• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Welke soorten wimperextensions zijn er?

21 juli 2023 | Schoonheidszorg
Welke soorten wimperextensions zijn er?

Prachtige lange, volle en gekrulde wimpers; wie wil dat nu niet? Het is het ultieme schoonheidsideaal van dit moment. Echter, is niet iedereen van nature voorzien van deze wimpers. Onder meer ook door het gebruik van waterproof mascara en de wimperkrultang zien we in de beauty salon vandaag de dag helaas veel gehavende wimpers! Door wimperextensions behandelingen aan te bieden, kun jij helpen om het tij te keren, met veel gelukkige en stralende klanten als gevolg. Lees hier meer over welke soorten wimperextensions er zijn en wat het beste is!

Een snelle en zeer tijdelijke oplossing: stripwimpers

De zogeheten stripwimpers of strip lashes zijn als het ware kant-en-klare wimperextensions op een strookje. Je kunt de volledige strip met wimperhaartjes met een speciale wimperlijm op je wimperrand plakken. Daarbij kun je de strookjes gemakkelijk op maat knippen, zodat ze altijd perfect passen. Je moet bij het op maat knippen wel steeds er goed op letten dat het effect natuurlijk blijft ogen. Deze methode is ideaal als je een snelle en goedkope oplossing wilt voor een speciale gelegenheid. Je kunt hiermee ook gemakkelijk een dramatische look creëren voor een avondje uit. Deze soorten wimperextensions brengen wel het nadeel met zich mee dat ze soms ongemakkelijk aanvoelen, er niet zo natuurlijk uitzien en gemakkelijker loslaten.

Soorten wimperextensions: wimpertrosjes

Hierbij gaat het om kleine trosjes wimpers, die meestal uit 3 tot 5 extensions bestaan. Je plaatst deze wimpertrosjes, die eigenlijk een kleinere vorm van stripwimpers zijn, tussen de natuurlijke wimperharen in. Daarvoor duw je het trosje in een druppeltje lijm om deze vervolgens met een pincet tegen de wimperrand te plakken. Net als de strips kun je heel snel, voordelig en praktisch met deze soorten wimperextensions werken. Ook voor deze methode geldt weer dat het een minder natuurlijke uitstraling geeft en dat ze sneller uitvallen. Ze zijn dan ook vooral bedoeld voor het verfraaien van make-up looks voor een feestje of andere speciale gelegenheden. In onze opleiding make-up expert wordt er aandacht besteed aan het werken met deze soorten wimperextensions.

Professionele wimper-voor-wimper of one-by-one methode

Wil je een duurzaam en natuurlijk ogend resultaat? Dan is het niet moeilijk om te kiezen uit de diverse soorten wimperextensions! De one-by-one wimperextensions zijn dan de allerbeste keuze. Bij deze techniek plaatst de professionele wimperstyliste elke individuele wimperextension op een natuurlijk wimperhaartje, met behulp van een speciale wimperlijm. Deze methode vereist professionele skills, zeer veel precisie en geduld. Het resultaat is dan ook een prachtige en natuurlijke oogopslag. De extensions blijven tussen de 3 en 6 weken mooi zitten, afhankelijk van de levensduur van de natuurlijke wimpers. Om deze volle wimperlook te behouden kan je de wimperextensions tussen de 2 tot 4 weken laten bijwerken.

Wil je ook leren om een mooie volle wimperlook te creëren?

Ga dan naar Wellness Academie! Meerdere keren per jaar start hier een cursus wimperextensions op diverse locaties door heel Nederland en België. Hier leer je alle expertise en vaardigheden die je nodig hebt om als professionele wimperstyliste aan de slag te gaan. Je gaat onder de beste begeleiding grondig oefenen met de one-by-one techniek. Ook leer je andere essentiële aspecten van wimperverlengingen, zoals wimperstyling, materiaalkennis en hygiënevoorschriften. Dankzij deze professionele en praktijkgerichte training start je vol zelfvertrouwen en succes jouw carrière als wimperstyliste!

Nog meer soorten wimperextensions: 2D en 3D extensions

Je kunt als wimperstyliste ook nog een stapje verdergaan, want er zijn nog meer interessante soorten wimperextensions, namelijk de 2D en 3D wimperextensions. Deze methoden werken op dezelfde manier als de one-by-one wimperextensions. Echter, in plaats van dat je 1 extension bevestigt op elk natuurlijk wimperhaartje plaats je er nu 2 of 3 op.

Om ook deze wimperlooks comfortabel aan te laten voelen, is het gewicht van de 2D en 3D extensions minder dan dat van de trosjes. Zo heeft 1 waaiertje hetzelfde gewicht als 1 wimperextension. Deze techniek is onder meer ideaal voor mensen die lege plekjes hebben in hun wimpers. Je kunt ze met deze extensions, dankzij het waaier-effect, mooi opvullen. Daarbij zijn deze extensions ook ideaal voor nog meer volume en dramatischere ooglooks. Je leert er alles over in onze cursus 3D wimperextensions (Russian volume).

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie