• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een eigen schoonheidssalon: tips en overwegingen!

23 oktober 2023 | Schoonheidszorg
Een eigen schoonheidssalon: tips en overwegingen!

Droom je ervan om je eigen schoonheidssalon te beginnen? Wellness Academie kan je helpen bij het realiseren van deze droom. Hier kun je stap voor stap werken aan het opbouwen van een carrière als schoonheidsspecialiste. We bieden alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de beautybranche. In dit artikel geven we je belangrijke tips en overwegingen voor het starten van je eigen schoonheidssalon. Lees snel verder!

De juiste opleiding bij Wellness Academie

Als je je eigen schoonheidssalon wilt beginnen, is het belangrijk om de juiste opleiding te volgen. Bij Wellness Academie kun je de opleiding schoonheidsspecialist(e) volgen, die je de vaardigheden en kennis geeft om een goede start te maken in deze branche. Tijdens deze opleiding leer je over verschillende onderwerpen, zoals gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, manicure, pedicure, ontharing, make-up, massage en producten. Je leert ook over het opzetten van je eigen salon. Na het behalen van je diploma kun je direct aan de slag in loondienst of als zelfstandig ondernemer. Als je je eigen salon in Nederland wilt starten en wilt toetreden tot de brancheorganisatie ANBOS, dan dien je eveneens het erkend branchediploma bij Exuive te behalen. We helpen je hier graag mee op weg!

Lees hier meer over het verschil tussen het schooldiploma en het erkend branchediploma schoonheidsspecialist(e).

Past een eigen schoonheidssalon bij mij? Tips en overwegingen

Voordat je besluit om je eigen schoonheidssalon te beginnen, is het belangrijk om te overwegen of dit echt bij jou past. Je hebt waarschijnlijk een passie voor beauty en wellness, anders zou je er niet aan denken om een salon te starten. Maar hoe ver gaat die passie? Ben je bereid om voortdurend bij te leren en altijd op zoek te gaan naar de nieuwste technieken? Dit is belangrijk om je klanten de best mogelijke service te bieden. Je moet echt gepassioneerd zijn als je succesvol een eigen salon wilt runnen. Ook moet je bereid zijn om je te verdiepen in financiën, marketing en strategie, omdat je als salonhouder in de ondernemerswereld stapt. Als dat geen probleem voor je is, kan een eigen schoonheidssalon goed bij je passen.

Een eigen schoonheidssalon: aandachtspunten

Bij Wellness Academie willen we je goed voorbereiden op je carrière als schoonheidsspecialiste met je eigen salon. Het is belangrijk om te beseffen dat het opbouwen van een salon tijd kost en dat je geduld, toewijding en doorzettingsvermogen nodig hebt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Onze ervaren docenten zijn er om je te begeleiden.

Nadat je je diploma schoonheidsspecialiste hebt behaald bij Wellness Academie, kun je ook een landelijk erkend branchediploma behalen door extern examen te doen bij Exuive. Dit branchediploma biedt grote voordelen, zoals inschrijving bij het Skinregister, aansluiting bij ANBOS en de mogelijkheid om behandelingen te verzekeren via ANBOS. Ook kun je specialisatiecursussen volgen met vergoedingen voor je klanten. Om deel te nemen aan het Exuive examen, moet je de verplichte online cursus portfolio ondernemersvaardigheden volgen.

Wellness Academie staat tijdens het hele traject voor je klaar!

Als je het erkend branchediploma schoonheidsspecialist(e) wilt behalen en je eigen salon wilt starten, kun je rekenen op de begeleiding van Wellness Academie om je ambities waar te maken. De cursus portfolio ondernemersvaardigheden biedt alle kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor het starten van je eigen salon. Je leert over onderwerpen als:

 • Bedrijfsvormen
 • Dagelijkse administratie
 • Bedrijfsvoering
 • Belastingen
 • Verzekeringen
 • Financiële planning
 • Ondernemingsplan
 • Marketing en communicatie

Ben je klaar om je eigen schoonheidssalon te runnen? Je ontdekt het in deze cursus. Je bouwt een portfolio van ondernemersvaardigheden op en je bereidt je voor op het extern examen. Dit Exuive examen bestaat uit een portfolio-assessment en een criteriumgericht interview.

Ontdek de examentrainingen van Wellness Academie!

Bij Wellness Academie bieden we je nog een extra mogelijkheid ter voorbereiding op het landelijk examen schoonheidsspecialist(e) bij Exuive. Je kunt je bij ons namelijk ook inschrijven voor een of meerdere examentrainingen. In deze trainingen herhalen we een specifiek onderdeel van de lesstof van de opleiding schoonheidsspecialiste. Het is de ideale gelegenheid om jouw vragen en onzekerheden te bespreken met je docent. Daarbij ga je de betreffende behandelingen onder begeleiding oefenen en verfijnen. Op die manier bereid je je nog beter voor op dit onderdeel van het examen. Je kunt kiezen uit een examentraining cosmetische hand- en voetverzorging, een examentraining lichaamsbehandeling en een examentraining gelaatsbehandeling. Hier vind je alle informatie over onze Examentrainingen Landelijk Examen Schoonheidsspecialist(e) Exuive!

Aandacht voor doorgroeimogelijkheden

Het starten van je eigen schoonheidssalon is een avontuur vol kansen en uitdagingen. Echter, met de juiste opleiding, voorbereiding en toewijding, kun je jouw droom beslist verwezenlijken. Je bouwt op die manier een bloeiende salon op, waar klanten zich welkom en verzorgd voelen. Bij Wellness Academie staan er bovendien daarna nog tal van beauty opleidingen en cursussen tot je beschikking om verder te groeien. Enkele voorbeelden zijn onder meer: de cursus microdermabrasie, de cursus fruitzuren/chemische peelings en de cursus huidverbeterende massage. Dus, waar wacht je nog op? Zet vandaag nog de eerste stap naar het realiseren van je droom van een eigen schoonheidssalon!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Examentraining Landelijk Examen Schoonheidsspecialist(e)
Examentraining Landelijk Examen Schoonheidsspecialist(e)
 • € 199
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie