• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus ZwangerschapsmassageLaat zwangere vrouwen ontspannen met zwangerschapsmassage!

Cursus Zwangerschapsmassage
Voordelen
€ 305
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je graag zwangere vrouwen in de watten leggen met ontspannende massages? Volg dan onze cursus zwangerschapsmassage! Het is steeds weer een waardevolle beleving om getuigen te mogen zijn van een van de mooiste periodes in het leven van een vrouw. Je kunt met de ontspannende massages, die je in deze cursus leert, veel voor zwangere vrouwen betekenen! Lees hier gauw meer en schrijf je vandaag nog in! De plaatsen zijn beperkt!

Waarom een cursus zwangerschapsmassage?

Hoewel de zwangerschap een mooie en bijzondere tijd is, is het ook een tijd die allerlei veranderingen met zich meebrengt. In de cursus zwangerschapsmassage leer je meer over de diverse fasen van de zwangerschap. Je ontdekt hoe het lichaam van de vrouw zich aanpast aan de groei van het kindje in haar buik. Dat kan echter ook allerlei zwangerschapskwaaltjes met zich meebrengen. Denk daarbij aan: vermoeidheid, misselijkheid, bekken- en rugklachten, vocht vasthouden, zware benen, spijsverteringsklachten, etc. Met behulp van zwangerschapsmassages kun je zwangere vrouwen helpen om te ontspannen en om kwaaltjes te verlichten. Ze zullen hierdoor optimaal van hun zwangerschap kunnen genieten!

 Zwangerschapsmassages mogen geven, is een waar privilege!

Inhoud cursus zwangerschapsmassage

Om veilig en verantwoord zwangerschapsmassages te geven, is het essentieel dat je kennis hebt van de fysiologische en soms ook pathologische veranderingen tijdens de zwangerschap. Daarom start deze zwangerschapsmassage cursus met een theoretische inleiding over: de drie trimesters van de zwangerschap, laag risico en hoog risico zwangerschappen, veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes, belangrijke aandachtspunten bij het masseren, voordelen van massage tijdens de zwangerschap en contra-indicaties van zwangerschapsmassages.

Praktische cursus met topbegeleiding!

Onze cursus zwangerschapsmassage is bovenal een praktische cursus. Nadat je op de hoogte bent van de theoretische kennis, leer je hoe je deze bijzondere massage in de praktijk uitvoert. Je maakt kennis met milde massagetechnieken, zoals effleurages en petrissages, die afgestemd worden op de noden van elke zwangere vrouw. Daarbij is er ook aandacht voor een prettige ruimte creëren waar gemasseerd wordt. De temperatuur moet juist zijn en alle benodigdheden moeten aanwezig zijn. Je leert ook meer over geschikte houdingen om zwangere vrouwen in te masseren. Verder leer je in deze cursus zwangerschapsmassage ook hoe je vooraf aan de zwangerschapsmassage een correcte anamnese afneemt.

Behaal je certificaat zwangerschapsmassage

Vervolgens ga je oefenen met het stap voor stap uitvoeren van een complete zwangerschapsmassage. Je wordt hierin perfect begeleid door een topdocente. Wat onze zwangerschapsmassage cursus uniek maakt, is dat hierbij eveneens aandacht is voor: massage tijdens de arbeid, het gebruik van aromatherapie en het toepassen van haptonomie om de band tussen ouder en kind al tijdens de zwangerschap te versterken. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Je zult ervaren dat zwangerschapsmassage mogen geven een waar privilege is! Schrijf je vandaag nog!

Indeling

Weekendreeks - 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding zwangerschap
 • Normale veranderingen van het lichaam
 • Alarmtekenen en contra-indicaties
 • Inleiding zwangerschapsmassage
 • Technieken zwangerschapsmassage
 • Geven van een volledige behandeling
 • Massage tijdens de arbeid
 • Massageoliën en zwangerschap
 • Aromatherapie
 • Haptonomie

305 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 12 oktober 2024
Alle data: 12/10 & 13/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Eindhoven

Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)

 • Goedkoop parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Dicht aan centrum
Weekendreeks

Startdatum: 30 november 2024
Alle data: 30/11 & 01/12 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 12 oktober 2024
Alle data: 12/10 & 13/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 16 november 2024
Alle data: 16/11 & 17/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

8,9

Ik had van niemand anders les willen krijgen dan van Caroline.

SandraEindhoven
8,5

Uitstekende docent. Veel geleerd. Ik ben uitermate tevreden over het verloop van de cursus.

MignonAmsterdam
10,0

Top materiaalGeweldige docent (Karin)

DaisyHasselt
9,1

Wederom dankjewel aan Jolie die met haar kennis, ervaring en vaardigheden wederom veel inzicht en informatie heeft gegeven.Zowel voor theorie en praktijk.Super bedankt! Groetjes Cindy

CindyEindhoven
9,1

Ik geef de cursus een dikke 9. Waarom? De kennis overdracht was maatwerk en heel goed!

JuanitaRotterdam
9,8

Een ontzettend leerzaam cursus weekend gehad. Jolie is een top docente!

NandaAmsterdam
9,7

Veel geleerd, hele fijne lerares, fijne manier van leren, gemixed met theorie en praktijk beide goed uitgelegd, fijne ervaring zeker een aanrader

WendyAmsterdam
10,0

Een heel leerrijke cursus! Super goede docent!Zeer tevreden dat ik deze opleiding heb gevolgd!

DimaraHasselt
8,2

Ik ben zeer enthousiast over de cursus. In twee dagen veel geleerd, veel praktijk en veel samen gewerkt. Uitstekende docent en met veel plezier alle stof tot mij genomen.

E AAmsterdam
9,5

Een hele leuke, leerzame cursus ! Heel veel aan gehad

DominiqueAmsterdam
8,5

Waardevolle cursus die onmiddellijk in de praktijk kan toegepast worden.

PatriciaHasselt
10,0

Prima zoals trouwens alle cursussen die ik al volgde.

RaquelHasselt
9,4

Een zeer fijne leerrijke cursus. Ook de docente was super, deze 2 dagen waren om zo overnieuw te doen

KrisHasselt
9,5

Fantastische cursus met een fantastisch, gedreven docente! Een echte aanrader!!!!

NathalieHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie