Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zomerse make-up trend: sunstripping

23 juni 2016
Zomerse make-up trend: sunstripping

De eerste dagen dat de zon zich laat zien en dat het echt mooi zomerweer begint te worden, wil je natuurlijk niets liever dan eropuit trekken. Maar het duurt even voordat je die mooie gebruinde zomer look krijgt. Met de juiste make-up technieken hoef je niet te wachten tot de zon zijn werk gedaan heeft, maar kun je er meteen ‘zomers’ uitzien. Ontdek hier dé zomer make-up trend van 2016: sunstripping!

Van strobing naar sunstripping

Weet je nog, vorig jaar was strobing de zomerse make-up trend van het jaar. Deze techniek kun je dit jaar natuurlijk gewoon opnieuw gebruiken. Strobing is een extreme vorm van highlighten waarbij je veel highligter aanbrengt op die plekken op het gezicht waar doorgaans de zon op valt. Je gaat er mooi van stralen alsof de zon op je gezicht schijnt. Lees er hier meer over in het artikel: Strobing make-up, een zomerse trend. Dit jaar is sunstripping de nieuwe make-up trend.

Bron: Imaxtree Bron: Imaxtree - sunstripping

Wat is sunstripping?

Voor deze make-up techniek heb je alleen een blush of een bronzer nodig. Het is heel belangrijk dat je de juiste tint kiest. De meest geschikte tinten zijn goudbronzen tinten die goed passen bij je natuurlijke huidskleur. Je kunt ook richting een iets meer oranje tint gaan, maar overdrijf het dan niet. Kies bijvoorbeeld liever voor een oranje tint met een iets roze ondertoon. Vervolgens ga je in drie stappen te werk:

Stap 1:
Bereid je huid voor zoals je dat altijd doet. Reinig je huid en breng een hydraterende crème aan. Vervolgens kun je eventueel een foundation aanbrengen; bij voorkeur een lichte formule die je alleen aanbrengt op de plekken waar het echt nodig is. In de zomer kan een BB-crème soms fijner en ‘luchtiger’ aanvoelen.

Stap 2:
Pak vervolgens een redelijk brede make-up kwast voor het aanbrengen van de blush of bronzer. Haal de kwast door het product en tik de overtollige make-up ervan af. Nu ga je een horizontale streep trekken over je gezicht van iets voor het ene oor over je jukbeen en neus naar je andere oor. Met deze beweging maak je die gedeeltes die normaal gesproken het meeste zon vangen iets donkerder dan de rest van je gezicht voor een ‘sunkissed’ look. Het puntje en de aanzet van je neus blijven zo iets lichter.

Stap 3:
Het kan gebeuren dat je de eerste keer merkt dat het effect iets te overheersend is. Dan kun je er nog een transparante poeder overheen aanbrengen en de blush of bronzer iets meer blenden. Heb je een erg blanke huid, pas dan op dat je foundation niet te donker is, op die manier hoeft ook je blush of bronzer niet te donker te zijn en krijg je een subtieler effect.

Eenvoudige zomerse make-up technieken

Het voordeel van zomerse make-up technieken als strobing en sunstripping is dat ze meestal heel eenvoudig uit te voeren zijn. Iedereen kan het leren. Bij warm weer zit niemand te wachten op gecompliceerde looks met een overdaad aan make-up. Wil je naast deze handige ready-to-go make-up technieken, je toch verder verdiepen in alle andere basis make-up technieken, dan kan dat natuurlijk. We helpen je graag op weg in onze Cursus Visagie (basis). Heb je daarna echt de smaak te pakken, dan kun je in de Cursus Visagie voor gevorderden je make-up technieken nog verder verfijnen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie