• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

In 5 stappen de huid voorbereiden op make-up

16 januari 2014
In 5 stappen de huid voorbereiden op make-up

In dit artikel gaan we in op de 5 stappen die nodig zijn om de huid voor te bereiden op het aanbrengen van make-up. Veel vrouwen slaan deze stappen nog weleens over als ze zich snel even willen opmaken, maar het resultaat is dan ook meestal niet om over naar huis te schrijven. Als professionele visagiste of make-up artiest mag je deze stappen dan ook nooit overslaan. Lees hier hoe je de huid goed voorbereidt voor het aanbrengen van make-up.

1. Reinigen

Vuil, make-upresten en talg kunnen voor oneffenheden zorgen, daarom is het essentieel om de huid eerst goed te reinigen. Gebruik voor het reinigen van het gezicht altijd een gezichtsreiniger die is afgestemd op het huidtype van je klant (normaal, vet, droog, gecombineerd of gevoelig). Vermijd zeepproducten en producten met alcohol, deze kunnen de huid uitdrogen.

2. Peeling

Ook opgehoopte dode huidcellen in de vorm van schilfers kunnen een struikelblok zijn voor een mooie make-up. Wanneer je bijvoorbeeld hier overheen een foundation aanbrengt kunnen er vreemde kleurverschillen en oneffenheden zichtbaar worden. Controleer daarom of de huid misschien een peelingbehandeling nodig heeft. De gezichtshuid moet over het algemeen minimaal één keer per week een peelingbehandeling ondergaan om een mooie, zachte en gladde huid te houden.

3. Gezichtstonic

Na een peeling verfris je de huid met een milde gezichtstonic. Een gezichtstonic is bedoeld voor het verwijderen van de laatste achtergebleven restjes talg, vuil en eventueel De Microgaming software biedt enkele van de beste spellen die beschikbaar zijn op het gebied van online spelen. make-up. Doe een beetje tonic op een wattenschijfje en wrijf ermee in opwaartse en draaiende bewegingen over het gezicht. Vergeet ook de hals niet en besteed extra aandacht aan gebieden als de haargrens. Als er geen vuil meer achterblijft op het wattenschijfje, dan is het goed. Het reinigen met gezichtstonic dient als voorbereiding op de volgende stap; het hydrateren van de huid.

4. Hydrateren

Onder andere door de grondige reiniging van de huid en door invloeden van buitenaf als warmte, kou of wind kan de vochtbalans van de huid uit evenwicht zijn. Een hydraterende crème zorgt ervoor dat deze weer wordt hersteld en de huid weer goed wordt beschermd. Het is aan te beleven om een hydraterende crème te gebruiken die voorzien is van een beschermingsfactor om het proces van huidveroudering te vertragen. De hydraterende crème zorgt ervoor dat de huid weer soepel aanvoelt.

5. Foundation

Na het uitvoeren van de hierboven beschreven stappen is de huid klaar voor het aanbrengen van een foundation. De foundation vormt, zoals de naam al zegt, de basis voor de make-up. De laatste oneffenheden worden weggewerkt en de huid krijgt een egale tint. Pas de tint van de foundation aan op de tint van de huid. Voor het beste resultaat kies je voor een foundation met een tint die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur van de huid ligt. Breng de foundation aan met een schone spons of kwast in plaats van met je vingers om huidinfecties te voorkomen. Nu is het gezicht klaar voor het aanbrengen van de overige make-up.

Wil je professioneel aan de slag als visagiste? Meld je dan hier aan voor onze Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie