* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Holistic Pulsing

24 maart 2016
Cursus in de kijker: Holistic Pulsing

Bij massage denken veel mensen meteen aan de klassieke ontspanningsmassage, maar er is zoveel meer te ontdekken. Waaronder dynamische massages waarbij je als massagetherapeut hele andere technieken gebruikt en een massage in beweging geeft. Een voorbeeld van zo’n massage is holistic pulsing. Een behandelwijze die in onze contreien nog niet zo bekend is, maar waarmee je als massagetherapeut je klanten op een aangename manier kan verrassen. Is een cursus holistic pulsing iets voor mij? Je ontdekt het hier!

Wat is holistic pulsing?

Dit is een massage in beweging waarbij je als massagetherapeut het lichaam een impuls gaat geven om zo beweging te creëren. De belangrijkste techniek binnen deze massagevorm heet dan ook de ‘puls-techniek’. Hiermee wordt het lichaam onophoudelijk aan het wiegen gebracht, zodat er een stroom van bewegingen ontstaat. Soms stevig, dan weer wat zachter. De mooiste vergelijking die uitlegt wat holistic pulsing is, is als je een steen in het water gooit. Rondom die plek ontstaan er golfjes die ongeblokkeerd verder stromen en zo heel ver kunnen komen en dingen laten gebeuren zonder na te denken of te oordelen.

Wat is het effect van deze behandeling?

Het effect van holistic pulsing is dat de voortdurende beweging het hele lichaam stimuleert om te ontspannen; de spieren, de gewrichten en alle cellen van het lichaam. Wanneer er een deel van het lichaam erg gespannen is, merk je dat meteen aan de minder vloeiende beweging tijdens het ‘pulsen’. Door de zachte bewegingen maak je het lichaam losser en help je mensen ook om hun gedachten te laten varen. Je zorgt ervoor dat de energie weer door het lichaam gaat stromen. Door het loslaten van de spanningen vanwege de bewegingen worden ook afvalstoffen die door het lichaam worden vastgehouden beter afgevoerd.

Een ontdekkingstocht in jezelf

Holistic pulsing is dus veel meer dan een lichamelijke ervaring. Het woord ‘holistic’ in de benaming van deze behandelvorm zegt het eigenlijk al. Lichaam en geest worden als één geheel gezien en beïnvloeden elkaar voortdurend. Als massagetherapeut breng je de ontvanger zowel letterlijk als figuurlijk in beweging. De ontvanger gaat op ontdekkingstocht in zichzelf en de bewegingen zullen een herinnering oproepen aan vroege lichamelijke ervaringen in de moederschoot. Er kunnen allerlei emoties loskomen, oud zeer of juist een gevoel van geborgenheid. Deze behandelwijze is daarom ook geschikt als aanvullende behandelvorm bij het verwerken van emoties.

Is holistic pulsing voor iedereen geschikt?

Het is een hele zachte behandelvorm die bijna bij iedereen toegepast kan worden. Als massagetherapeut moet je over veel fijngevoeligheid beschikken om zo de behandeling goed op de ontvanger af te stemmen. Je gaat dit oefenen in onze cursus holistic pulsing. Een zachte holistic pulsing behandeling is ook geschikt voor zwangere vrouwen. Het helpt om moeder en kind in harmonie te brengen, het helpt om spanningen in de onderrug, bekken en benen te verzachten en het kan helpen bij het afvoeren van vocht. Er zijn een aantal situaties waarin je geen holistic pulsing mag geven, dat geldt o.a. voor mensen met: artritis, hernia, osteoporose, hart- en vaatziekten, epilepsie en na een IVF-behandeling. Bekijk hier ook onze Cursus Zwangerschapsmassage in Hasselt.

Past holistic pulsing binnen mijn massagepraktijk?

Voor deze behandelvorm hoef je geen speciale aanpassingen te doen in je massagepraktijk. Je geeft holistic pulsing gewoon op een massagetafel. De ontvanger hoeft er niet voor uit de kleren, waardoor het een extra toegankelijke behandeling is. Vanwege de toegankelijkheid van holistic pulsing en omdat het voor heel veel mensen geschikt is, is het voor bijna iedere massagetherapeut een perfecte uitbreiding van het dienstenaanbod. Dat geldt helemaal als je je vooral richt op ontspanningsmassages, persoonlijke groei of zwangerschapsmassage. Je kunt de cursus holistic pulsing ook volgen als eerste kennismaking met de wereld van massages en therapieën! Meer weten? Bekijk hier de Cursus Holistic Pulsing in Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie