Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

6 geheimen die massagetherapeuten snel ontrafelen!

4 september 2016 | Massage & Therapieën
6 geheimen die massagetherapeuten snel ontrafelen!

Zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te zeggen, kan je massagetherapeut veel aflezen van jouw lichaam; aan de manier waarop je spieren aanvoelen of bijvoorbeeld door je manier van ademhalen. Gevoelige of pijnlijke plekken die een massagetherapeut tijdens een massage tegenkomt, kunnen veel zeggen over jouw levensstijl of gewoontes. Kortom; op de massagetafel, zal het moeilijk zijn om een ‘geheim’ te bewaren voor je massagetherapeut!

1. Je werkt te veel op de computer

Een van de ‘geheimen’ die je massagetherapeut het gemakkelijkst ontrafelt, is als je veel op de computer werkt. Je therapeut kan dit aflezen aan je naar voren gebogen schouders als gevolg van het eindeloos staren naar je computerscherm. Een bijkomend signaal is een stijve rug van het langdurig stilzitten. Een massagetherapeut kan deze spieren helpen om te ontspannen en om hun natuurlijke positie terug te krijgen. Zorg ook dat je zelf tijdens je werk regelmatig wat strekoefeningen doet; bijvoorbeeld door af en toe links en rechts over je schouder naar achter te kijken en door je schouders enkele seconden op te trekken tot aan je oren om ze daarna te laten ‘vallen’.

2. Je hebt last van obstipatie

Een moeilijke of vertraagde stoelgang is een veelvoorkomend probleem. Een massagetherapeut zal bij de massage van het gebied op en rond je maag het al vlot voelen als je te kampen hebt met obstipatie. Dit gebied zal namelijk steviger aanvoelen, dan bij mensen die hier geen last van hebben. Niets om je voor te schamen; je massagetherapeut kan je juist goed helpen om met de juiste massagetechnieken je spijsverteringsstelsel weer op gang te krijgen en kan je tips geven voor massagetechnieken die je zelf kan uitvoeren als je er vaker last van hebt.

3. Je slaapt op een verkeerd hoofdkussen

Veel mensen staan er niet bij stil, maar je slaaphouding, hoofdkussen of matras kunnen veel klachten veroorzaken. Bij het kiezen van een goed hoofdkussen is het belangrijk om erop te letten dat je hoofd zo veel mogelijk in een rechte lijn ligt met je wervelkolom. Wanneer je hoofdkussen te plat of juist te hoog is kan dit voor spanning in je nek zorgen. Heb je veel nekklachten, dan zou hier weleens de oorzaak kunnen liggen. De slechtste slaaphouding is op je buik slapen. Je moet je hoofd dan zoveel naar één kant draaien, dat dit beslist tot nekklachten leidt.

4. Je menstruatie komt eraan

Ja, ook dat kunnen massagetherapeuten aanvoelen! Massagetherapeuten kunnen met hun geoefende handen gemakkelijk triggerpoints lokaliseren. Dit zijn gevoelige of pijnlijke verhardingen in de spieren, die aangespannen blijven. Bij het aantreffen van deze plekken in je onderrug, kan dit erop wijzen dat je menstruatie eraan zit te komen. Datzelfde geldt voor verstijvingen in de dieper gelegen buikspieren. Deze kunnen een uitstralende pijn geven. Massage kan een goede manier zijn om menstruatiepijn te verminderen.

5. Je bent een koukleum

Er is niets zo weldadig als een massage op een koude winterdag, dat geldt helemaal voor een hot stone massage of een warme kruidenstempelmassage. Ben je een echte koukleum, dan heeft je massagetherapeut dat snel door. Doordat je vanwege de kou vaak krampachtig je schouders tot aan je oren optrekt, is de bovenkant van je schouders erg gevoelig en heb je last van stijve nekspieren. Lees hier meer over onze Cursus Hot Stone Massage en de Cursus Kruidenstempelmassage.

6. Je bent een zware roker

De geur van de sigarettenwalm die vaak om je heen hangt, kun je tijdens de massagebehandeling misschien verbloemen en over je geel uitgeslagen nicotinenagels breng je een nagellakje aan. Maar er is één ding dat je niet kunt verdoezelen; een zwaardere, diepere en hardere ademhaling tijdens de massage. Massagetherapeuten merken dat zware rokers op hun massagetafel vaker naar adem happen tijdens de massage, vooral wanneer ze in slaap vallen tijdens de massage.

Wil je ook leren om het menselijk lichaam met je handen ‘te lezen’ en mensen een moment van ontspanning en heling te bieden? Bekijk dan hier al onze Massage Opleidingen en Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie