* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus body wraps volgen? Wellness Academie!

14 juni 2021 | Schoonheidszorg
Cursus body wraps volgen? Wellness Academie!

Niet iedereen voelt zich in de zomer meteen comfortabel met haar eigen lichaam als de bikini aan kan. Als beauty professional kun je mensen helpen om hun zelfvertrouwen weer terug te winnen. Het is een mooie missie om je klanten te helpen om zich weer letterlijk en figuurlijk lekker in hun vel te voelen. Je kunt ze onder meer helpen door hun huid een boost te geven met body wraps. Wist je dat je met deze behandeling je klanten er zelfs slanker uit kunt laten zien! Leer hier meer over onze Cursus Body Wraps!

Wat is het doel van een body wrap?

Dat is nu juist het mooie van body wraps; je kunt ze voor diverse doeleinden toepassen, want er bestaan verschillende soorten. Denk aan de huid reinigen, voeden, hydrateren en verstevigen. Je kunt de ingrediënten van de body wraps aanpassen, waardoor je kunt inspelen op de behoeften van de individuele klant en op wat haar huid nodig heeft. Een body wrap betekent, zoals de naam al laat doorschemeren, dat je het lichaam gaat inpakken. Vergelijk het met een gezichtsmasker, maar dan voor het hele lichaam. Nadat je de ingrediënten op de huid hebt aangebracht, wikkel je het lichaam in een folie en laat je de actieve bestanddelen 20 minuten hun werk doen. Het is overigens ook super ontspannend!

Waarom body wraps ideaal zijn voor de zomer?

Een van de redenen waarom een lichaamspakking ideaal is om het lichaam voor te bereiden op de zomer, is omdat het die doffe winterhuid verhelpt. Vooraf aan de body wrap geef je het volledige lichaam een scrubbehandeling. Hiermee verwijder je dode huidcellen, die voor een doffe en schilferige huid zorgen. Zachte, nieuwe huid komt aan de oppervlakte. Vervolgens stem je de lichaamspakking af op wat de huid nodig heeft. Wat alle body wraps met elkaar gemeen hebben, is dat ze het complete metabolisme een boost geven; door de warmte wordt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen van het lichaam gestimuleerd en ook de afvoer van afvalstoffen wordt geoptimaliseerd. Kortom, een gezond lichaam, een gezonde huid! Is schoonheidsspecialist(e) een vak naar jouw hart? Volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

De beste body wraps voor een bikini proof lichaam 

We zullen hier een aantal body wraps uitlichten, die perfect zijn om het lichaam voor te bereiden op de zomer:

Body wraps bij een onzuivere huid

Heeft je klant last van een onzuivere huid? Dan kun je voorstellen om een klei- of modderpakking te geven. Modder uit vulkanische gebieden bevatten veel mineralen, aminozuren en enzymen die de huid helpen te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan een Dode Zee modder lichaamspakking. Deze heeft een intens verzorgende en verzachtende werking op de huid en is vooral geschikt voor mensen met acne. Heeft je klant meer last van een droge en geïrriteerde huid? Dan biedt een honingpakking uitkomst om haar lichaam bikini proof te maken.

Body wraps ter ondersteuning bij het afslanken

Hoe vaak hoor je klanten in je salon niet klagen over dat ze voor de zomer graag nog een maatje minder zouden willen? Stel dan een verstevigende lichaamspakking voor. Een algenpakking is in dit geval een aanrader. De werkzame stoffen in deze pakking verstevigen namelijk de huid. Houdt het lichaam van je klant veel vocht vast? Dan kun je haar helpen met een lichaamspakking met Dode Zee zout. De mineralen verbeteren de vochthuishouding. Deze body wraps zorgen in kuurvorm vaak voor enkele centimeters omvangverlies. Bekijk hier ook eens onze Cursus Sveltessa Afslankingsmassage en de Cursus Cryolipolyse.

Body wraps bij een sinaasappelhuid (cellulite)

Veel dames met een sinaasappelhuid zien ertegen op om hun bikini aan te doen. Stel je klanten gerust met het feit dat dit bij bijna alle vrouwen voorkomt! Je kunt vervolgens voorstellen om een modderpakking te geven, waarmee de cellulite verminderd kan worden. Bij cellulite is door de toename van vetcellen in het onderhuids bindweefsel de bloedcirculatie verminderd, waardoor het bindweefsel is verhard en er putjes en bobbeltjes ontstaan. Met een lichaamspakking stimuleer je de microcirculatie in de cellen en verminder je cellulite. Een behandeling in kuurvorm is dan een aanrader.

Schrijf je hier in voor onze cursus body wraps!

Wil je graag je klanten helpen om hun lichaam voor te bereiden op een heerlijke zomer? Volg dan snel een Cursus Body Wraps! Dit is een korte, betaalbare cursus waarin je leert hoe je professionele lichaamspakkingen kunt geven in je salon. Hoe voer je deze behandeling uit? Welke ingrediënten kun je gebruiken? Hoe bereid je je salon voor op het geven van lichaamsbehandelingen? Geen vraag blijft onbeantwoord. Tot snel bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie