Cursus Brazilian wax

Leer om zorgvuldig en hygiënisch de Brazilian wax uit te voeren!
€ 165
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

De meeste schoonheidssalons bieden ontharingsbehandelingen aan met hars, maar niet elke salon biedt ook de Brazilian wax aan. Toch zijn er steeds meer dames die op zoek zijn naar deze behandeling, waarmee alle haren uit de schaamstreek worden verwijderd. Door een cursus Brazilian wax te volgen kun je ook deze klanten van dienst zijn. Kortom; een cursus die je helpt om je te onderscheiden van anderen schoonheidsspecialisten en om je klantenbestand uit te breiden!

Harsbehandeling uit Brazilië

Deze ontharingsbehandeling komt, zoals de naam ‘Brazilian wax’ al verklapt, uit Brazilië. Daar kijken we niet van op, gezien dit hét land is van de hele kleine bikini’s en strings! Denk ook maar eens aan de weinig verhullende kostuums tijdens het Braziliaanse carnaval. Daarom is het niet vreemd, dat deze vrouwen graag alle haartjes in hun schaamstreek willen laten verwijderen. Bij de Brazilian wax worden alle haartjes verwijderd vanaf de venusheuvel tot en met de anus. Gezien de grote gevoeligheid van deze zone, is een zeer zorgvuldige en hygiënische behandelwijze een noodzaak, zodat irritaties, roodheid en pukkeltjes worden voorkomen. Je leert er alles over in deze cursus Brazilian wax.

Hygiënie en de omgang met de klant zijn essentieel bij Brazilian wax

Inhoud Cursus Brazilian Wax

In deze cursus Brazilian wax krijg je een korte introductie over de oorsprong van deze behandeling. Daarna leer je meer over de huid, over de haargroei en over de specifieke producten en materialen die gebruikt worden. Vervolgens leer je stap voor stap om een Brazilian wax uit te voeren. Hygiëne staat hierbij steeds centraal. Daarnaast is voor het uitvoeren van deze behandeling een goede omgang met de klant extra belangrijk. Voor veel klanten is een eerste behandeling behoorlijk spannend. Je leert hoe je je klanten goed ontvangt en geruststelt, zodat ze zich bij je op hun gemak voelen. Verder leer je hoe je de pijn zo veel mogelijk kunt reduceren. Je leert hoe je de huid na afloop kunt verkoelen en kalmeren om roodheid, irritaties en pijn tegen te gaan. Bekijk hier ook eens onze Cursus Sugar Waxing, speciaal voor de gevoelige huid.

Inschrijven Cursus Brazilian Wax

De cursus Brazilian wax wordt gegeven door een expert in deze ontharingstechniek. De lesgroepen zijn beperkt, zodat je binnen een prettige en ontspannen leeromgeving deze behandelwijze goed aanleert. Er is veel ruimte voor praktijkoefening en voor het stellen van vragen aan je docente. Omdat we de lesgroepen graag klein houden, is het wel belangrijk dat je je op tijd inschrijft om verzekerd te zijn van een plek. Na afloop van de cursus ontvang je een erkend certificaat; een kwaliteitslabel naar je klanten toe zodat ze erop kunnen vertrouwen dat jij verantwoorde Brazilian wax behandelingen geeft. Je kunt ook verder studeren en een ware wax expert worden door eveneens onze Opleiding Wax Expert te volgen.

Inhoud

 • Achtergrond Brazilian wax
 • Basiskennis huid en haar
 • Producten en materialen
 • Hygiënemaatregelen
 • Ontvangen van de klant
 • Brazilian wax: stap voor stap
 • Reduceren van de pijn
 • Tips en adviezen aan de klant
 • Nabehandeling

Opleidingsdata

Hasselt

Zondagreeks

Datum: zondag 13 mei 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 9 juni 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 165 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Katja Wellens

Docent in Hasselt

In 2009 behaalde Katja Wellens haar diploma tot schoonheidsspecialiste. In het jaar dat hierop volgde deed ze zoveel mogelijk praktijkervaring op, om daarna haar grote droom werkelijkheid te maken; aan de slag gaan als zelfstandige schoonheidsspecialiste. Sindsdien runt ze haar eigen schoonheidssalon L’Essentiel in het Belgische Heist op den Berg.

Katja bleef nieuwsgierig naar wat de beauty sector haar nog meer te bieden had en volgde extra opleidingen, waaronder de opleiding gespecialiseerd voetverzorger en de opleiding natuurlijke huidverzorging. In haar dagelijkse werkzaamheden als beauty specialist is haar motto: ‘Schoonheid komt van binnenuit’. Daarom combineert ze professionele huidverzorging met adviezen over een gezonde levensstijl, orthomoleculaire voedingssupplementen en voedingstips.

Klanten kunnen ook bij Katja terecht voor behandelingen als ontharen, massages en visagie. Een van haar veelgeprezen specialiteiten is natuurlijke bruidsmake-up, waarmee ze onlangs in een bruidsmagazine verscheen. Katja wilde graag haar passie voor het vak doorgeven aan andere enthousiastelingen en behaalde daarom haar diploma als leerkracht. Ze neemt de studenten van Wellness Academie graag mee op ontdekkingstocht binnen de boeiende wereld van schoonheidsverzorging.

Kelly-Lynn Diepstraten

Docent in Amsterdam

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 16 tot 55 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde!

 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken!

  Ook beschikt Wellness Academie over een eigen evaluatiesysteem. Na elke cursus of opleiding, kan de student zijn of haar mening delen met de school. Afgelopen jaar haalde wij een gemiddeld tevredenheidspercentage van 86%! Ook de recensies op onze Facebook pagina tonen aan dat onze studenten steeds tevreden terugkijken op hun opleiding.

  Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig. Meer informatie over de klachtenprocedure kan u terugvinden op onze website.

 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.

klanten vertellen 9,1 409 Beoordelingen