2 nieuwe TCM jaaropleidingen: Tui-Na & Acupunctuur

26 februari 2020 | Algemeen Alle blogposts

acupunctuur TCM opleidingen

Heb je interesse in de TCM (Traditional Chinese Medicine)? Is na het volgen van onze cursus Meridianen- en Elementenleer en Tui-Na (basiskennis) je nieuwsgierigheid naar de behandelwijzen uit de oude Chinese geneeskunde nog meer aangewakkerd? Ontdek dan hier onze twee nieuwe TCM jaaropleidingen!

Opleiding TCM Tui-Na therapeut

Achter de TCM gaat een uitgebreide filosofie en geschiedenis schuil. In deze opleiding duiken we dieper in deze materie en de TCM-terminologie. Tui-na behoort samen met acupunctuur tot de pijlers van de TCM. Beide werken in op de levensenergie Qi, die door de meridianen en acupunten stroomt, met als doel om lichaam en geest in balans te brengen. Zijn er verstoringen? Dan kan dit gezondheidsklachten geven. Tui-na is een behandeling, die bestaat uit (duw-trek) massagetechnieken en manipulaties. Voor een behandeling op maat is een correcte diagnose noodzakelijk. In deze opleiding leer je Chinese diagnostiek, waaronder pols- en tonganalyse en abdominale diagnostiek. Je leert behandelingen voor diverse gezondheidsklachten. Naast tui-na technieken leer je ook dragon’s tail moxa en walking cupping uit te voeren. Hier vind je meer informatie over de nieuwe Opleiding TCM Tui-na Therapeut.

Opleiding TCM Acupunctuur therapeut

Acupunctuur wordt al eeuwen toegepast door Chinese geneesheren. Een van de kerngedachten achter de TCM en acupunctuur is dat er een constante wisselwerking is tussen mensen en hun omgeving en dat er sprake is van constante verandering. Dit wordt binnen de TCM uitgedrukt in de levensenergie Qi. Deze dient onbelemmerd te stromen voor een goede gezondheid. Ook de principes van yin en yang en de 5 elementen zijn hierop gebaseerd. In deze opleiding TCM acupunctuur therapeut leer je om te denken in deze energetische begrippen en maak je kennis met de Chinese diagnostiek, die zeer zintuigelijk is ingesteld. Je gaat ook praktisch aan de slag met het aanleren van naaldtechnieken om Qi aan te voelen, verstoringen te herkennen en te beïnvloeden. Je leert de 5 elementen acupunctuur, de basis van ooracupunctuur en je leert aanverwante behandelingen, zoals moxa en cupping. Bekijk hier onze nieuwe Opleiding TCM Acupunctuur Therapeut.

Waarom kiezen voor onze nieuwe TCM jaaropleidingen?

Wil je een echte TCM-expert worden, dan is het volgen van een van onze TCM jaaropleidingen een goede zet. Je geniet dan van de volgende voordelen:

  • Les van de ervaren TCM-docent (Jos Koch)
  • Gelimiteerde lesgroepen
  • Begrijpbare theorie
  • Voldoende persoonlijke begeleiding
  • Veel praktijkoefening
  • Betaalbare prijzen

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen en wij kunnen door de bezette agenda van de docent extra reeksen bijplannen (VOL = VOL). Meld je dus tijdig aan!

Let op: voor deelname aan onze nieuwe TCM jaaropleidingen is het verplicht om eerst de Cursus Meridianen- en Elementenleer en de Cursus Tui-na (basiskennis te volgen).

Cursussen die je mogelijk interesseren