• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips: behandelingen voor een perfecte huid!

22 augustus 2018 | Schoonheidszorg
Tips: behandelingen voor een perfecte huid!

Je kent het wel; de ene dag ziet je huid er mooier uit, dan de andere dag. Allerlei factoren spelen daarbij een rol. Denk aan voeding, of je uitgerust bent of niet, stress, vervuiling, weersinvloeden, etc. Met een goede dagelijkse huidverzorging kun je veel problemen voorkomen of beperken. Maar er zijn van die dagen waarop je huid er gewoon perfect uit moet zien! Denk aan gelegenheden als je bruiloft, een belangrijke presentatie of een belangrijk feest. Daarom geven we je hier 5 tips van professionele schoonheidsspecialisten voor behandelingen voor een perfecte huid!

Tip 1: Peeling behandelingen voor een perfecte huid

Ziet je huid wat grauw, misschien ook wat schilferig en heb je na deze zomer weer wat opvallende pigmentvlekken ontdekt? Dan kan een chemische peeling, uitgevoerd door een professionele schoonheidsspecialiste, een goede behandeling zijn om je huid op te frissen. Met deze behandeling wordt het bovenste laagje van je huid verwijderd. Dit klinkt misschien een beetje akelig, maar dat is het helemaal niet. Dit laagje van je huid bestaat enkel uit dode huidcellen. Door dit laagje te verwijderen komen de nieuwe, gezonde huidcellen tevoorschijn, die je huid er weer perfect laten uitzien. In een peeling zitten natuurlijke zuren, bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur, die de bovenste laag van je huid oplossen. Het helpt om rimpels, pigmentvlekken, onzuiverheden en acnelittekens sterk te verminderen!

Tip 2: Microdermabrasie behandeling

Een van de veel toegepaste behandelingen voor een perfecte huid is microdermabrasie. Misschien gebruik je thuis al weleens een scrubmiddel om je huid te scrubben. Wil je het grondiger aanpakken? Boek dan een afspraak bij een schoonheidsspecialiste voor een microdermabrasie behandeling. Tijdens deze behandeling wordt je huid met een apparaat vacuüm gezogen, terwijl tegelijkertijd je huid als het ware wordt ‘geschuurd’ met microkristallen. Deze behandeling doet hetzelfde als een chemische peeling, namelijk het verwijderen van de toplaag van je huid. Een microdermabrasie behandeling is iets milder voor je huid, dan een chemische peeling. Laat je huid analyseren door een professionele schoonheidsspecialiste en bepaal samen welke behandeling het beste bij jouw huid past. Ontdek hier onze Cursus Microdermabrasie.

Tip 3: Microneedling behandeling

‘Hoor ik dat goed? Een gelaatsbehandeling met naalden?’ Bij microneedling wordt met een speciale microneedling pen met hele kleine naaldjes gewerkt. De naaldjes gaan vibrerend over de huid en maken zo hele kleine verticale kanaaltjes in de huid. Niets om bang voor te zijn. De behandeling voelt misschien wel onprettig aan, maar het resultaat is prachtig. Door middel van microneedling wordt de huid gestimuleerd om zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen, waarbij de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd. Deze twee bouwstoffen geven de huid hun stevigheid en elasticiteit. Ook littekens, rimpels en pigmentvlekken worden minder. Voor een optimaal resultaat zijn er tussen de 3 tot 6 behandelingen nodig. Na de behandeling kan de huid er rood uitzien en wat prikkelend en warm aanvoelen. Dit trekt na 2 tot 3 dagen weg. Meer weten? Schrijf je hier in voor onze Cursus Microneedling!

Tip 4: Masker met actieve werkstoffen

Een babyzacht huidje? Behandelingen als een chemische peeling, microdermabrasie en microneedling zorgen ervoor dat je een heerlijk zachte huid krijgt met een mooie natuurlijke glans. Daarnaast zal je huid nu ook beter verzorgingsproducten met actieve werkstoffen opnemen. Ook kan je huid na een van deze behandelingen wel iets kalmerends gebruiken. Daarom is een kalmerend masker met actieve werkstoffen een aanrader. Actieve werkstoffen zijn stoffen die verantwoordelijk zijn voor de werking van het product. Welke actieve werkstoffen heeft jouw huid nodig? Het beste is om dat te laten beoordelen door een professionele schoonheidsspecialiste. Houd er rekening mee dat je huid na het ondergaan van deze behandelingen gevoeliger is voor de zon. Het is altijd belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon, maar na een van deze behandelingen is het extra belangrijk. Leer meer over professionele huidverzorging in onze korte Cursus Gelaatsverzorging!

Tips 5: Radiofrequentie behandelingen voor een perfecte huid

Tijdens deze behandeling masseert de schoonheidsspecialiste je huid met een speciaal apparaatje met een kop die radiofrequente golven uitstraalt. De warmte van tussen de 38 en 40ºC, die diep in de huid doordringt, stimuleert de collageen- en elastineproductie in de huid. De huid wordt hierdoor steviger en strakker en fijne lijntjes en rimpels vervagen. Deze behandeling is ook ideaal voor het verbeteren van een verslapte kaaklijn, hals of decolleté. Het biedt uitstekende resultaten bij een doffe huid; het zorgt ervoor dat de huid weer kleur en glans krijgt. De behandeling is pijnloos, sterker nog de warme sensatie wordt als zeer ontspannend ervaren! Na afloop kan de huid rood zijn. Na één behandeling zie je direct resultaat, maar voor een nog beter resultaat is een kuurbehandeling van 4 tot 8 behandelingen een aanrader. Wil je alles leren over huidverbetering, nieuwe behandelprotocollen en salonapparatuur? Neem dan eens een kijkje bij onze Opleiding Skin Expert!

Interesse in een Opleiding Schoonheidsspecialiste?

Wil je misschien zelf leren om professionele behandelingen voor een perfecte huid uit te voeren? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor een volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialiste! Je kunt ook kiezen voor een handige Modulaire Opleiding Schoonheidsspecialiste; deze opleiding kun je naar gelang je eigen agenda inplannen en op je eigen tempo volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Schoonheidsspecialiste (modulair)
Schoonheidsspecialiste (modulair)
 • 15 - 17 dagen
 • € 2.315
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie