Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Soorten voetmassage op een rijtje

17 juni 2016
Soorten voetmassage op een rijtje

De voeten zijn meestal het ondergeschoven kindje, wanneer we het hebben over lichaamsverzorging. En dat terwijl ze veel te verduren hebben! Ze dragen dag in dag uit ons volledige lichaamsgewicht! We ‘verstikken’ ze in sokken of we kwellen ze met slecht passend schoeisel! Tijd dat we meer aandacht aan onze voeten besteden en ze verwennen met een voetmassage. Ben je het daar ook mee eens? Er bestaan echter verschillende soorten voetmassage. Daarom gaan we hier in op diverse soorten voetmassage, die je bij Wellness Academie kunt leren!

Ontspannende voetmassage

Een massagetherapeut zal tijdens een ontspannende lichaamsmassage de voeten niet vergeten. Heb je niet zo veel tijd? Dan kan je bij veel massagetherapeuten ook een lokale massage krijgen, bijvoorbeeld een voetmassage. Doordat strakke schoenen de beweging in onze voeten belemmert, kan een voetmassage ervoor zorgen dat de bloedcirculatie verbetert en spieren soepeler worden. Daarnaast werkt het heerlijk ontspannend. Om die reden vermindert een een voetmassage stress en het verbetert je gemoedstoestand. Daarbij verlaagt het ook je bloeddruk. Een voetmassage biedt eveneens uitkomst bij opgezwollen voeten, door het vocht effectiever weg te voeren. In onze Cursus Ontspanningsmassage leren we je hoe je een ontspannende lichaamsmassage geeft, ook de voetmassage komt kort aan de orde.

Thaise voet- en onderbeenmassage

Een van de bijzondere soorten voetmassage is de Thaise voetmassage. Bij vermoeide voeten en zware benen biedt deze massage uitkomst. Maar deze massage biedt behalve verlichting voor de voeten en benen nog veel meer positieve effecten. Het gaat hier om een energetische massage met als hoofddoel de energiedoorstroming in het lichaam te activeren. Hierdoor lossen spanningen in lichaam en geest op. Nadat de voeten met wrijfbewegingen zijn opgewarmd, voer je lichte knedingen en acupressuur uit. Je gebruikt hierbij een massagestokje. Door druk uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool, stimuleer je specifieke organen. Wil je ook op deze manier leren werken, volg dan de Cursus Thaise Voet- en Onderbeenmassage. Je leert om voetmassages te geven, zoals deze al eeuwenlang uitgevoerd worden door boeddhistische monniken in de tempels in Thailand.

Verschillende soorten voetmassage: voetreflexologie

Als we het over soorten voetmassage hebben, dan mag de voetreflexologie zeker niet in dit rijtje ontbreken. De grondlegster Eunice Ingham bracht diverse zones en punten op handen en voeten in kaart, die in relatie staan met andere specifieke delen van het lichaam. Volgens de reflexologie van Ingham bevinden zich in ons lichaam energiebanen, waardoor onze energie stroomt. Op bepaalde delen op ons lichaam, en dan vooral in de handen en voeten, kunnen we die energiebanen beïnvloeden. Zo wordt volgens de voetreflexologie ons hele lichaam weerspiegeld op onze voetzolen. In de Opleiding Voetreflexologie leer je hier alles over en ga je de bijbehorende technieken in de praktijk oefenen.

Al ooit gehoord van de verticale reflextherapie?

Vanuit de voetreflexologie volgens Eunice Ingham is de verticale reflextherapie (VRT) ontstaan. Dit is een van de minder bekende soorten voetmassages, maar die zeker de moeite waard is om je in te verdiepen! Lynne Booth is de grondlegster van deze nieuwe vorm van voetreflexologie, waarbij in plaats van de voetzool de voetrug wordt behandeld. Ze bracht de voet opnieuw in kaart vanaf de voetrug. Doordat de ontvanger tijdens de behandeling zit of staat, staat er altijd druk op de voeten. Door deze actieve houding en druk op de voeten heeft het stimuleren van de zonale triggers en reflexen meer effect, omdat de impulsen naar de betreffende gebieden hierdoor krachtiger zijn. Binnen korte tijd, enkele minuten, kun je snel resultaten behalen. Meer weten? Bekijk dan hier onze Cursus Verticale Reflextherapie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie