Inschrijven

Cursus Brazilian wax

Leer om zorgvuldig en hygiënisch de Brazilian wax uit te voeren!
Leer om zorgvuldig en hygiënisch de Brazilian wax uit te voeren!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De meeste schoonheidssalons bieden ontharingsbehandelingen aan met hars, maar niet elke salon biedt ook de Brazilian wax aan. Toch zijn er steeds meer dames die op zoek zijn naar deze behandeling, waarmee alle haren uit de schaamstreek worden verwijderd. Door een cursus Brazilian wax te volgen kun je ook deze klanten van dienst zijn. Kortom; een cursus die je helpt om je te onderscheiden van anderen schoonheidsspecialisten en om je klantenbestand uit te breiden!

Harsbehandeling uit Brazilië

Deze ontharingsbehandeling komt, zoals de naam ‘Brazilian wax’ al verklapt, uit Brazilië. Daar kijken we niet van op, gezien dit hét land is van de hele kleine bikini’s en strings! Denk ook maar eens aan de weinig verhullende kostuums tijdens het Braziliaanse carnaval. Daarom is het niet vreemd, dat deze vrouwen graag alle haartjes in hun schaamstreek willen laten verwijderen. Bij de Brazilian wax worden alle haartjes verwijderd vanaf de venusheuvel tot en met de anus. Gezien de grote gevoeligheid van deze zone, is een zeer zorgvuldige en hygiënische behandelwijze een noodzaak, zodat irritaties, roodheid en pukkeltjes worden voorkomen. Je leert er alles over in deze cursus Brazilian wax.

Hygiënie en de omgang met de klant zijn essentieel bij Brazilian wax

Inhoud Cursus Brazilian Wax

In deze cursus Brazilian wax krijg je een korte introductie over de oorsprong van deze behandeling. Daarna leer je meer over de huid, over de haargroei en over de specifieke producten en materialen die gebruikt worden. Vervolgens leer je stap voor stap om een Brazilian wax uit te voeren. Hygiëne staat hierbij steeds centraal. Daarnaast is voor het uitvoeren van deze behandeling een goede omgang met de klant extra belangrijk. Voor veel klanten is een eerste behandeling behoorlijk spannend. Je leert hoe je je klanten goed ontvangt en geruststelt, zodat ze zich bij je op hun gemak voelen. Verder leer je hoe je de pijn zo veel mogelijk kunt reduceren. Je leert hoe je de huid na afloop kunt verkoelen en kalmeren om roodheid, irritaties en pijn tegen te gaan. Bekijk hier ook eens onze Cursus Sugar Waxing, speciaal voor de gevoelige huid.

Inschrijven Cursus Brazilian Wax

De cursus Brazilian wax wordt gegeven door een expert in deze ontharingstechniek. De lesgroepen zijn beperkt, zodat je binnen een prettige en ontspannen leeromgeving deze behandelwijze goed aanleert. Er is veel ruimte voor praktijkoefening en voor het stellen van vragen aan je docente. Omdat we de lesgroepen graag klein houden, is het wel belangrijk dat je je op tijd inschrijft om verzekerd te zijn van een plek. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat; een kwaliteitslabel naar je klanten toe zodat ze erop kunnen vertrouwen dat jij verantwoorde Brazilian wax behandelingen geeft. Je kunt ook verder studeren en een ware wax expert worden door eveneens onze Opleiding Wax Expert te volgen.

Inhoud

 • Achtergrond Brazilian wax
 • Basiskennis huid en haar
 • Producten en materialen
 • Hygiënemaatregelen
 • Ontvangen van de klant
 • Brazilian wax: stap voor stap
 • Reduceren van de pijn
 • Tips en adviezen aan de klant
 • Nabehandeling

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zondagreeks

Datum: zondag 23 januari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 19 juni 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven-Stratum
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven-Stratum (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Zondagreeks

Datum: zondag 18 september 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 5 juni 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jelena Lesnik

Docent in Amsterdam, Eindhoven-Stratum & Rotterdam

Jelena Lesnik was al sinds haar tienerjaren bezig met beauty en had vooral veel interesse in harsen. Haar vriendinnen wisten haar te vinden voor een mooie, gladde huid. Maar voordat haar professionele carrière in de beautybranche begon, maakte ze eerst enkele omwegen, die haar loopbaan uiteindelijk op bijzondere wijze hebben verrijkt.

Jelena werkte vele jaren in restaurants, voordat zij haar studie commerciële economie volgde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze behaalde haar diploma en ging aan de slag als accountmanager, maar dit maakte haar niet helemaal gelukkig. Haar eerste grote liefde, de beautybranche, bleef roepen. Haar passie voor harsen werd alleen maar sterker. “Het geeft een goed gevoel als je merkt dat mensen na het harsen zoveel zelfverzekerder naar buiten lopen!”

Ze begon naast haar werk diverse beauty cursussen te volgen. Al gauw werd ze regelmatig ingehuurd door schoonheidssalons voor het verzorgen van Brazilian wax en body wax workshops. Ze ontdekte hoe leuk en inspirerend het was om haar kennis en vaardigheden over te dragen aan mensen met dezelfde interesses. Hier voelde ze zich helemaal in haar element en komt haar warme karakter helemaal tot zijn recht!

Binnen haar functie als docente bij Wellness Academie komen al haar skills samen, waardoor ze haar studenten een unieke leerervaring kan geven. Haar klantgerichtheid heeft zij verkregen in de horecabranche, haar marketing skills heeft zij geleerd tijdens haar opleiding en haar inspiratie en passie voor het onderwijs krijgt zij van haar leerlingen!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.