Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 stijlfouten die je ouder doen lijken!

26 maart 2016
4 stijlfouten die je ouder doen lijken!

Je eigen stijl vinden is nog niet zo gemakkelijk. In welke kleding voel je je prettig en komt je figuur het beste tot zijn recht? Welke kleuren staan je nu echt goed? Is er een bepaalde make-up look die helemaal op jouw lijf is geschreven? Wat is je persoonlijke smaak en wat wil je uitstralen? Dat zijn nog maar enkele vragen waarvan de antwoorden je dichter bij ‘jouw look’ brengen. Ook moet je oppassen voor een aantal stijlfouten die je ouder laten lijken. Daarom besteden we hier aandacht aan 4 stijlfouten die je moet voorkomen als je er fris en jong uit wilt zien!

1. Stoffen die je een oudere uitstraling geven

Wist je dat je stijlfouten al kunnen beginnen met het soort textiel waarvan je kleding is gemaakt? Het beste voorbeeld van een stof die je er ouder uit doet zien is tweed. Deze grove stof die oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt, maakt dat mensen meteen een paar jaar bij je leeftijd optellen. Ideaal voor een klassieke en soms wat formele look of als je een belangrijke business meeting hebt of voor een sollicitatiegesprek waar je ouder wilt overkomen. Maar anders wekt deze stof al snel de associatie met de soms wat stijve zware mantelpakjes. Een andere stof die hetzelfde ouder makend effect heeft, is chevron wol met ruitjes of visgraatmotief.

2. Matte make-up look

Het is niet voor niets dat make-up technieken als highlighten, strobing en chroming zo populair zijn! Die mooie glans op de huid zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk gaat stralen. Het geeft een frisse en jonge uitstraling. Matte make-up is vooral geschikt voor een subtiele make-up waarmee je niet te veel wilt opvallen. Het geeft een serieuzere en ingetogen uitstraling. Matte lippenstift maakt je lippen bijvoorbeeld smaller, terwijl glanzende lippenstift je lippen voller maakt. Let op: heb je al wat rimpeltjes dan kan bijvoorbeeld glanzende oogschaduw er wel voor zorgen dat rimpeltjes beter zichtbaar zijn. Dan is een matte oogschaduw weer een beter idee. Wil je de finesses van het vak van visagiste leren? Bekijk dan hier onze Opleiding Visagiste!

3. Je haar zomaar blond verven!

Lichte en blonde haarkleuren worden vaak geassocieerd met jeugdigheid. Hupsakee, daarom maar je haar in een blonde kleur verven om er jonger uit te zien? Pas op, want een blonde haarkleur past niet bij iedereen. Bij het ouder worden kan de huid een gelere tint krijgen, als je dan ook nog eens je haar blond verft, wordt dit effect versterkt. Om jonger te lijken kun je soms juist beter een haarkleur kiezen die contrasteert met je huidskleur. Contrasten maken jonger! Heb je bijvoorbeeld een bleke huid, kies dan voor een lichtbruine haarkleur. Heb je een olijfkleurige huid, dan is een bruinrode haarkleur zeer geschikt.

4. Vale kledingkleuren

Vale kledingkleuren passen in het rijtje van een matte make-up look en het afstemmen van je haar op je huidtint. Vale kleuren zorgen voor minder contrast en kunnen je er bleker uit laten zien. Dit zorgt er direct voor dat je er ouder uitziet. Maar welke kledingkleur is dan wel een goed idee? Dat kan voor iedereen verschillend zijn. In onze Cursus Stijlconsulente in Hasselt leer je om voor iedereen te bepalen wat voor soort kledingpersoonlijkheid men is, bijvoorbeeld romantisch, dramatisch of sportief, en welke kleuren daarbij horen. Wil je alles weten over stijl en flatterende kleuren afgestemd op het individu? Ontdek dan ook onze Cursus Kleurconsulente in Hasselt, waarin je onder meer leert werken volgens de 4-seizoenentheorie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie