• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De wenkbrauwtrend van 2019: de messy brow

12 juni 2019 | Visagie
De wenkbrauwtrend van 2019: de messy brow

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat het allerbelangrijkste aan je beauty look momenteel je wenkbrauwen zijn! Sinds enkele jaren ligt hier sterk de nadruk op binnen de beauty wereld. Dit leidde ook tot allerlei nieuwe wenkbrauwbehandelingen en wenkbrauw make-up trends. Hoe draag jij je wenkbrauwen in 2019? Als we vooraanstaande internationale make-up artists mogen geloven vindt er dit jaar een nog sterkere verschuiving plaats van de strakke ‘Instagram brow' naar de messy brow.

Wenkbrauwtrends door de jaren heen

Een wenkbrauwtrend die al lang van het toneel is verdwenen is de ‘dunne lijntjes wenkbrauwen’. Ken je ze nog? Die bijna kaalgeplukte wenkbrauwen die je soms bijna niet meer kon zien of die iets benadrukt werden met een licht lijntje wenkbrauwpotlood? Als reactie hierop werd de laatste jaren steeds meer aandacht besteed aan vollere wenkbrauwen, die vervolgens steeds strakker vormgegeven werden. Onder andere de make-up artist Daniel Martin van Dior zegt dat de tijd van deze strakke wenkbrauwen, die ook wel ‘Instagram wenkbrauwen’ worden genoemd, voorbij is. Deze brows zijn vaak te perfect, waardoor ze het gelaat een onnatuurlijke uitstraling geven. De messy brow is de nieuwe trend!

Wat zijn messy brows?

De naam verklapt het natuurlijk al; het gaat hier om ‘rommelige’ wenkbrauwen. Uiteraard wordt er in de beauty branche ‘verzorgd slordig’ mee bedoeld, oftewel je verzorgt je wenkbrauwen op die manier dat het lijkt alsof je er niets aan hebt gedaan. Wat wel een feit is, is dat de messy brows een stuk minder werk in beslag nemen, dan de strakke Instagram brows. Bij de messy wenkbrauwen gaat het erom dat de wenkbrauwhaartjes niet getrimd en minimaal geëpileerd worden. De vorm mag ook wat langer zijn. Daarna hoef je eigenlijk alleen maar je wenkbrauwhaartjes omhoog te kammen, waardoor je wenkbrauwen meteen voller en piekeriger lijken. Om dit effect de hele dag door te behouden, breng je een beetje wenkbrauwgel aan.

Tips voor wenkbrauwbehandelingen

Eenvoudig genoeg, zou je denken! Toch is het helaas niet voor iedereen gemakkelijk om binnen een handomdraai deze messy brow look te creëren. Heb je bijvoorbeeld van nature niet zoveel wenkbrauwhaartjes, dan raak je al gauw gefrustreerd om deze look voor elkaar te krijgen. Wil je toch graag deze nieuwe trend volgen? Dan kunnen wenkbrauwextensions uitkomst bieden om vollere wenkbrauwen te krijgen. Wil je als visagiste of schoonheidsspecialiste op deze brow trend inspelen? Zorg dan dat je onze Cursus Wenkbrauwextensions 3D volgt of leer meer over wenkbrauwverzorging en -styling in onze Cursus Brow Mapping & Styling!

Make-up tips voor messy brows

Soms zul je je wenkbrauwen een beetje moeten helpen met make-up om het gewenste effect te bereiken. Je hebt hier de volgende materialen en producten voor nodig:

 • Schoon mascaraborsteltje
 • Wenkbrauwpotlood
 • Schuin wenkbrauwpenseel
 • Wenkbrauwgel
 • Highlighter

Stap 1: Je wenkbrauwen minimaal epileren

De bovenlijn van je messy brow mag piekerig en rommelig zijn. Om dit effect nog beter tot zijn recht te laten komen, is het aan te raden om de onderkant zodanig te epileren, dat je hier wel een scherpere lijn hebt.

Stap 2: Borstel de haartjes omhoog

Borstel nu de wenkbrauwhaartjes met het schone mascaraborsteltje omhoog. Je ziet meteen dat je wenkbrauwen voller lijken. Uitgedunde plekjes vallen zo ook minder op.

Stap 3: Bijtekenen met wenkbrauwpotlood

Vind je dat je wenkbrauwen volume missen, vul dan eventuele uitgedunde plekjes op met behulp van een wenkbrauwpotlood. Je kunt op deze manier ook heel subtiel de wenkbrauwen wat langer maken aan het uiteinde. Je krijgt het mooiste en meest natuurlijke effect met een wenkbrauwpotlood met een poederachtig-effect.

Stap 4: Breng wenkbrauwgel aan

Door vervolgens een wenkbrauwgel aan te brengen, zorg je ervoor dat de wenkbrauwhaartjes omhoog blijven staan en je de hele dag met de messy wenkbrauwlook rondloopt.

Stap 5: Accentueer je wenkbrauwen met highlighter

Ben je tevreden en trots op het resultaat, benadruk je wenkbrauwen dan door direct onder je wenkbrauwen highlighter aan te brengen.

Volg een cursus visagie!

Wil je nog veel meer trucs leren om make-up aan te brengen als een pro? Schrijf je dan in voor onze Cursus Visagie; een toegankelijke basiscursus waarmee je direct als visagiste in de praktijk aan de slag kunt. Daarna kun je ook nog verder studeren en eveneens onze Cursus Visagie voor gevorderden volgen of een van de vele andere make-up cursussen uit ons uitgebreide aanbod!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie