• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Brazilian wax: wel of niet doen?

30 mei 2022 | Schoonheidszorg
Brazilian wax: wel of niet doen?

De tijd om in je bikini aan het strand of het zwembad te vertoeven, is weer aangebroken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw lichaam summer proof is? Een van de lastigste dingen is het ontharen van de bikinilijn. Als je dit niet op de juiste manier aanpakt, zorgt het al snel voor irritatie, puistjes, ontstekingen en jeuk! Daar zit niemand op te wachten. Waarom probeer je niet eens een Brazilian wax, waarbij de hele schaamstreek wordt onthaard. Veel mensen twijfelen over zo’n behandeling. Brazilian wax: wel of niet doen? Je leest er hier meer over.

Schaamte is geen excuus!

Een Brazilian wax: wel of niet doen? Het is heel normaal dat je hierover twijfelt, omdat je de schaamte al op voelt komen. Je vindt het misschien geen prettig idee om down under helemaal ontkleed op de behandeltafel plaats te nemen. Tijdens een Brazilian wax behandeling wordt namelijk doorgaans de volledige zone van voor tot achter onthaard met wax. Echter, zijn er ook allerlei variaties mogelijk en meestal krijg je tijdens de behandeling een wegwerpslip om aan te doen.

Bespreek bijvoorbeeld ook eerst eens met een wax expert wat er mogelijk is en laat je vooraf uitleggen wat er tijdens de behandeling gebeurt. Je zult dan algauw merken dat deze behandelingen voor deze professionals dagelijkse routine zijn. Ze behandelen dagelijks vele dames. Voor hen is het heel normaal. Kortom, zet je schaamte op zij, want dat hoeft geen excuus te zijn om het niet te doen!

Een Brazilian wax is super praktisch

Na een Brazilian wax voel je je meteen fris en fruitig en hoef je enkele weken nergens meer naar om te kijken. Je kunt bijvoorbeeld onbezorgd op vakantie zonder bikini troubles. De haartjes worden met wortel en al verwijderd, waardoor ze circa drie weken wegblijven. Ze komen daarna bovendien zachter terug. Een goede reden om deze behandeling dus wel te ondergaan, is omdat het super praktisch is. Na enkele behandelingen zullen de haartjes bovendien ook minder snel terugkomen. Wat wel een nadeel kan zijn, is dat je voor een effectieve Brazilian wax de haren steeds eerst terug moet laten groeien. Voor veel dames is dat echter een betere optie, dan weer het leed dat scheren heet te moeten ondergaan!

Brazilian wax: wel of niet doen? Het doet pijn!

Een van de redenen waarom je misschien huiverig bent voor deze behandeling, is omdat je bang bent voor de pijn. We kunnen niet ontkennen, dat het pijn doet. De pijn wordt draaglijker als je bedenkt wat het fijne resultaat is. Daarnaast kent een professionele wax expert alle trucjes om de pijn zoveel mogelijk te beperken. Bovendien zijn er ook een aantal dingen waar je zelf rekening mee kunt houden.

Scrub de huid in deze zone een dag van te voren. Daardoor kunnen de haartjes gemakkelijker verwijderd worden. Breng voor de behandeling geen bodylotion of crème aan, anders pakt de hars niet goed. De huid moet goed droog en niet vettig zijn. Plan je afspraak ook liever niet tijdens je menstruatie, want dan ben je gevoeliger voor pijn. Vermijd ook alcohol en cafeïne vlak voor het waxen. Dit maakt de huid gevoeliger. Daarbij werkt een professional heel snel, waardoor de behandeling zo voorbij is.

Leer om zelf deze behandelingen te geven!

Wil je zelf je steentje bijdragen om vrouwen te helpen om deze drempel over te gaan. Leer dan om op professionele wijze Brazilian wax behandelingen te geven door onze Cursus Brazilian Wax te volgen. In deze praktijkgerichte cursus doe je veel handigheid op in het uitvoeren van de technieken, je leert om hygiënisch te werken en om je klanten gerust te stellen. Daarnaast leer je om de bikinilijn en schaamstreek op diverse wijze te ontharen. Denk daarbij aan de full Brazilian wax (hollywood of sphynx), een verzorgde natuurlijk behaarde schaamstreek, het driehoekje, het Braziliaans streepje en de Valentine (hartje). Je hebt voor deze cursus geen speciale vooropleiding nodig. Neem hier ook een kijkje bij onze Opleiding Wax Expert, waarin je nog veel meer professionele ontharingsmethoden leert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie