Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Geen excuus om niet te sporten!

Geen excuus om niet te sporten!

Wat is jouw excuus om niet te sporten? We hebben ze allemaal al gehoord en geen enkel excuus om niet te sporten, is een goed excuus. Sporten, of in ieder geval voldoende bewegen, is een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid. Wie zal dat tegenspreken? Laat je daarom hier inspireren om alsnog met regelmaat in beweging te komen!

1. Ik ben te moe om te sporten

Sporten kan je helpen om te ontstressen. Je hebt mogelijk de neiging om na een lange en drukke werkdag onderuit te zakken op de bank voor de televisie, omdat je je uitgeput voelt. Maar je zult je juist energieker gaan voelen als je je sportschoenen aantrekt en een rondje gaat hardlopen of een half uurtje gaat wandelen. Je maakt je hoofd leeg en je maakt je spieren en gewrichten los. Na afloop zul je je fysiek moe voelen en mentaal voldaan. Deze gouden combinatie betekent een goede nachtrust. De volgende ochtend kan je er weer fris tegenaan!

 

Te moe!

 

2. Ik heb geen tijd om te sporten

Dat is misschien wel het slechtste excuus. Dit heeft alles te maken met prioriteiten stellen. Werk je vaak over? Vraag je dan eens af waarom je dat doet. Om meer geld te verdienen? Om je baas tevreden te stellen? Maar hoe zit het met je eigen gezondheid? Dat gaat boven alles. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, door op tijd en met regelmaat te bewegen, word je sneller ziek. Daar heeft niemand baat bij. Denk ook aan eens wat vaker de trap nemen of te voet of op de fiets ergens naartoe gaan in plaats van met de auto. Kleine aanpassingen in je levensstijl kunnen een groot verschil maken!

Geen tijd!

3. Ik heb geen zin om te sporten

Kijk, daar komt de aap uit de mouw! Vaak is gebrek aan motivatie de achterliggende oorzaak van niet sporten. Maar ook hier is een mouw aan te passen. Ga op zoek naar een sport die je echt leuk vindt. Vind je het saai om alleen rondjes te rennen door het park of je uit te stukken in de sportschool, denk dan eens aan een gezellige teamsport. Of wat dacht je van andere manieren van lichaamsbeweging als yoga? Spreek een wekelijks partijtje tennis af met een goede vriend of vriendin om van het sporten ook meteen een sociale gelegenheid te maken. Er is altijd wel een sport te vinden die bij je past.

Geen zin!

4. Ik ben gevoelig voor blessures

Sommige mensen die ooit een flinke blessure hebben opgelopen, zijn soms bang dat dit weer gebeurt. Dat maakt hen onzeker en daardoor lopen ze sneller een nieuwe blessure op. Wanneer je begint met sporten kun je ondersteuning vragen van een sportmasseur. Een sportmasseur kan je helpen met massagebehandelingen die preventief werken tegen blessures en die je na afloop kunnen helpen om beter te herstellen van lichamelijke inspanning. Zo breng je je lichaam op een verantwoorde manier weer in conditie. Leer alles over de menselijke anatomie in onze Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie of leer in onze Cursus Sportmassage hoe je sporters kunt ondersteunen.

Er gaat altijd iets mis!

5. Ik houd het toch niet vol

Er zijn heel wat mensen die het lastig vinden om steeds weer de motivatie te vinden om het sporten vol te houden. Zoals hierboven al beschreven kan een teamsport of samen sporten helpen. Je hebt dan de verplichting naar elkaar toe. Of beloon jezelf na het sporten met een sportmassage door een professionele sportmasseur. Een sportmasseur is bovendien veel meer dan alleen een massagetherapeut, een sportmasseur is ook een coach. Hij of zij kan je helpen om gemotiveerd te blijven, om reële doelen te stellen en biedt je uiteraard steeds weer dat welverdiende moment van ontspanning in de vorm van een heerlijke massage. Dit werkt door op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. De kans dat je het sporten op deze manier niet volhoudt, is ineens stukken kleiner! Bekijk hier onze complete Opleiding Sportmassage!

Ik houd het toch niet vol!

Interesse in gezond leven en welzijn? Bekijk dan hier het volledige aanbod aan Massages Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 299
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie