Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Cursus Sugar Waxing

7 mei 2018 | Schoonheidszorg
Cursus in de kijker: Cursus Sugar Waxing

De tijd van het jaar waarin ontharen een hot issue is, is aangebroken. De zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen stijgen. De zomerkleren komen voorzichtig aan uit de kast. Een mooie verzorgde en gladde huid is voor veel mensen een ‘must’. Maar hoe zorg je ervoor dat je steeds mooi voor de dag komt? Dat gedoe met plakkerige hars of scheermesjes, daar zit niemand op te wachten! Er worden thuis heel wat fouten gemaakt met ontharen, waar we je hier voor willen behoeden. We hebben ook een goed alternatief; een cursus sugar waxing!

Even snel snel snel scheren!?

Wie kent het niet; ineens komt de zon tevoorschijn en je krijgt een spontane uitnodiging van een vriendin om op pad te gaan. Tijd voor een rokje of korte broek! Maar oeps, je hebt je benen nog niet onthaard! Je pakt snel een scheermesje en trekt het over je huid. Niet doen. Scheer je benen nooit droog. Gebruik scheerschuim. Heb je dat niet bij de hand, maak je huid dan vochtig met water. Hiermee verklein je de kans op wondjes, huidirritatie en ingegroeide haren. Douchen en scheren combineren? Dat kan, maar begin niet meteen zodra je in de douche staat met scheren. Wacht liever tot aan het einde van je douchebeurt, na een minuut of 10. De haartjes zijn nu zachter en de haarzakjes openen zich, waardoor het scheren effectiever gebeurt.

Laat het scheren liever achterwege!

Scheren is snel en pijnloos. Maar als het even kan laat het scheren dan achterwege. Het plezier dat je ervan hebt, is maar van hele korte duur. Dit betekent dat je om de paar dagen weer aan de slag moet, omdat je anders met van die vervelende stoppels rondloopt. Wat een vervelend gevoel is dat en het ziet er ook niet uit! Je bent met scheren uiteindelijk dus veel meer tijd kwijt. Je huid krijgt veel meer te verduren. De kans dat je last krijgt van huidirritaties is een stuk groter. Harsen is een betere oplossing. Heb je echter je benen onlangs geschoren, dan zul je even moeten wachten tot de haartjes goed gegroeid zijn, zodat de hars er voldoende grip op heeft. Eenmaal je benen geharst, dan kun je er enkele weken tegen. Leer de traditionele ontharingstechnieken in onze Cursus Harsen & Epileren. Of volg onze volledige Opleiding Schoonheidsspecialist!

Thuis harsen of naar de schoonheidsspecialiste?

Er liggen tal van producten in de winkel waarmee je thuis zelf kunt harsen. Maar is dat wel zo’n goed idee? Gebruik dit liever als een optie voor ‘noodgevallen’. Wie regelmatig naar de schoonheidsspecialiste gaat voor een harsbehandeling weet hoe veel beter het resultaat is. Hoe kan dat? Wat dacht je van een perfecte voorbereiding van de huid, optimale hygiëne, professionele harstechnieken waarbij de huid mooi strak wordt getrokken, een zorgvuldige nabehandeling…. Dan hebben we het nog niet gehad over het voordeel dat de schoonheidsspecialiste overal gewoon goed bij kan, terwijl jij je thuis in allerlei gekke posities moet wringen om alle plekjes te kunnen ontharen.

Harsen is niets voor mij!

Hoewel een traditionele harsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste mooie resultaten kan bieden, is het niet voor iedereen geschikt. Mensen met een gevoelige huid hebben er vaak meer last van, dan dat ze er plezier van hebben. Hun huid kleurt langdurig rood en kan flink geïrriteerd raken. Daarnaast geeft harsen ook een onaangenaam gevoel. Iedereen heeft een andere pijngrens, maar bij mensen met een zeer gevoelige huid kan het behoorlijk zeer doen. Aan sommige traditionele harsproducten zijn ingrediënten toegevoegd als parfum en conserveringsmiddelen, die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Sugar waxing is altijd een goede oplossing!

We leren je graag om te ontharen met suikergel in onze Cursus Sugar Waxing. Dit is altijd een goede oplossing! Sugar waxing is geschikt voor alle huidtypes en dus ook voor de zeer gevoelige huid. Het is bovendien ook te gebruiken op alle lichaamsdelen, bijvoorbeeld in het gelaat. De sugar wax bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten, namelijk uit water en suiker en soms wat citroen. Het hecht goed aan de haren, maar het hecht niet aan de levende huidcellen, waardoor de huid tijdens het waxen niet wordt beschadigd. Verder is het gemakkelijk in water oplosbaar, zodat het niet zoals de traditionele hars overal aan blijft kleven en moeilijk te verwijderen is.

Schrijf je hier in voor de Cursus Sugar Waxing!

Schrijf je hier gauw in voor onze volgende Cursus Sugar Waxing! Omdat we de lesgroepen beperkt houden, zit de cursus altijd snel vol. Houd daar rekening mee! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat, waarmee je als professional aan de slag kunt in het schoonheidssalon! De cursus is ook ideaal als bijscholing voor iedere schoonheidsspecialist! De cursus sugar waxing wordt gegeven op onze campus in Hasselt en op onze campus in Amsterdam. Wil je nog meer leren? Dan is onze Opleiding Wax Expert een aanrader!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie