Soorten voetmassages op een rijtje

17 juni 2016 | Massage & Therapieën Alle blogposts

De voeten zijn meestal het ondergeschoven kindje wanneer we het hebben over lichaamsverzorging. En dat terwijl ze veel te verduren hebben! Ze dragen dag in dag uit ons volledige lichaamsgewicht, we ‘verstikken’ ze in sokken of we kwellen ze met slecht passend schoeisel. Tijd dat we meer aandacht aan onze voeten gaan besteden en ze verwennen met een voetmassage. Er bestaan echter verschillende soorten voetmassages. Ontdek hier meerdere soorten voetmassages!

Ontspannende voetmassage

Een massagetherapeut zal tijdens een ontspannende lichaamsmassage de voeten niet vergeten. Heb je niet zo veel tijd, dan kan je bij veel massagetherapeuten ook een lokale massage krijgen, bijvoorbeeld een voetmassage. Doordat strakke schoenen de beweging in onze voeten belemmert, kan een voetmassage ervoor zorgen dat de bloedcirculatie in de voeten wordt verbeterd en spieren soepeler worden gemaakt. Daarnaast werkt het heerlijk ontspannend, waardoor een voetmassage stress vermindert, je gemoedstoestand verbetert en je bloeddruk kan verlagen. Een voetmassage kan ook uitkomst bieden bij opgezwollen voeten door het vocht effectiever weg te voeren. In onze Cursus Ontspanningsmassage leren we je hoe je een ontspannende lichaamsmassage kunt geven. 

Thaise voet- en onderbeenmassage

Bij vermoeide voeten en zware benen kan een Thaise voet- en onderbeenmassage uitkomst bieden. Maar deze massage zal behalve verlichting voor de voeten en benen nog vele meer positieve effecten bieden. Het gaat hier om een energetische massage met als hoofddoel om de energiedoorstroming in het lichaam te activeren om spanningen in lichaam en geest op te lossen. Nadat de voeten met wrijfbewegingen zijn opgewarmd, worden er lichte knedingen en acupressuur uitgevoerd. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van een massagestokje. Door druk uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden specifieke organen gestimuleerd. Wil je ook op deze manier leren werken, volg dan de Cursus Thaise Voet- en Onderbeenmassage. Je leert om voetmassages te geven, zoals deze al eeuwenlang uitgevoerd worden door boeddhistische monniken in de tempels in Thailand.

Voetreflexologie

Een ander voorbeeld van een voetmassage is de voetreflexologie volgens de grondlegster Eunice Ingham. Zij bracht diverse zones en punten op handen en voeten in kaart die in relatie staan met andere specifieke delen van het lichaam. Volgens de reflexologie van Ingham bevinden zich in ons lichaam energiebanen waardoor onze energie stroomt. Op bepaalde delen op ons lichaam, en dan vooral in de handen en voeten, kunnen we die energiebanen beïnvloeden. Zo wordt volgens de voetreflexologie ons hele lichaam weerspiegeld op onze voetzolen. In de Cursus Voetreflexologie leer je hier alles over en ga je de bijbehorende technieken in de praktijk oefenen.

Verticale reflextherapie

Vanuit de voetreflexologie volgens Eunice Ingham is de verticale reflextherapie (VRT) ontstaan. Lynne Booth is de grondlegster van deze nieuwe vorm van voetreflexologie, waarbij in plaats van de voetzool de voetrug wordt behandeld. Ze bracht de voet opnieuw in kaart vanaf de voetrug. Doordat de ontvanger tijdens de behandeling zit of staat, staat er altijd druk op de voeten. Door deze actieve houding en druk op de voeten heeft het stimuleren van de zonale triggers en reflexen meer effect, omdat de impulsen naar de betreffende gebieden hierdoor krachtiger zijn. Binnen korte tijd, enkele minuten, kun je snel resultaten behalen. Meer weten? Bekijk dan hier onze Cursus Verticale Reflextherapie.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Populair!

  Ontspanningsmassage

  Leer klassieke ontspannende massages te geven tijdens de cursus ontspanningsmassage. Dit is de basis voor vele massagevormen. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Apeldoorn
  • Nijmegen
  • Den Haag
 • Thaise voet- & onderbeenmassage

  Thaise voet- en onderbeenmassages zijn ontspannende en energetische massages gericht op de mens in zijn geheel. Meer info

  • Hasselt