* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In 5 stappen de huid voorbereiden op make-up

8 januari 2024
In 5 stappen de huid voorbereiden op make-up

Het aanbrengen van make-up is een kunst op zich. Een perfecte make-up look begint echter al met de juiste voorbereiding van de huid. Daar weten de skin experts van Wellness Academie wel raad mee. Daarom vertellen ze je hier graag meer over de huid voorbereiden op make-up! Deze stappen zijn essentieel om een zo mooi mogelijke make-up look te creëren, waar je de hele dag of hele avond plezier van hebt. Laat je inspireren door de echte kenners en laat je huid stralen! Lees hier gauw meer!

Stap 1: reinigen van de huid voor een frisse start

Het is belangrijk om te beseffen dat vuil, make-upresten en talg voor oneffenheden kunnen zorgen. De eerste stap in de huid voorbereiden op make-up is dan ook de huid goed reinigen. Gebruik hiervoor altijd een milde gezichtsreiniger die is afgestemd op het huidtype van je klant: normaal, vet, droog, gecombineerd of gevoelig. Voor een droge huid kies je bijvoorbeeld een reiniger met hydraterende ingrediënten, zoals glycerine, hyaluronzuur of aloë vera. In onze cursus gelaatsverzorging leer je hier alles over. Vermijd in ieder geval altijd zeepproducten en producten met alcohol. Deze zullen de huid sneller uitdrogen. Met deze eerste stap zorg je voor een schone lei, die essentieel is voor een stralende make-up look!

Stap 2: de huid voorbereiden op make-up met een peeling

Een van de vijanden van een egale en vlekkeloze make-up look zijn dode huidcellen. Veel dode huidcellen aan het huidoppervlak zorgen voor een schilferige en doffe huid. Breng je hierover foundation aan, dan is een vlekkerig effect garandeerd. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Geef de huid daarom wekelijks een peeling behandeling.

Als schoonheidsspecialiste mogen professionele peelings dan ook niet in je aanbod ontbreken: volg daarvoor onze cursus microdermabrasie, de cursus dermaplaning en de cursus fruitzuren (chemische peelings). Deze behandelingen “schuren” of weken de dode huidcellen los, zodat ze gemakkelijk te verwijderen zijn. Vervolgens komt nieuwe glanzende en zachte huid aan de oppervlakte. Kortom, een peeling is een cruciale stap voor een perfecte teint.

Stap 3: verfris de huid met een gezichtstonic

De volgende stap voor de huid voorbereiden op make-up is het gelaat verfrissen met een milde gezichtstonic. Een gezichtstonic is bedoeld voor het verwijderen van de laatste achtergebleven restjes talg, vuil en eventuele make-up. Breng de tonic aan met een wattenschijfje in opwaartse en draaiende bewegingen, waarbij je extra aandacht besteedt aan gebieden, zoals de haargrens.

Behalve dat je met een tonic de laatste restjes vuil verwijdert, herstel je hiermee ook de pH-balans van de huid, waardoor de huid beter in staat is om vocht vast te houden en beter functioneert. Daarbij zijn er ook tonics die de huid kalmeren. Dat is extra belangrijk als je een droge en gevoelige huid hebt. Met een tonic bereid je de huid voor op de volgende stap: hydratatie.

Stap 4: goed hydrateren om de vochtbalans te herstellen

Onder andere door de grondige reiniging van de huid en door invloeden van buitenaf als warmte, kou en wind kan de vochtbalans van de huid uit evenwicht zijn. Een hydraterende crème zorgt ervoor dat deze herstelt en dat de huid goed wordt beschermd. We bevelen een hydraterende crème aan, die voorzien is van een beschermingsfactor om het proces van huidveroudering te vertragen. De crème zorgt ervoor dat de huid weer soepel aanvoelt. Dit is een onmisbare stap in de huid voorbereiden op make-up. De huid is nu helemaal klaar voor de volgende zet: het perfect aanbrengen van make-up. Heb je een passie voor huidverzorging en schoonheid? Mis dan niet onze opleiding schoonheidsspecialist(e)!

Stap 5: creëer de perfecte basis met foundation

Na het reinigen, peelen, verfrissen en hydrateren van de huid, is het tijd voor de kroon op je werk: foundation. Dit vormt de basis voor je make-up en geeft de huid een egale tint. Kies een tint die past bij de natuurlijk kleur van de huid.

Het is een misvatting dat foundation is bedoeld om oneffenheden te verbergen. Daarvoor gebruik je een concealer. Een andere misvatting is dat foundation kleur geeft. Dat doe je met een bronzer of blush! Pas de tint van de foundation aan op de natuurlijke tint van de huid.

Voor het aanbrengen van de foundation gebruik je een schoon sponsje of een foundationkwast, afhankelijk van de mate van de dekking die je wenst. Een sponsje geeft een hogere dekking, dan het gebruik van een kwast. Daarna is je gezicht klaar voor het aanbrengen van de overige make-up.

Wil je leren hoe je perfect make-up aanbrengt?

Perfect make-up aanbrengen is een kunst. Wil jij deze kunst ook meester worden? Dan staat er bij Wellness Academie een praktijkgerichte opleiding visagiste voor je klaar. Je wordt tijdens de lessen begeleid door een topdocent, die je alle fijne kneepjes van het vak leert. Deze opleiding bereidt je perfect voor om als professionele visagiste te schitteren in de wereld van schoonheid en make-up! Tot gauw bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie