Inschrijven

Cursus Holistic pulsing

Laat het lichaam ontspannen via ritmische bewegingen!
Laat het lichaam ontspannen via ritmische bewegingen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wat dacht je ervan om mensen te kunnen helpen met het loslaten van opgebouwde stress en spanningen in het lichaam? In de Wellness Academie kan je een cursus holistic pulsing volgen. Na afloop van deze cursus ben je in staat om zelfstandig op professionele wijze een holistic pulsing sessie uit te voeren.

Geef je over aan de vloeiende golfbeweging

Wat is holistic pulsing? Het is een vorm van lichaamswerk waarbij jij als ‘pulser’ het lichaam van de ontvanger in beweging brengt met onafgebroken ritmische en wiegende bewegingen die in elkaar overvloeien. Je leert om jouw bewegingen af te stemmen op de bewegingen van de ontvanger. De continuïteit van de bewegingen zorgt ervoor dat de ontvanger zich volledig overgeeft aan de golfbewegingen. Dit leidt tot een diepe ontspanning en een meditatieve staat.

In contact met je eigen lichaam

Een van de belangrijkste voordelen van holistic pulsing is dat mensen weer in contact komen met hun eigen lichaam. Het helpt hen om opgebouwde spanningen op zowel lichamelijk als psychisch vlak los te laten en de levensenergie te laten stromen. Ook kinderen met gedragsstoornissen als driftbuien kunnen veel voordeel ondervinden van deze behandelwijze. Aangezien het een behandelmethode is die je bovenop de kledij uitvoert, zal je ook mensen aanspreken die liever niet uit de kleren gaan zoals bij een massage, maar die wel baat hebben bij een manuele therapie. Met een afgeronde cursus holistic pulsing cursus zul je veel mensen van dienst kunnen zijn.

Holistic Pulsing brengt mensen weer in contact met zichzelf

Inhoud cursus holistic pulsing

De cursus holistic pulsing is een complete cursus waarin je alles leert over het professioneel uitvoeren van deze behandelvorm. Je leert alles over de geschiedenis van holistic pulsing, de zeven grondbeginselen van holistic pulsing, de effecten, indicaties en contra-indicaties en de hoofdstromen en zijstromen. Daarna ga je de diverse pulsbewegingen oefenen, waarbij ook veel aandacht is voor jouw lichaamshouding als pulser. Andere essentiële aandachtspunten zijn het evenwichtig opbouwen van een holistic pulsing sessie, bewustwordingsprocessen, acceptatieprocessen en het in je eigen kracht komen staan. Je vakdocent, met jarenlange ervaring in het uitoefenen van holistic pulsing, zal je tijdens je holistic pulsing cursus hierin nauwgezet begeleiden. Na afloop ontvang je een certificaat.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis holistic pulsing
 • Zeven grondbeginselen holistic pulsing
 • Effecten, indicaties en contra-indicaties
 • Hoofdstromen en zijstromen
 • Oefenen van de pulsbewegingen
 • Lichaamshouding pulser
 • Opbouwen van holistic pulsing sessie
 • Bewustwordingsprocessen
 • Acceptatieprocessen
 • In je eigen kracht komen

Prijs

289 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 29 oktober 2022
Alle data: 29/10 & 30/10 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 12 november 2022
Alle data: 12/11 & 13/11 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Joke Venmans

Docent in Amsterdam & Hasselt

Joke Venmans (1974) is sinds 2009 docente holistic pulsing aan de Wellness Academie. Holistic pulsing kwam op haar pad tijdens haar zoektocht naar holistische methoden om het zelfhelend vermogen van mensen te vergroten.

De professionele achtergrond van Joke is zeer gevarieerd. Ze volgde diverse opleidingen en is nu maatschappelijk werker, natuurgids, fytotherapeut (kruidendeskundige), massagetherapeut én wellness coach. Tijdens haar carrière begeleidde ze mensen met psychosociale problemen, mindervaliden, kinderen en mensen met spierziekten en hersenletsel. Hierdoor ontwikkelde ze een groot empathisch vermogen met veel aandacht voor het individu.

Joke ontdekte dat veel mensen behoefte hebben aan lichaamsgerichte therapieën. Vooral met holistic pulsing bereikte ze uitzonderlijke resultaten. Ze stond versteld van hoe snel ze hiermee mensen diep kon laten ontspannen. Ook de holistische filosofie erachter sprak haar aan. Ze volgde diverse cursussen holistic pulsing, waaronder een jaartraining bij Holistic Pulsing Trainingen Nederland.

Joke Venmans ontwikkelde een sterke eigen visie met betrekking tot het zelfhelend vermogen van de mens, die ze niet alleen uitdraagt in haar eigen praktijk ‘Vitalenta’, maar ook als docente holistic pulsing aan de Wellness Academie. Haar jarenlange ervaring, gevarieerde professionele achtergrond en sociale instelling maken haar tot een echte topdocente met oprechte aandacht voor elke cursist!

Lees verderInklappen

Recensies

T. Moyson (03-05)

Gevolgd in Hasselt

Toffe, vriendelijke docente. Je merkt haar gedrevenheid en de passie voor wat ze doet. Fijne begrijpbare uitleg en goede begeleiding bij het oefenen. Een aanrader.

C. Braem (02-06)

Gevolgd in Hasselt

Het is heerlijk om deze cursus te krijgen van een gedreven lesgeefster met kennis van zaken.

H. Nagels (31-05)

Gevolgd in Hasselt

De docente was in 1 woord super!

N. Vandekerkhove (31-05)

Gevolgd in Hasselt

Een ontdekking! Zeer bruikbaar!!!! Ook gecombineerd met andere therapieën!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.