Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Fruitzuren/ Chemische peelings

15 november 2019 | Schoonheidszorg
Cursus in de kijker: Fruitzuren/ Chemische peelings

Wat is het geheim voor een frisse en stralende huid? Een van de behandelingen waarmee je als schoonheidsspecialiste of skin expert veel klanten van dienst kunt zijn, is fruitzuren. Een andere benaming voor deze behandeling is een chemische peeling. Hiermee haal je de oppervlakkige huidlaag met dode huidcellen weg en stimuleer je de huidvernieuwing. Je kunt met deze behandeling veel huidproblemen aanpakken. We zetten vandaag hier onze Cursus Fruitzuren/ Chemische peelings in de kijker.

Fruitzuren en chemische peelings, hoe zit dat nu?

De benamingen fruitzuren en chemische peelings zijn synoniemen van elkaar, daarom willen ze nog weleens voor verwarring zorgen. Fruitzuren zijn afkomstig uit natuurlijke bronnen, vaak uit fruit. Het wordt onder meer gehaald uit appels, citrusvruchten, druiven en aardbeien. Daarnaast kan het ook gewonnen worden uit amandelen, rietsuiker of melk. De benaming ‘fruitzuren’ kan daarom misleidend zijn. Of deze stofjes nu uit fruit of andere bronnen komen, de chemische basisstructuur is hetzelfde. Daarom gebruiken we vaak de chemische naam alpha hydroxy acids (AHA’s) of spreken we in plaats van een fruitzuur peeling over een chemische peeling.

Huidvernieuwing, hoe werkt dat?

Om de werking van chemische peelings te begrijpen is het belangrijk dat je wat meer over de huid weet. We leren je er alles over in onze cursus fruitzuren, maar we zullen je hier alvast een indruk geven. De huid is opgebouwd uit circa 3 miljoen cellen. Elke dag worden er nieuwe huidcellen aangemaakt, die naar de oppervlakte komen en daar als oude huidcellen worden afgestoten. Dit proces duurt 4 tot 6 weken. Worden de dode huidcellen niet goed afgestoten, dan ontstaat er een verdikte, onregelmatige huid. Een gladde huid reflecteert beter het licht en ziet er stralend uit. Door de opeengehoopte dode huidcellen oogt de huid dof en poriën raken sneller verstopt, waardoor er eerder puistjes ontstaan.

Wat doet een chemische peeling?

Tijdens een chemische peeling brengt de schoonheidsspecialist een product met alpha hydroxy acids aan op de gelaatshuid. Deze zuren weken het cement tussen de verkleefde dode huidcellen los. Hierdoor kan de schoonheidsspecialist deze gemakkelijk van de huid verwijderen. Nieuwe, gezonde en glanzende huid komt daardoor aan de oppervlakte. Door middel van een chemische peeling wordt bovendien het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid geactiveerd; de huid gaat harder werken en wordt soepeler en vitaler.

Welke soorten huidverbetering bereik je hiermee?

Chemische peelings zijn er in verschillende soorten. Milde peelings zijn voor vrijwel elke huid geschikt en verbeteren de algehele conditie van de huid. Milde of oppervlakkige chemische peelings zijn bedoeld voor het verminderen van fijne lijntjes en kleine zonbeschadigingen van de huid. Daarnaast kun je hiermee ook de aanblik van de huid met grote poriën en kleine acne-littekens verbeteren. De diepere peelings kunnen goede resultaten geven bij een huid die meer zonschade heeft opgelopen, bij diepere rimpels en grovere acnelittekens. Bekijk hier ook eens onze Acne Specialisatie Training.

Waarop letten bij chemische peelings?

De pH-waarde geeft aan hoe sterk een peeling is. Hoe lager de pH-waarde hoe sterker de chemische peeling inwerkt op de huid. Daarnaast hebben ook het percentage, de druk, de inwerktijd en het soort zuur invloed op hoe sterk de peeling inwerkt. Het uitvoeren van een chemische peeling is dan ook een behandeling die alleen door een professional uitgevoerd dient te worden. Je kunt veel schade aanrichten aan de huid als je zonder de juiste voorkennis en ervaring met chemische peelings aan de slag gaat. Na het volgen van onze cursus chemische peelings weet je precies hoe het wel moet!

Schrijf je in voor onze Cursus Fruitzuren/Chemische Peelings

Let op: deze cursus is alleen toegankelijk voor gecertificeerde schoonheidsspecialisten en skin experts. Zie hiervoor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste en de Opleiding Skin Expert. De cursus fruitzuren dient als een bijscholing voor beauty experts die hun klanten extra service willen bieden op het gebied van huidverbetering en het oplossen van huidproblemen. De cursus wordt gegeven door ervaren huidspecialisten en duurt één dag. Na afloop ontvang je een certificaat. Zorg dat je je op tijd inschrijft, want de cursusplekken zijn beperkt. Hier vind je meer informatie over onze Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings in Amsterdam en Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie