er enthousiast mee naar een stylist. Om er vervolgens achter te komen dat het inderdaad een heel mooi kapsel is, maar… dat het jou voor geen meter staat. Een goede stylist had je hier met één blik op jouw gezichtsvorm al voor kunnen waarschuwen. Want hoe graag je die nieuwste haartrend ook wilt, je komt zelden weg met een haarscheiding die niet bij je gezichtsvorm past.

Wat is een goede haarscheiding?

Een goede scheiding accentueert de sterke punten van je gezicht en kan je jaren jonger laten lijken. Het is een slimme manier om een totaal nieuwe look te creëren zonder dat er scharen aan te pas hoeven te komen. Er zijn zelfs meer en meer kappers die adviseren om regelmatig te wisselen van scheiding om beschadiging van je haar te voorkomen. Het is namelijk juist het stuk haar in de scheiding dat het meest risico loopt om uit te dunnen door de zon en andere externe factoren. Maar hoe weet je nou welke scheiding bij jouw gezichtsvorm past? Hier zijn een paar handige richtlijnen.

Een middenscheiding

Bij een rond of rechthoekige gezichtsvorm werkt een middenscheiding goed. Het zorgt ervoor dat het gezicht lang en slank lijkt. Maar let op: een middenscheiding benadrukt asymmetrische kenmerken en kan fijn haar futloos laten lijken. Ook accentueert het je neus. Dus als je neus niet bepaald tot één van je favoriete kenmerken behoort, is het misschien veiliger om voor een zijscheiding of pony te gaan. 

Een zijscheiding

Heb je een ovaal gezicht of is je gezicht niet helemaal symmetrisch? Dan brengt een zijscheiding balans en ronding in je gezicht. Je kunt ervoor kiezen om de scheiding net naast het midden te plaatsen voor een zachte uitstraling. Of juist ver naar de zijkant om het gezicht nog ronder te doen lijken. Bovendien is een zijscheiding een slim trucje om dun haar een vollere impressie te geven.

Geen scheiding

Het klinkt gemakkelijk: gewoon géén scheiding. En dat is het ook. Je laat je haar gewoon vallen zoals het van nature doet. Het resultaat: een speelse en natuurlijke look. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je haar een beetje doet wat jij wilt… 

De pony

Er zijn niet veel vrouwen die wegkomen met een traditionele pony. Je krijgt er al snel een gesloten gezicht van. Alleen voor vrouwen met een hoekig gezicht kan een pony een mooie look geven. Of wanneer je een groot of opvallend voorhoofd hebt. In dat geval kun je ook kiezen voor een halve pony vanuit een zijscheiding. 

Haarscheiding links of rechts?

Hoe bepaal je de richting van je halve pony of een zijscheiding? Ook daarbij is het belangrijk om de vorm en karakteristieken van je gezicht goed te bestuderen. Gezien compleet symmetrische gezichten eigenlijk niet bestaan, kun je de scheiding inzetten om meer balans in je gezicht te brengen. Staat je neus een tikkeltje meer naar rechts, plaats de scheiding dan ook meer die richting op. Is je ene oog net iets kleiner dan het andere (ook dat is bij 99% van ons stiekem het geval), zorg er dan voor dat de scheiding aan de kant van het kleinere oog ligt.

Volg een Cursus Hairstyling

Wil je alles te weten komen over de basisprincipes van een goede haarstyling? Wil je gezichtsvormen leren analyseren? Volg dan onze Cursus Hairstyling. Ben je al hairstyliste en wil je jouw skills graag verder perfectioneren? Ook dan kun je bij ons terecht. De Cursus Hairstyling voor gevorderden is speciaal voor ervaren stylistes die extra kennis willen opdoen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie