• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Een gelaatsverzorging voor mannen? Wij geven je 5 goede redenen!

4 maart 2020 | Schoonheidszorg
Een gelaatsverzorging voor mannen? Wij geven je 5 goede redenen!

Dat een vrouw een beauty salon binnenstapt voor een gelaatsverzorging, daar kijkt niemand van op. Maar wat als een man dat doet? Ook dat is zeker niet vreemd! Man of vrouw; het is voor iedereen belangrijk om goed voor hun huid te zorgen. We gaan hier in op 5 redenen voor gelaatsverzorging voor mannen. Er is nog steeds een groep heren die nog een duwtje in de rug nodig heeft om plaats te nemen in de behandelstoel van de schoonheidsspecialist!

1. Laat je huid reinigen door een professional

Je huid goed reinigen, hoe doe je dat zonder dat deze trekkerig aan voelt? Is die plets water die je twee keer per dag in je gezicht gooit voldoende? Dat kan beter! Vergeet niet dat je huid dagelijks blootstaat aan vervuilende factoren als luchtvervuiling en bacteriën. Of wat dacht je van het feit dat onder invloed van testosteron de mannenhuid vetter is? Ook de poriën zijn grover en kunnen sneller verstopt raken. Daarnaast zweet de mannenhuid sneller. Dat vraagt allemaal om een aangepaste en grondige reiniging, met producten die perfect zijn afgestemd op niet alleen de huid van de man, maar ook op het individu. Wil je hier alles over leren? Schrijf je dan in voor onze Cursus Gelaatsverzorging van de mannenhuid.

2. Een peeling is dat ook iets voor mannen?

Ja! Ook de mannenhuid kan op zijn tijd een boost gebruiken! Een peeling biedt uitkomst bij een dof uitziende huid, een onrustige huid, ingegroeide baardhaartjes, acnelittekens en pigmentvlekken. Een schoonheidsspecialiste met kennis en ervaring in het behandelen van de mannenhuid kan de peeling afstemmen op de grovere structuur van de mannenhuid en de individuele wensen van de klant. Fruitzuur peelings of microdermabrasie zijn daarom eveneens geschikte exfoliërende behandelingen voor heren. Behalve dat ze bovenstaande klachten verminderen, zorgen ze er ook voor dat werkstoffen in huidverzorgende producten beter worden opgenomen.

3. Ontdek wat hydratatie en verzorging echt betekenen!

Steeds meer mannen hebben een potje crème in de badkamer staan om hun huid mee te hydrateren. Maar is dit wel de juiste crème? Bovendien zal deze crème niet optimaal werken als je bovenstaande stappen overslaat. Nadat de huid diep gereinigd is door de schoonheidsspecialist(e), kan hij of zij nog beter bepalen wat je huid echt nodig heeft. Wat dacht je van een ampul met een hoge concentratie aan werkstoffen, die perfect zijn afgestemd op jouw huid? Daar kan dat potje crème in de badkamer niet tegenop. De verzorgende producten worden in de huid gemasseerd en daarover wordt een masker aangebracht, zodat alles goed kan inwerken. Dat is pas verzorging en hydratatie!

4. Gelaatsverzorging voor mannen voor een mooiere baard

Behoor jij tot die grote groep mannen die vol trots een baard draagt? Of zou je graag tot die groep behoren? Dan is dat nog een goede reden om meer aandacht te besteden aan gelaatsverzorging. Regelmatig een professionele gelaatsverzorging voor mannen boeken zorgt ervoor dat de haren beter groeien, haarzakjes niet verstopt raken en je minder snel last krijgt van puistjes en ingegroeide haren. Een goed verzorgde huid ligt aan de basis van een mooie baard. Ook als je je regelmatig scheert, is een gezonde huid superbelangrijk, want het scheren is steeds een aanslag op de huid. Is je huid niet goed in balans, dan heb je sneller last van huidirritatie. Wil je alles leren over baarden en snorren verzorgen? Neem dan een kijkje bij onze Opleiding Barbier.

5. Gelaatsverzorging voor mannen: het is heerlijk ontspannend!

Nog een van die goede redenen voor een professionele gelaatsverzorging voor mannen is dat het een heerlijk ontspannende ervaring is. Terwijl je huid uitstekend verzorgd wordt, kun je lekker wegdromen. Je ondergaat onder meer ontspannende gelaatsmassages, die deze behandeling nog aangenamer maakt. Na afloop is je huid meteen zichtbaar mooier geworden en je stapt als herboren uit de behandelstoel. Waar wacht je nog op?!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie