• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Face mapping cursus: wat kan een gezicht je vertellen?

28 juni 2024 | Massage & Therapieën
Face mapping cursus: wat kan een gezicht je vertellen?

Gezichten vertellen je meer dan je misschien beseft! Denk bijvoorbeeld aan de vermoeide blik na een lange werkdag, een gezwollen gezicht na een avondje flink stappen of aan de ontspannen uitstraling na een goede nachtrust. Wanneer je gezichten nog nauwkeuriger gaat bestuderen en je je verdiept in de Chinese gelaatsdiagnostiek, ontdek je dat je nog veel meer aan het gelaat kunt aflezen. Met die inzichten kun je mensen helpen om beter in balans te leven. Wil je daar alles over weten? Lees dan hier gauw verder en schrijf je in voor onze face mapping cursus!

Waar komt deze gelaatsdiagnostiek vandaan?

De gelaatsdiagnostiek vindt zijn oorsprong in het oude China, waar Taoïstische meesters de gezondheid van hun patiënten beoordeelden op basis van hun gelaat. Zij geloofden dat het gezicht de 'afdruk van de ziel' was. Daarbij gingen ze ervan uit dat veranderingen in het gelaat vroegtijdige signalen van ziektes konden onthullen. Deze vroege observaties vormden de basis van de Chinese gelaatsdiagnostiek, die ook wel bekendstaat onder de naam “mian xiang”. Door te kijken naar lijnen, kleuren en texturen op het gezicht, identificeerden zij patronen die wezen op interne disbalansen en gezondheidsproblemen. We gaan dieper in op deze fascinerende materie in onze face mapping cursus!

De principes van gezichtsreflexologie

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het lichaam gezien als een geïntegreerd geheel, waarbij elk deel van het lichaam een weerspiegeling is van het geheel. Dit idee ligt ook ten grondslag aan gezichtsreflexologie, zoals we face mapping ook wel mogen noemen. Volgens deze methode staan specifieke zones van het gelaat in verbinding met bepaalde organen of lichaamsfuncties. Als er op deze plekken in het lichaam een onbalans bestaat, dan kan zich dit op een bepaalde manier manifesteren in het gelaat. Door deze uitingen te leren herkennen, krijg je inzicht in wat er in het lichaam speelt. Daar ligt vervolgens de sleutel om op zoek te gaan naar de juiste balans. Een andere behandelwijze, die gebaseerd is op een vergelijkbaar principe is de voetreflexologie. Daar leren we je graag alles over in onze opleiding voetreflexologie.

Help mensen om terug in balans te komen

Is het jouw missie om mensen te helpen om in evenwicht te leven? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. We bieden tal van cursussen aan op het gebied van wellness massages en therapieën, die precies dit doel voor ogen hebben.

De Taoïsten streefden naar het terugkeren naar de zogeheten 'the original face'. Hiermee bedoelden ze het terugkeren naar onze ware natuur door onze basisenergie of jing te versterken, die we bij onze geboorte meekrijgen. Dit holistische perspectief benadrukt het belang van een evenwichtige levensstijl en het feit dat schoonheid en gezondheid van binnenuit komen.

Onze face mapping cursus sluit perfect aan op deze holistische zienswijze. Andere interessante behandelwijzen die je daarbij kunnen helpen leer je in onze opleiding TCM acupunctuur, de cursus guasha therapie en de cursus tui-na.

Wat kan een gezicht je vertellen!

Gezichten kunnen een schat aan informatie onthullen over ons welzijn. Volgens de Chinese face mapping methode kan elk deel van het gezicht in verband worden gebracht met een ander orgaan of systeem in het lichaam. Een klein aantal voorbeelden:

 • Puistjes op het voorhoofd
  Deze kunnen wijzen op problemen met de spijsvertering of de blaas.
 • Acne op de kin en kaaklijn
  Dit wordt vaak gekoppeld aan hormonale onevenwichtigheden tijdens de menstruatiecyclus. Stress en een ongezond dieet kunnen ook hiertoe bijdragen.
 • Donkere kringen onder de ogen
  Deze kunnen duiden op nierproblemen of slaaptekort.
 • Rode wangen
  Deze wijzen soms op spijsverteringsproblemen of een overactieve lever.

Door deze signalen te herkennen en te begrijpen, kun je je klanten helpen door hen bewust te maken van de behoeften van hun lichaam, zodat ze een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl kunnen bereiken.

Een face mapping cursus iets voor jou?

In het hectische alledaagse leven kun je face mapping gemakkelijk integreren in je dagelijkse routines. Daarnaast kan het een mooie aanvulling zijn op eventuele massagebehandelingen of wellness therapieën die je aanbiedt. Ook in de beauty salon zien we dat steeds meer schoonheidsspecialistes deze service aanbieden. Neem hier ook een kijkje bij onze opleiding schoonheidsspecialiste.

Door aandacht te besteden aan specifieke kenmerken, onzuiverheden of huidproblemen in het gelaat, kunnen we vroegtijdig gezondheidsproblemen signaleren en aanpakken. Kortom, facemapping biedt een toegankelijke, complementaire methode om te ontdekken wat je lichaam nodig heeft. Wil je ook leren om vanuit de uiterlijke verschijning te werken aan het herstel van de balans van binnenuit? Schrijf je dan hier in voor onze face mapping cursus!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie