* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ik wil mijn grijze haren terug!

11 september 2016 | Haarverzorging
Ik wil mijn grijze haren terug!

Al een aantal jaar geleden verschenen er grijze lokken in je natuurlijk haarkleur. Net als zoveel dames wilde je ze verbergen en sindsdien verf je je haren. Een van de vervelende bijkomstigheden daarvan is dat je om ongeveer de drie weken uitgroei begint te zien. Dat betekent dus dat je regelmatig je uitgroei laat bijwerken. Ondertussen vind je die grijze lokken helemaal niet zo’n probleem en je hebt eigenlijk ook wel genoeg van het steeds bijwerken van je uitgroei. Kortom; je wilt je grijze haren terug!

Grijs haar mag gezien worden!

En dan hebben we het niet over de ‘granny hair’ trend onder jonge dames die hun natuurlijk gekleurde haren grijs laten verven. Hierover lees je meer in het artikel: Grijs haar? Je moet er wat voor over hebben! Hier hebben we het over natuurlijke grijze haren. Goed verzorgde grijze haren, kunnen er heel mooi en stijlvol uitzien. Wel is het zo dat grijs haar extra verzorging nodig heeft, omdat het haar stugger en droger is geworden, omdat de melanine- en talgproductie is afgenomen. Heb je je haren jarenlang geverfd, dan zal je haar nog meer verzorging kunnen gebruiken. Oftewel, de schade die haarverf kan aanrichten is nog een goede reden om het verven achterwege te laten!

Hoe krijg ik mijn grijze haar terug?

Dit is een veelgehoorde vraag van vrouwen die genoeg hebben van het verven van hun grijze lokken en het bijwerken van hun uitgroei. De tijd is daar om trots te zijn op hun grijze lokken. Maar hoe krijg je die terug? Je kunt de haarverf er niet zomaar uitwassen? En om nou te wachten totdat de haarverf er helemaal is uitgegroeid, is ook geen optie als je er mooi en stijlvol bij wilt lopen! Gelukkig zijn er verschillende manieren om op een mooie manier je grijze haren weer tevoorschijn te toveren. We zullen hieronder drie manieren bespreken waarop je je grijze haren terug kunt krijgen.

1. Ontkleuren en grijs verven

De snelste manier is door je haar te laten ontkleuren en daarna grijs te verven. Hier zit wel een addertje onder het gras, want je krijgt dus niet meteen je natuurlijke grijze haren terug, het zijn grijs geverfde haren! Het voordeel is dat de uitgroei niet opvalt en je je eigen grijze haren geleidelijk aan terug kunt laten groeien. Het ontkleuren is echter niet erg goed voor je haren. Zeker gezien je al jaren je haren verft én het feit dat natuurlijke grijze haren van zichzelf al stugger en droger zijn.

2. Steeds een tintje lichter verven

Een geleidelijke en onopvallende manier om je grijze haren terug te krijgen is door je haren steeds een tintje lichter te laten verven. Je kapper kan je daarbij goed adviseren. Steeds als je haar weer aan een verfbeurt toe is, laat je er een lichtere kleur in zetten. Zo ga je bijvoorbeeld geleidelijk aan van donkerblond, naar middelblond, lichtblond, asblond, etc. De uitgroei zal nu steeds minder opvallen en na een tijdje heb je eindelijk je grijze haren weer in hun natuurlijke staat terug.

3. Met behulp van highlights en lowlights

De meeste kappers zullen je aanraden om highlights en lowlights aan te laten brengen. Dit geeft een natuurlijk effect, zonder dat de uitgroei opvalt. Highlights zijn plukjes haar in een kleur die lichter zijn dan je eigen haarkleur en lowlights zijn donkerder dan je eigen haarkleur. Het is belangrijk dat in de beginfase de highlights en lowlights heel subtiel worden aangebracht op hele dunne plukjes. Er ontstaan mooie, subtiele contrasten waardoor het haar zich op een onopvallende manier gaat mengen met het geverfde haar en de uitgroei. Hoe meer uitgroei je krijgt, hoe grover de highlights en lowlights mogen worden, maar dan wel in steeds lichtere kleuren.

Haar verven en ontkleuren zijn klussen voor de professionele kapper. Wil je hier zelf handigheid in krijgen, dan leren we je dit graag in onze Kappersopleiding in Hasselt!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie