* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

3 tips voor verwarmende massages in je salon

13 november 2019 | Massage & Therapieën
3 tips voor verwarmende massages in je salon

Een van de sleutels tot het succes van jouw massagepraktijk of beauty salon, is dat je je klanten regelmatig verrast met nieuwe kennis en behandelingen. Spring in op de behoefte van je klant en houd daarbij rekening met seizoensgebonden kwaaltjes en wensen. Als het koude weer eenmaal doorzet, dan zul je veel succes boeken met verwarmende massages en behandelingen. We leren je er graag alles over bij Wellness Academie. De volgende interessante wellness- en massagecursussen staan in onze najaarskalender. Schrijf je op tijd in!

1. Cursus hot stone massage

De echte topper onder de verwarmende massages is de hot stone massage. De cursus hot stone massage behoort dan ook tot onze populairste cursussen. Dit gebruik is wereldwijd al eeuwenoud. De Indianen, Maori’s, Inca’s en de oude Grieken, Romeinen en Perzen pasten al warme stenen toe in hun lichaamsbehandelingen. In onze cursus leer je hoe je basaltstenen correct opwarmt, waar je ze op het lichaam plaatst en ook hoe je ze kunt combineren met ontspannende massagetechnieken. Je kunt met deze verwarmende massage een diep gevoel van ontspanning bieden en vele klachten verlichten, zoals stress, spier- en gewrichtspijnen, spijsverteringsproblemen en stoornissen in de bloedcirculatie. Bekijk hier onze Cursus Hot Stone Massage en schrijf je in voor de eerstvolgende data, zodat je komende winter je klanten nog extra warmte en weldaad kunt bieden!

2. Cursus lichaamspakkingen

Bij koud winterweer is er niets zo lekker, dan om je warm in te pakken. Dat kan ook in het beauty salon met een lichaamspakking. Bied jij deze behandeling nog niet aan? Dan is het tijd om een Cursus Lichaamspakkingen te volgen. Vooraf aan de behandeling geef je je klant een lichaamsscrub. Daarna pak je het lichaam in met een pakking waar de klant het meeste behoefte aan heeft. Er bestaan pakkingen die het lichaam ondersteunen bij het detoxen, die de huid hydrateren of verstevigen. Of wat dacht je van een hot chocolate lichaamspakking? Deze pakking is ideaal als de donkere maanden iemand een slecht humeur bezorgen of als men veel last heeft van stress! Je wikkelt je klant in een folie met daaroverheen een warmtedeken om zo 20 minuten diep te ontspannen. Na het verwijderen van de pakking met warme kompressen sluit je af met een zachte massage.

3. Cursus Kruidenstempel massage

Wist je dat je met een kruidenstempel massage allerlei koude kwalen kunt verlichten? Tijdens onze Cursus Kruidenstempel massage leer je om bundeltjes met heilzame kruiden samen te stellen en op de juiste manier op te warmen. Je gaat deze bundeltjes op het lichaam plaatsen en je leert om ermee te masseren voor een ontspannend effect. Een van de kruiden, waar je in onze cursus mee leert werken, is gember. Dit heeft een verwarmend effect en stimuleert de bloedcirculatie. Ook leer je meer over het toepassen van kamfer. Vanwege de antiseptische werking helpt het tegen verkoudheden, spier- en gewrichtspijnen en het versterkt het immuunsysteem. Verder wordt aan de kruidenstempels ook galangal toegevoegd. Dit stimuleert de bloedcirculatie en heeft een positief effect op de hersenen. Het bevordert de gezondheid, vitaliteit, helder denken en geeft een warm en geborgen gevoel. In onze cursus kruidenstempelmassage maak je kennis met nog veel meer kruiden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie