• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor leuke vervolgcursussen voor visagisten

30 juli 2021 | Visagie
5 tips voor leuke vervolgcursussen voor visagisten

Ben je plannen aan het maken voor de toekomst? Is het tijd voor een nieuwe stap in je carrière als visagist, maar weet je nog niet goed wat deze stap is? Dan helpen we je graag op weg om jouw carrière in de beauty branche een boost te geven. Ben je al aardig aan de weg aan het timmeren als visagist, maar wil je jezelf nog meer uitdagen, je bestaande klanten verrassen met nieuwe diensten en je klantenkring uitbreiden? Dan ben je hier op de juiste plek. We geven je hier tips voor vervolgcursussen voor visagisten.

1. Leer de mooiste kapsels creëren in de Cursus Hairstyling

Ben je al een tijdje bezig als visagiste en herken je het volgende; steeds wanneer je een make-up look afrondt, mis je iets. De make-up zit perfect, maar het geheel is niet af. Juist, het kapsel kan wel een extra touch-up gebruiken. Ben je daar niet in geschoold? Breng daar dan verandering in door een Cursus Hairstyling Basis te volgen, als een van de leuke vervolgcursussen voor visagisten. Dit is een korte en praktische cursus, waarin je de basistechnieken leert, waarmee je vlot veel mooie kapsels leert maken. Je leert ook meer over kapsels aanpassen aan de gezichtsvorm en op het individu. Deze skills mogen eigenlijk niet missen in je dagelijkse werkzaamheden!

2. Geef make-up extra uitstraling met wimperextensions

Welke onderdeel van de make-up vind je het leukste? Veel visagisten antwoorden de ‘ogen’. Ze zijn de spiegel van de ziel. Als visagiste laat je met de juiste make-up kleur en stijl mensen extra stralen. Je loopt vast ook weleens tegen problemen aan, zoals mensen die van nature geen volle of lange wimpers hebben. Hoe zorg je dan dat de wimpers de ogen kracht geven? Wimperextensions zijn de oplossing! Ze bieden o.a. een perfecte aanvulling op smokey eyes. Ook voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, zijn wimperextensions onmisbaar. Een Cursus Wimperextensions is dan ook een van die leuke vervolgcursussen voor visagisten om je direct voor in te schrijven!

3. Ontdek de kunstenaar in jezelf tijdens de Cursus Facepainting

Ben je creatief ingesteld en wil je dit talent verder ontdekken en ontwikkelen. Klop dan aan bij Wellness Academie, want in ons aanbod vind je ook op dit gebied leuke vervolgcursussen voor visagisten. Wat dacht je van een Cursus Facepainting?! Met de creatieve inzichten en vaardigheden die je in deze cursus opdoet, sla je een interessante weg in met nieuwe carrièrekansen. Wat dacht je van het grimeren van acteurs in het theater of de artiesten in een discotheek of club? Als expert in facepainting kun je je diensten ook aanbieden op fashion shows en voor professionele photoshoots. Lees hier meer over wat je allemaal leert in de Cursus Facepainting en schrijf je gauw in!

4. Leer lichaamsversieringen zetten in de Cursus Henna

Wil je je klanten meer bieden, dan alleen maar make-up, denk dan ook eens aan henna versieringen. Je kunt met henna bijvoorbeeld veel dames uit diverse culturen en landen blij maken op speciale dagen in hun leven. Denk aan de traditionele Marokkaanse en Turkse bruidshenna. Echter zien we dat ook in het westen steeds meer dames om hennaversieringen vragen. Denk aan een kleine versiering voor op de handen voor bruidjes. Een andere trend is zwangerschapshenna of ‘belly blessings’. Je gaat dan de zwangere buik versieren met henna, meestal voor een professionele photoshoot als herinnering aan de zwangerschap. Ontdek hier wat onze Cursus Henna allemaal voor je kan betekenen.

5. Uniek! Onze Cursus Special Effects FX Make-up

Een van de unieke en leuke vervolgcursussen voor visagisten, die niet in dit rijtje mag ontbreken, is de Cursus Special Effects FX Make-up. In deze cursus draait het niet om glitter & glamour looks, maar om griezelige make-up creaties met onder andere wondsimulatie met make-up. Je leert bijvoorbeeld om dichtgenaaide monden en angstaanjagende ‘zipper-make-up’ te creëren, waarbij het lijkt alsof je de huid openritst met een ritssluiting. Dit is dus even heel wat anders! Deze vervolgcursus mag je niet missen als je een carrière nastreeft als visagist voor theater, televisie en film of voor speciale evenementen en shows. Meer weten? Neem dan hier een kijkje bij de Cursus Special Effects FX Make-up en schrijf je in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie