Cursus Chinese hoofd- nek- & schoudermassage

Leer masseren volgens de Chinese tui-na methode
€ 165
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je Chinese hoofd-, nek-, en schoudermassages (HNS) geven? Mensen verwennen met verfijnde technieken uit de Chinese tui-na massage? Of ben je op zoek naar een massagevorm waarmee je gemakkelijk veel klanten kunt bedienen? Schrijf je dan in voor de cursus Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage van de Wellness Academie.

Masseren volgens Chinese traditie

Het gaat hier niet om zomaar een hoofd-, nek- en schoudermassage. Je leert tijdens deze opleiding Chinese massage om te werken volgens de principes van de traditionele Chinese massage tui-na. Dit betekent dat je leert om manueel de acupunten en meridianen te stimuleren, oftewel de energiecentra en -banen van het lichaam. Het doel is om de circulatie van de levensenergie (qi) te bevorderen en in balans te brengen voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Chinese massage: van schouders tot kruin

Tijdens de cursus Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage ga je veel zelf aan de slag met het oefenen van de technieken onder begeleiding van een ervaren vakdocent. Je leert drukpunt massagetechnieken uit de Chinese massage waarmee je diep kunt inwerken op weefsels, acupunten en meridianen. Elk deel van de schouders tot aan de kruin wordt behandeld met een aangepaste massagetechniek. De levensenergie gaat stromen, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, gifstoffen worden afgevoerd en het gezicht krijgt zelfs een natuurlijke facelift!

Ideale uitbreiding voor je massagepraktijk

De cursus Chinese HNS massage is voor iedereen toegankelijk. Het kan daarnaast ook een interessante bijscholing zijn voor wie al actief is als professionele massagetherapeut. De Chinese HNS massage is een ideale uitbreiding voor je massagepraktijk. Doordat deze Chinese massage zonder massageolie gewoon over de kleding heen wordt gegeven is het een laagdrempelige massagevorm die meteen uitgevoerd kan worden. Het is daarom een massagevorm waar je meer klanten mee van dienst kunt zijn. Wil je nog meer leren over de Traditionele Chinese Geneeskunde? Leer dan de basisprincipes hiervan in de Cursus Meridianen- & Elementenleer.

Chinese HNS massage is een ideale uitbreiding voor je massagepraktijk

Erkend certificaat en vervolgstudie

Na afloop van de cursus Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage ontvang je een erkend certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Dit houdt in dat Nederlandse cursisten met deze cursus studiepunten verdienen. De Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage kan uitgevoerd worden als een op zichzelf staande behandelwijze, maar kan ook een interessante behandelwijze zijn om te integreren binnen een totale lichaamsmassage of als aanvulling op andere therapieën en massagevormen.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Inleiding Chinese tui-na
 • Acupunten en meridianen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Uitvoeren massagetechnieken
 • Geven van complete Chinese HNS massage

Opleidingsdata

Hasselt

Zondagreeks

Datum: zondag 15 april 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 15 juli 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 mei 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 165 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Jos Koch

Docent in Amsterdam & Hasselt

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

N. Souren (24-01)

Gevolgd in Hasselt

Zeer aangename lesgever en boeiende lesgeving. Zin om verder te studeren!

W. Trossaert (29-09)

Gevolgd in Hasselt

Zeer tevreden !!!!!!!

S. Wange (26-09)

Gevolgd in Hasselt

Heel goede cursus! Geweldige massage.

S. moens (27-06)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een superdocent. Zoveel kennis over TCM en altijd bereid om een pers. medische vraag omtrent de materie te beantwoorden. Geeft de opleiding op een duidelijke, verstaanbare manier. Ontvangen info is direct toepasbaar in het dagelijkse leven om onszelf en anderen te helpen. Super!

L. Theunissen (27-06)

Gevolgd in Hasselt

Top docent en interessante cursus! Zeker een aanrader

klanten vertellen 9,1 415 Beoordelingen