Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Geef beschadigd haar na de zomer een oppepper!

3 september 2018 | Haarverzorging
Geef beschadigd haar na de zomer een oppepper!

Heeft de zomervakantie je goed gedaan? Vast wel! Maar hoe zit het met de gezondheid van je haar? Dat is zeer waarschijnlijk een ander verhaal. De zon, zee, chloorwater en overmatige hairstyling vanwege de vele avondjes uit betekenen een grote aanslag op je haar. We geven je hier tips om beschadigd haar na de zomer een oppepper te geven. Mogelijk zijn je lokken op deze manier nog te redden!

1. Nieuwe haarverzorging routine

Je haar elke dag wassen, föhnen en stijlen? Het lijkt dan misschien wel of je haar steeds perfect zit, maar is dat wel zo? Je haar kan hier juist extra onder te lijden hebben. Het is beter om je haar even zo veel mogelijk met rust te laten. Hiermee kan je nog meer beschadigd haar na de zomer voorkomen. Was je haar niet meer elke dag, zoals je mogelijk deed toen je elke dag naar het strand of het zwembad ging, maar enkel om de paar dagen. Laat de föhn en de stijltang, daarbij even achterwege. Maar dat niet alleen, ook elastiekjes, spelden en styling gels en sprays, kun je beter een tijdje links laten liggen.

2. Beperk beschadigd haar door wrijving tegen te gaan

Als je haar erg uitgedroogd, broos en stug is geworden in de zomer betekent dit ook dat je haar kwetsbaarder is voor beschadigingen. Beperk de schade door te veel wrijving tegen te gaan. Heb je lang haar, dan is het een goed idee om bijvoorbeeld een losse vlecht te dragen zowel overdag als tijdens het slapen. Let op; gebruik een elastiekje zonder metalen verbindingsstuk, want dit kan je haar juist extra beschadigen. Een andere goede tip is om op een satijnen of zijden kussen te slapen. Dit zijn gladde stoffen, waardoor je ruwe wrijving tegen het kussen voorkomt. Je haarschubben zullen dus minder snel beschadigen.

3. Borstel en kam je haar zo min mogelijk

Door je haar in een vlecht te dragen kun je dit advies gemakkelijk opvolgen. Je haar raakt hierdoor niet in de war. Borstelen en kammen zorgt voor wrijving en veel mensen trekken sowieso tijdens het borstelen en kammen al snel veel te hard aan hun haar. Dat is wat jouw haar op dit moment niet kan hebben. Als je haar toch echt gekamd moet worden, gebruik dan een kam met wijd uit elkaar staande tanden en gebruik een spray voor het ontwarren van je haren. Wat echt taboe is als je haar al niet in een allerbeste conditie is, is touperen!

4. Beschadigd haar na de zomer? Puntjes knippen

Het advies dat je juist niet wil horen, is dat je je haren moet knippen! Toch kan het een goed idee zijn om alleen de puntjes te laten knippen als je gespleten haarpunten hebt. Voor gespleten punten bestaat geen andere oplossing dan ze afknippen. Door alleen de puntjes te knippen, ziet je haar er direct beter uit. Wil je niets weten van de schaar? Dan kun je gespleten punten aanpakken met een professioneel haarverzorgingsproduct (Split End Therapy) dat gespleten punten verzegelt. De gespleten haarpunten zijn niet meer zichtbaar en het product voorkomt dat je haar verder splijt of afbreekt. Let wel, dit is een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk ontkom je er niet aan om die gespleten puntjes af te knippen. Altijd al zelf als kapper aan de slag gewild? Dan is onze Opleiding Kapper vast iets voor jou!

5. Beschadigd haar camoufleren met haarverf? Nee!

Nog een tip voor wat je juist niet moet doen om je haar een oppepper te geven is, je beschadigde haar volledig camoufleren met haarverf! Een chemische haarbehandeling, zoals haarkleuren, betekent opnieuw een grote aanslag op je haar. Je haar ziet er na de haarverfbehandeling misschien een tijdje mooi uit, maar je haar zal uiteindelijk hierdoor alleen maar droger en kwetsbaarder worden. Wil je toch echt wat aan die doffe uitstraling doen, dan kun je overwegen om enkele highlights te laten zetten. Je laat alleen enkele plukken verven die je kapsel een boost geven, zonder dat je al je haren laat lijden. In de tussentijd is het belangrijk om je haar extra goed te blijven verzorgen met voedende haarmaskers en haarolie.

6. Beschadigd haar na de zomer: keratine haarbehandeling!

Je haar wassen met een shampoo en een conditioner die perfect op jouw haar en de huidige conditie van jouw haar zijn afgestemd kunnen al een groot verschil maken, bij beschadigd haar na de zomer. Tel daar nog eens een extra verzorgend haarmasker bij op en je komt al een heel eind. Laat je adviseren over de juiste verzorgingsproducten door een professionele kapper. Blijft je haar droog, stug en dof? Dan heeft je haar meer nodig om weer gezond te worden. In dat geval kan een keratine haarbehandeling uitkomst bieden. Met deze behandeling wordt het gebrek aan keratine in je haar aangevuld. Keratine is een natuurlijke bouwstof voor je haar. Na een keratine haarbehandeling zal je haar als ‘nieuw’ aanvoelen en gezond glanzen. Leer er alles over in onze Cursus Keratine Behandeling.

7. Indiase hoofdmassage

Veel mensen vergeten dat de conditie van hun haar onlosmakelijk verbonden is met de conditie van hun hoofdhuid. Dode huidcellen kunnen zich op de hoofdhuid opstapelen. Dit probleem kun je verhelpen met een eenvoudige suikerscrub, gemaakt van suiker en jojoba-olie. Besteed tijdens het wassen van je haar extra aandacht aan het masseren van je hoofdhuid. Hiermee stimuleer je de bloedcirculatie, wat de gezondheid van de huid en je haar ten goede komt. Al ooit van de Indiase hoofdmassage gehoord? Deze massage wordt in India al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid van het haar te bevorderen. Maar dat niet alleen, deze massage kan ook klachten, zoals spanningen in nek en schouders, hoofdpijn, slapeloosheid en pijnlijke ogen, verhelpen. Leer er meer over in onze Cursus Indiase Hoofdmassage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie