Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De grootste TikTok beauty trends van nu

29 mei 2023 | Schoonheidszorg
De grootste TikTok beauty trends van nu

TikTok is een van de meest invloedrijke sociale mediaplatforms van nu. Het is een broedplaats geworden voor trends, vooral ook op het gebied van beauty. Als beauty liefhebbers of als beauty professional (in wording) is het daarom een goed idee om hier de nieuwste ontwikkelingen te volgen. In dit artikel richten we de schijnwerpers op de grootste TikTok beauty trends van het moment. Laat je inspireren!

1. Coquette make-up, de grootste TikTok beauty trend

De ware nummer 1 beauty trend van 2023 op TikTok tot dusver is de Coquette stijl make-up. Deze stijl legt de nadruk op vrouwelijkheid, verleiding en speelsheid. De stijl wordt ook weleens omschreven als ‘meisjesachtig’ en ‘schattig’, maar wel met een volwassenere twist. Denk aan de Franse ‘Femme fatale’. De kenmerken van deze make-up stijl zijn: roze blozende wangen, zijdezachte lippen met roze of transparante gloss en ‘Bambi ogen’. Het doel is onder meer om de ogen groter, helderder en expressiever te laten lijken en ze een romantische touch te geven. Dat kan door ze te benadrukken met dikke eyeliner, maar ook met lichte oogschaduwkleuren, bijvoorbeeld pastelkleuren zoals zachtroze. Deze look vraagt ook om een parelmoeren afwerking. Zie hier een voorbeeld van de coquette make-up op TikTok. Wil je ook leren om make-up aan te brengen als een professional? Bekijk dan hier onze opleiding visagist.

2. Een van de grootste TikTok beauty trends: skin cycling

Skin cycling werd geïntroduceerd door de dermatoloog Whitney Bowe en mag zeker niet missen in dit rijtje met de grootste TikTok beauty trends. Wanneer je met geavanceerde formules aan de slag gaat in je skin care routine, dan kan dit soms voor huidirritatie zorgen. Met skin cycling kun je dit voorkomen. Dat doe je door na het aanbrengen van nieuwe formules met actieve ingrediënten, zoals zuren of retinoïden, de huid enkele rustdagen te geven. Op die manier krijgen de ingrediënten de tijd om in te werken en wordt de huid niet overprikkeld. Je gaat dus producten strategisch afwisselen en ook variatie aanbrengen in je skin care routine. Het is hiervoor wel belangrijk om voldoende kennis te hebben van de huid en actieve ingrediënten. Daarvoor ben je bij onze Opleiding Skin Expert aan het juiste adres.

Tip: in deze TikTok video wordt het belang van skin cycling nog eens uitgelegd.

3. Notox skincare is groot op TikTok in 2023

In het verleden bestond er het idee dat je alleen maar een jeugdigere uitstraling kunt krijgen met botox en fillers. Echter, zijn er veel mensen die liever niet beginnen aan deze ingrijpende behandelingen. Als antwoord daarop zijn er in de laatste jaren veel nieuwe en natuurlijkere manieren van huidverbetering ontwikkeld. Je wordt op TikTok overspoeld met video’s over ‘notox skincare’, waarin niet-invasieve behandelingen in de schijnwerpers worden gezet. Een van de notox skin care TikTok beauty trends is facial cupping, zoals je in deze video kunt zien. Wist je dat je bij Wellness Academie deze gelaatsbehandeling kunt leren? Neem hier een kijkje bij onze cursus facial cupping. Andere interessante notox behandelingen leer je in onze cursus huidverbeterende massage, de cursus kruidenpeelings en de cursus microdermabrasie.

4. Mirror chrome nails behoren tot de TikTok beauty trends van nu!

Weet je nog welke nagelstyling look helemaal ‘hot’ was in 2022? Toen zweerde iedereen op TikTok bij de glazen donut nails, die voor het eerst opgemerkt werden bij Hailey Bieber. Een van de grootste TikTok beauty trends op het gebied van nagelstyling in 2023 zijn mirror chrome nails! Ze hebben wel wat weg van de glazen donut nails, maar het gaat daarentegen om meer effen kleuren, zoals volledig zilveren of juist gouden nagels. Je kunt het daarnaast ook zien als een recente heropleving van de chrome nails trend uit 2017 en 2018. Het gaat hierbij dus om een ultraglanzende en spiegelachtige uitstraling. Hier vind je mooie voorbeelden van deze mirror chrome nails op TikTok. Ben je ook zo weg van nagelstyling en wil je hier zelf een expert in worden? Dan is onze Opleiding Nail Expert op jouw lijf geschreven.

5. Hairstyling trends 2023: micro bangs

Ook op het gebied van hairstyling zijn er interessante TikTok beauty trends in 2023. Een van die trends zijn de micro bangs, oftewel de korte pony. Een andere benaming hiervoor is ‘baby bangs’. Het gaat hierbij om een rechte pony van 2 tot 3 cm lang. Deze haarstijl kan goed werken voor mensen met een ovaal, langwerpig of hartvormig gelaat. Daarnaast kan een korte pony laten knippen ook een goed idee zijn als je het voorhoofd korter wilt laten lijken. Met micro bangs kun je dan meer balans creëren in het gelaat. Het blijft echter een gedurfde keuze. De korte pony is daarom vooral geschikt voor mensen die het leuk vinden om te experimenteren met hun haarstijl en die niet bang zijn om op te vallen! In deze TikTok-video leer je meer over de haartrends voor 2023. Wil je ook graag met kapsels in de weer? Mis dan niet onze kappersopleiding!

Jouw carrière in de beauty branche start bij Wellness Academie

Door op de belangrijkste social media kanalen steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, ontdek je als beauty professional snel hoe je je klanten kunt blijven verrassen. Op die manier kun je steeds op de veranderende behoeften binnen de beauty sector inspelen. Wellness Academie staat voor je klaar met up-to-date beauty opleidingen en actuele bijscholingscursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie