Cursus Kindermassage

Kindermassage; omdat aanraking een levensbehoefte is!
€ 165
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Zou je graag kindermassages willen geven? Ben je je ervan bewust dat aanraking een levensbehoefte is? Wil je kinderen helpen om in hun kracht te staan en hun ontwikkeling te bevorderen? Dan is de cursus kindermassage aan de Wellness Academie voor jou de aangewezen cursus. Ontdek hier wat deze cursus inhoudt.

Aanraken is een levensbehoefte

In onze moderne en geïndividualiseerde samenleving wordt vaak vergeten dat aanraken een belangrijke levensbehoefte is. Zeker voor kinderen is dit essentieel voor hun sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling. In de oude beschavingen was deze wijsheid gemeengoed en vormde kinderen masseren als vanzelfsprekend een onderdeel van de dagelijkse gezondheidszorg. Daarom is het tijd om deze oude gewoonte weer nieuw leven in te blazen! Volg daarom hier je opleiding kindermassage!

Help kinderen hun kracht ontdekken

Kindermassage versterkt de band tussen ouder en kind en zorgt voor een diepe ontspanning. Zeker in een tijd als deze waarin kinderen een volle agenda hebben is dit heel belangrijk. Ook stimuleert masseren de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind en de natuurlijke afweer wordt versterkt. Kindermassage helpt kinderen beseffen waar hun lichaam eindigt en de buitenwereld begint. Hierdoor leren ze om grenzen te stellen en dat ze uniek zijn met als gevolg dat ze meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen. Kortom; kindermassage helpt kinderen om hun kracht te ontdekken!

Met een cursus Kindermassage leer je kinderen meer zelfvertrouwen te geven

Inhoud cursus kindermassage

Je leert tijdens deze cursus kindermassage alles over de achtergronden, de betekenis en de effecten van kindermassage en er is aandacht voor de ontwikkelingsfasen van kinderen. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn tastzin, grenzen en ethiek. Ook de indicaties en contra-indicaties van kindermassage worden belicht. Je gaat daarna veel zelf aan de slag met het oefenen van de massagetechnieken en handgrepen. Kindermassage is een liefdevolle massage waarin niet zozeer ingewerkt wordt op de spieren, maar waarbij het ervaren van zachte aanrakingen centraal staat. Verder leer je eveneens polariteitsmassages geven en diverse bewustzijnsoefeningen, aanraak- en voeloefeningen, ademhalingsoefeningen en gronden. Je krijgt veel tips mee voor het werken met kinderen in je praktijk.

Erkend certificaat

Na het volgen van de cursus ontvang je een erkend certificaat kindermassage. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag (van 10u tot 17u).

Inhoud

 • Oorsprong en betekenis
 • Effecten van kindermassage
 • Ontwikkelingsfasen kinderen
 • Tastzin en grenzen
 • Ethiek
 • Polariteitsmassage
 • Massagetechnieken en handgrepen
 • Bewustzijnsoefeningen
 • Aanraak- en voeloefeningen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Gronden

Opleidingsdata

Amsterdam

Zondagreeks

Datum: zondag 7 mei 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 1 oktober 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 24 juni 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 12 november 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 165 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Anika Kanters

Docent in Amsterdam

Anika Kanters studeerde in 2009 af als docente lichamelijke opvoeding. Bewegen en doceren zijn haar grootste passies. Ze bleef zich in de jaren die volgden bijscholen door diverse cursussen en opleidingen te volgen binnen haar vakgebied.

Een mijlpaal in haar carrière is de oprichting van haar bedrijf Puff & Push in 2015. Binnen haar bedrijf coacht ze zwangere vrouwen, moeders/ vaders en baby’s. Denk aan ZwangerFit® lessen, zwangerschapsmassage, babymassage, baby-yoga en baby-bootcamp®. Anika werkt eveneens binnen een eerstelijns behandelcentrum als beweegspecialist gericht op ouderen en psychogeriatrie (dementie). Daarnaast neemt ze tevens het beweegbeleid van een gemeente voor haar rekening.

‘Mijn werkzaamheden zijn heel veelzijdig en divers, dat maakt mijn werk zo leuk.’ Anika weet met veel overtuigingskracht en enthousiasme haar cursisten de fijne kneepjes van de Shantala babymassage aan te leren. Ze weet haar cursisten te inspireren en alle handvatten aan te reiken om direct met deze bijzondere massagevorm in de praktijk aan de slag te gaan.

Maureen Conemans-van Meeteren

Docent in Hasselt

Maureen Conemans-van Meeteren raakte in de ban van massages na de geboorte van haar oudste zoon. Ze volgde een cursus babymassage en ontdekte dat massage zoveel meer is dan alleen maar wat ‘wrijven en kneden’. Ook bij de drie kinderen die daarop volgden paste ze regelmatig massage toe. Haar interesse in de beauty en wellness branche was geboren!

Ze besloot om na een carrière in de financiële dienstverlening een andere weg in te slaan. Ze startte met de opleiding massagoloog bij de Wellness Academie. In dat jaar opende ze ook haar eigen natuurgeneeskundige praktijk. Haar praktijk is ondertussen uitgegroeid tot een waar wellness centrum met diensten als: (therapeutische) massages, diverse schoonheidsbehandelingen, tanden bleken, voedingsadviezen, kinder(yoga), reiki, meditatie en hypnose.

Haar dagelijkse bezigheden als massagetherapeut, worden nog meer verrijkt door ook als docent betrokken te zijn bij de Wellness Academie: ‘Lesgeven, het overbrengen van iets waar je hart van vol is, is fantastisch!’ Daarnaast organiseert Maureen eveneens trainingen voor diverse bedrijven; van producttrainingen tot trainingen hoe je je eigen bedrijf beter kunt laten groeien. Met deze uitgebreide kennis en ervaring is Maureen de aangewezen persoon om studenten van de Wellness Academie voor te bereiden op een succesvolle carrière binnen de wellness branche.

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

E. Berx (14-11-2016)

Gevolgd in Hasselt

Tevreden!

H. Das (28-06-2016)

Gevolgd in Hasselt

Heel toffe cursus. Ook de bundel was goed en duidelijk. Maureen weet waarover ze spreekt, gaf ook veel voorbeelden en dit is fijn als extra... De theorie werd tegelijkertijd gekoppeld aan de praktijk en dat was fijn.

C. van Noorloos (28-06-2016)

Gevolgd in Hasselt

Fantastisch bekwame vakvrouw met een heel oprecht hart voor wat ze doet

klanten vertellen 9,0 229 Beoordelingen