• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Holistic pulsingLaat het lichaam ontspannen via ritmische bewegingen!

Cursus Holistic pulsing
Voordelen
€ 335
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wat dacht je ervan om mensen te kunnen helpen met het loslaten van opgebouwde stress en spanningen in het lichaam? Dat is precies wat je leert in de cursus holistic pulsing van Wellness Academie. Je leert om met behulp van ritmische pulsen mensen te ondersteunen bij het loslaten van spanningen. Na afloop van deze cursus ben je in staat om op professionele wijze een ontspannende holistic pulsing sessie uit te voeren.

Wat is holistic pulsing eigenlijk?

Holistic pulsing is een vorm van lichaamswerk waarbij jij als ‘pulser’ het lichaam van de ontvanger in beweging brengt met onafgebroken ritmische en wiegende bewegingen die in elkaar overvloeien. Je leert om jouw bewegingen af te stemmen op de bewegingen van de ontvanger. De continuïteit van de bewegingen zorgt ervoor dat de ontvanger zich volledig overgeeft aan de golfbewegingen. Dit leidt tot een diepe ontspanning en een meditatieve staat. Kortom, je stimuleert mensen om zich over te geven aan de vloeiende golfbeweging, die deze techniek teweegbrengt.

Waarom een cursus holistic pulsing?

Een van de belangrijkste voordelen van een cursus holistic pulsing is, dat je hiermee mensen weer in contact kunt laten komen met hun eigen lichaam. Het helpt hen om opgebouwde spanningen op zowel lichamelijk als psychisch vlak los te laten en de levensenergie te laten stromen. Ook kinderen met gedragsstoornissen als driftbuien kunnen veel voordeel ondervinden van deze behandelwijze. Aangezien het een behandelmethode is die je bovenop de kledij uitvoert, zal je ook mensen aanspreken die liever niet uit de kleren gaan, zoals bij veel massages nodig is. Ook deze mensen kunnen nu op een laagdrempelige wijze een ontspannende manuele therapie ondergaan. Na deze holistic pulsing cursus zul je veel mensen in de watten kunnen leggen!

Met een cursus holistic pulsing breng je mensen weer in contact met zichzelf

Inhoud cursus holistic pulsing

De cursus holistic pulsing is een complete cursus, waarin je alles leert over het professioneel uitvoeren van deze behandelvorm. Je leert alles over de geschiedenis van holistic pulsing, de zeven grondbeginselen van holistic pulsing, de effecten, indicaties en contra-indicaties en de hoofdstromen en zijstromen. Daarna ga je de diverse pulsbewegingen oefenen, waarbij ook veel aandacht is voor jouw lichaamshouding als pulser.

Andere essentiële aandachtspunten binnen deze cursus holistic pulsing zijn: het evenwichtig opbouwen van een holistic pulsing sessie, bewustwordingsprocessen, acceptatieprocessen en het in je eigen kracht komen staan. Je vakdocent, met jarenlange ervaring in het uitoefenen van holistic pulsing, zal je tijdens je holistic pulsing cursus hierin nauwgezet begeleiden. Na afloop ontvang je een certificaat. Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in!

Indeling

Weekendreeks - 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis holistic pulsing
 • Zeven grondbeginselen holistic pulsing
 • Effecten, indicaties en contra-indicaties
 • Hoofdstromen en zijstromen
 • Oefenen van de pulsbewegingen
 • Lichaamshouding pulser
 • Opbouwen van holistic pulsing sessie
 • Bewustwordingsprocessen
 • Acceptatieprocessen
 • In je eigen kracht komen

335 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 16 november 2024
Alle data: 16/11 & 17/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 22 juni 2024
Alle data: 22/06 & 23/06 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven

Startdatum: 22 februari 2025
Alle data: 22/02 & 23/02 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Joke Venmans
Joke VenmansDocent in Amsterdam en Hasselt

Joke Venmans (1974) is sinds 2009 docente holistic pulsing aan de Wellness Academie. Holistic pulsing kwam op haar pad tijdens haar zoektocht naar holistische methoden om het zelfhelend vermogen van mensen te vergroten.

De professionele achtergrond van Joke is zeer gevarieerd. Ze volgde diverse opleidingen en is nu maatschappelijk werker, natuurgids, fytotherapeut (kruidendeskundige), massagetherapeut én wellness coach. Tijdens haar carrière begeleidde ze mensen met psychosociale problemen, mindervaliden, kinderen en mensen met spierziekten en hersenletsel. Hierdoor ontwikkelde ze een groot empathisch vermogen met veel aandacht voor het individu.

Joke ontdekte dat veel mensen behoefte hebben aan lichaamsgerichte therapieën. Vooral met holistic pulsing bereikte ze uitzonderlijke resultaten. Ze stond versteld van hoe snel ze hiermee mensen diep kon laten ontspannen. Ook de holistische filosofie erachter sprak haar aan. Ze volgde diverse cursussen holistic pulsing, waaronder een jaartraining bij Holistic Pulsing Trainingen Nederland.

Joke Venmans ontwikkelde een sterke eigen visie met betrekking tot het zelfhelend vermogen van de mens, die ze niet alleen uitdraagt in haar eigen praktijk ‘Vitalenta’, maar ook als docente holistic pulsing aan de Wellness Academie. Haar jarenlange ervaring, gevarieerde professionele achtergrond en sociale instelling maken haar tot een echte topdocente met oprechte aandacht voor elke cursist!

9,0

Joke is een bevlogen docente met oog voor de cursist. Met veel passie voor het "vak" en afgestemd op de groep geeft ze les. Het was een waardevol weekend!

TomHasselt
8,6

een zalige opleiding, zelfs al doe je hier niets professioneels mee, een weekend om volledig te ontspannen en bijleren

MarielleHasselt
9,5

Zeer aangename cursus en docente.

AnHasselt
8,7

De cursus was zeer boeiend. Fijne lesgeefster

AnnHasselt
8,5

De cursus inhoudelijk erg goed. Veel geleerd op een prettige manier.

HelenaAmsterdam
9,0

Toffe, vriendelijke docente. Je merkt haar gedrevenheid en de passie voor wat ze doet. Fijne begrijpbare uitleg en goede begeleiding bij het oefenen. Een aanrader.

TomHasselt
8,7

Het is heerlijk om deze cursus te krijgen van een gedreven lesgeefster met kennis van zaken.

CindyHasselt
9,0

De docente was in 1 woord super!

HeidiHasselt
9,7

Een ontdekking! Zeer bruikbaar!!!! Ook gecombineerd met andere therapieën!

NathalieHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie