Inschrijven

Cursus Tui-na (basiskennis)

Leer mensen in balans brengen met tui-na therapie!
Leer mensen in balans brengen met tui-na therapie!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 319

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ben je fascineerd door de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG)? Dan zal onze cursus tui-na je vast aanspreken. De tui-na massage vormt een onlosmakelijk onderdeel van deze eeuwenoude oosterse gezondheidsleer. Je leert in deze cursus om met drukpuntmassages de doorstroom van Qi (universele levensenergie) door de meridianen en acupunten te stimuleren. Lees hier meer en schrijf je in!

Waarom een cursus tui-na volgen?

De tui-na massage is niet zomaar een massagevorm; er schuilt een complete en eeuwenoude gezondheidsleer achter. Door je te bekwamen in de tui-na therapie, treed je in de voetsporen van de legendarische Hwang-ti, de Gele Keizer, die als de grondlegger van de tui-na wordt beschouwd. De belangrijkste grondbeginselen van de Traditionele Chinese Geneeskunst volgens de Gele Keizer komen in deze cursus tui-na aan bod. Ze dienen als onmisbare achtergrond bij het praktisch uitvoeren van de tui-na therapie.

Tui-na therapie bestaat uit drukpuntmassages, waarmee je druk uitoefent op de meridianen en meridiaanpunten ter bevordering van de qi-doorstroom. Het is belangrijk dat de qi op gelijkmatige wijze door het lichaam stroomt voor de algehele gezondheid van de mens. Ziektes worden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst veroorzaakt door een disbalans in de qi-doorstroom. Allerlei factoren kunnen hierop van invloed zijn. Denk in onze westerse maatschappij onder meer aan: verkeerde voeding, slaapgebrek, stress en onvoldoende lichaamsbeweging.

In deze cursus tui-na leer je drukpuntmassages volgens de traditionele Chinese geneeskunst

Inhoud cursus tui-na (basiskennis)

Het lesprogramma van de cursus tui-na basiskennis gaat van start met de geschiedenis en de theoretische achtergrond van tui-na. Er wordt eveneens ingegaan op de basiskennis van meridianenleer als onmisbare bagage voor iedere tui-na therapeut. Je gaat als volgt praktisch aan de slag met het lokaliseren van de acupunten. Daarna leer je de basis massagetechnieken van de tui-na therapie uit te voeren. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn: de 5 soorten punten (A-p/H-p/K-p/Mu-p/S-p), basiskennis tongdiagnose en myofasciale reactiepunten. Tot slot leer je om een volledige basisbehandeling tui-na te geven.

Cursus tui-na met certificaat

Een voordeel van onze tui-na cursus is dat de cursisten op elkaar oefenen. Zo kun je meteen ervaren wat jouw klanten zullen beleven. De cursus tui-na zorgt ervoor dat al je behandelingen meer diepgang krijgen. Hoewel tui-na prima uitgevoerd kan worden als zelfstandige therapie, is het eveneens een uitstekende aanvulling op andere oosterse en westerse massages en wellness behandelingen. Bekijk hier ook eens onze cursus Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage of de opleiding TCM acupunctuur therapeut. Na afloop van de cursus tui-na therapie ontvang je een certificaat. Vervolgens kun je ook nog de cursus tui-na voor gevorderden volgen!

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van meridianen- & elementenleer.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis tui-na
 • Theoretische achtergrond tui-na
 • Basiskennis meridianenleer
 • Lokaliseren van de acupunten
 • Basis massagetechnieken tui-na
 • De 5 soorten punten (A-p/H-p/K-p/Mu-p/S-p)
 • Basiskennis tongdiagnose
 • Myofasciale reactiepunten
 • Basisbehandeling tui-na

Prijs

319 euro

Inbegrepen:

 • Online Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 18 november 2023
Alle data: 18/11 & 19/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 7 oktober 2023
Alle data: 07/10 & 08/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 9 maart 2024
Alle data: 09/03 & 10/03 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Alexandra Kroeg

Docent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

Lees verderInklappen

Caroline Hoekendijk

Docent in Amsterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Lees verderInklappen

Recensies

K. Derks (21-03)

Gevolgd in Amsterdam

Leuke, leerzame dag met aandacht voor iedereen! Top! Echt een aanrader!

L. Man (20-09)

Gevolgd in Hasselt

Jos Koch was zoals gewoonlijk scherp en vriendelijk in zijn lesgeven. Heeft heel veel kennis en ervaring en een prettige manier van bepaalde dingen uitleggen.

L. Clement (20-09)

Gevolgd in Hasselt

Top cursus! Top docent, iedere les van Jos is een ongelooflijke meerwaarde. Heel veel nuttige randinformatie, duidelijk uitgelegd, stuurt bij, heeft uitgebreid antwoord op vragen tot je begrijpt. En gaat zeer respectvol om met cursisten!

A. Schreurs (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer interessant, divers door een gedreven gepassioneerd docent met enorm veel kennis.

E. Allaert (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Veel geleerd bij top-leerkracht Jos Koch. Zijn kennis en gedrevenheid werken zeer inspirerend. Het is een voorrecht om bij hem les te kunnen volgen.

E. Asselt (09-02)

Gevolgd in Hasselt

Ik ben zeer tevreden over de cursus en de docent.

J. van Eijsden (22-10)

Gevolgd in Hasselt

Het enthousiasme van Jos, de kennis die deze man draagt is verslavend. Je wilt meer en meer weten

J. Wiegers (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Jos heeft heel veel kennis, brengt zowel de theorie als de praktijk met veel passie! Hij is duidelijk, niet betuttelend, staat open voor inbreng van de groep. Is betrokken en houdt professionele afstand. Hij legt goed uit, gebruikt praktijkvoorbeelden. Een topper!!

P. Kockelkorn (18-10)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een super docent. Hij heeft zoveel kennis ongelooflijk. Hij kan ook met zoveel enthousiasme iets duidelijk maken.

N. Van Roosbroeck (07-06)

Gevolgd in Hasselt

Heerlijk om nogmaals deze cursus te volgen en nog meer bij te leren.Altijd top!

M. Hoogstraate (06-06)

Gevolgd in Hasselt

Prima cursus, heel interessant, veel geleerd. Uitstekende docent, heel gedreven en duidelijk in de uitleg. Weet dit ook goed over te brengen op de cursisten.

S. Heirbaut (31-05)

Gevolgd in Hasselt

Zoveel nuttige dingen geleerd. Direct bruikbaar in de praktijk. Een echte aanrader !!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.