Cursus Zwangerschapsmassage

Help zwangere vrouwen ontspannen met zwangerschapsmassage: een mooie missie!
€ 260
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Zou je graag heerlijke zwangerschapsmassages kunnen geven? Getuigen zijn van een van de mooiste periodes in het leven van een vrouw? Maar bovenal ontspanning en verlichting bieden bij veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes? Volg dan deze cursus zwangerschapsmassage. Je leert om massages te geven die specifiek zijn afgestemd op de verschillende fases van de zwangerschap en die zowel een ontspannende als energetische uitwerking hebben.

Verlichting bij zwangerschapskwaaltjes

Hoewel de zwangerschap een mooie en bijzondere tijd is, is het ook een tijd die allerlei veranderingen met zich meebrengt op lichamelijk en geestelijk gebied. Deze cursus zwangerschapsmassage gaat dan ook uit van een holistische visie waarbij de mens in zijn totaliteit wordt benaderd. De massages hebben naast een ontspannende uitwerking ook een energetische uitwerking en bieden een ware verademing voor zwangere dames. Ze leiden tot een betere bloedcirculatie, soepelere spieren, verzachten rugpijn en bekkenklachten, ze zorgen voor een betere nachtrust en verminderen stress.

Inhoud cursus zwangerschapsmassage

De cursus zwangerschapsmassage is een intensieve tweedaagse cursus waarin je een gedeelte theorieles ontvangt, om daarna het grootste deel van de tijd bezig te zijn met zwangerschapsmassage in de praktijk. Voor het geven van massages tijdens de zwangerschap is het fundamenteel dat je kennis hebt van de fysiologische en soms pathologische veranderingen tijdens de zwangerschap. Ook dien je goed op de hoogte te zijn van de alarmtekenen en contra-indicaties voor zwangerschapsmassage. Vervolgens ga je onder begeleiding van je ervaren docent aan de slag met het oefenen van de massagetechnieken voor zwangerschapsmassage en voor massage tijdens de arbeid. Ook aromatherapie en haptonomie tijdens de zwangerschap komen aan bod.

Na de cursus Zwangerschapsmassage ontvang je een erkend certificaat

Erkend certificaat zwangerschapsmassage

Na afloop van de cursus zwangerschapsmassage ontvang je een erkend certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC verdienen met deze cursus dus studiepunten.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Inleiding zwangerschap
 • Normale veranderingen van het lichaam
 • Alarmtekenen en contra-indicaties
 • Inleiding zwangerschapsmassage
 • Technieken zwangerschapsmassage
 • Geven van een volledige behandeling
 • Massage tijdens de arbeid
 • Aromatherapie en zwangerschap
 • Haptonomie

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 8 juli 2017
Alle data: 08/07 & 09/07 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00 (Nog maar enkele vrije plaatsen!)

Startdatum: 4 november 2017
Alle data: 04/11 & 05/11 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 9 december 2017
Alle data: 09/12 & 10/12 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 260 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Jildau Wedzinga

Docent in Amsterdam

Volgens Jildau Wedzinga associëren veel mensen ‘schoonheid’ onterecht met iets verhevens, als iets dat buiten henzelf ligt. Als je ervoor openstaat, dan vind je schoonheid overal. Jildau helpt graag mensen om te ontdekken wat schoonheid is en wat het voor ze kan betekenen. “Het geeft mensen de kracht om door te gaan.” Het leven wordt volgens Jildau nog mooier als ze haar kunde en ervaring kan inzetten om mensen te laten delen in haar levensvisie.

Jildau werkte ruim 20 jaar als gediplomeerd schoonheidsspecialiste en huidtherapeute in haar eigen wellness instituut. Hier voerde ze uiteenlopende behandelingen uit; zowel de ‘traditionele’ schoonheidsbehandelingen als innoverende huidverbeterende therapieën en het werken met laserapparatuur. Jildau mag zich bovendien een echte specialist in resurfacing peelings noemen. Ze reisde af naar Barcelona om hier haar diploma te behalen.

Binnen haar instituut was Jildau tevens kinderyoga docente, met name voor kinderen met speciale behoeften (PPD-NOS en ADHD). Ook voerde ze diverse massagetechnieken uit, die een bijdrage leverden aan het verbeteren van het welzijn en dagelijks functioneren van deze kinderen. Deze unieke bundeling van activiteiten heeft ertoe geleid dat ze als docente aan de Wellness Academie een breed aantal cursussen verzorgt. “Ik schep er veel genoegen in om mijn leerlingen te zien groeien. Mijn enthousiasme en overtuigingskracht vormen de kracht om mensen te inspireren.”

Maureen Conemans-van Meeteren

Docent in Hasselt

Maureen Conemans-van Meeteren raakte in de ban van massages na de geboorte van haar oudste zoon. Ze volgde een cursus babymassage en ontdekte dat massage zoveel meer is dan alleen maar wat ‘wrijven en kneden’. Ook bij de drie kinderen die daarop volgden paste ze regelmatig massage toe. Haar interesse in de beauty en wellness branche was geboren!

Ze besloot om na een carrière in de financiële dienstverlening een andere weg in te slaan. Ze startte met de opleiding massagoloog bij de Wellness Academie. In dat jaar opende ze ook haar eigen natuurgeneeskundige praktijk. Haar praktijk is ondertussen uitgegroeid tot een waar wellness centrum met diensten als: (therapeutische) massages, diverse schoonheidsbehandelingen, tanden bleken, voedingsadviezen, kinder(yoga), reiki, meditatie en hypnose.

Haar dagelijkse bezigheden als massagetherapeut, worden nog meer verrijkt door ook als docent betrokken te zijn bij de Wellness Academie: ‘Lesgeven, het overbrengen van iets waar je hart van vol is, is fantastisch!’ Daarnaast organiseert Maureen eveneens trainingen voor diverse bedrijven; van producttrainingen tot trainingen hoe je je eigen bedrijf beter kunt laten groeien. Met deze uitgebreide kennis en ervaring is Maureen de aangewezen persoon om studenten van de Wellness Academie voor te bereiden op een succesvolle carrière binnen de wellness branche.

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

R. Esternon (10-09-2016)

Gevolgd in Hasselt

Prima zoals trouwens alle cursussen die ik al volgde.

E. Gysels (07-09-2016)

Gevolgd in Hasselt

Ik begon zonder enige ervaring of kennis ivm massage aan de cursus zwangerschapsmassage. Ik kreeg de nodige uitleg en kon theorie direct in praktijk omzetten deze 2 dagen! Zeer leerrijk en een aanrader voor iedereen!

K. verheyen (06-09-2016)

Gevolgd in Hasselt

Een zeer fijne leerrijke cursus. Ook de docente was super, deze 2 dagen waren om zo overnieuw te doen

N. Vandekerkhove (06-09-2016)

Gevolgd in Hasselt

Fantastische cursus met een fantastisch, gedreven docente! Een echte aanrader!!!!

G. Schaltin (22-03-2016)

Gevolgd in Hasselt

Fijne ervaring ! Deze massagevorm kan ook toegepast worden bij mensen die niet zwanger zijn, maar moeite hebben om op de buik te liggen. Cursus boordevol nuttige tips ! Thanks Maureen !

klanten vertellen 9,1 261 Beoordelingen