• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding SportmasseurLeer hoe je sporters kunt helpen om topprestaties te leveren!

Opleiding Sportmasseur
Voordelen
€ 1.902
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Zou je graag sportmasseur willen worden? Ben jij een teamplayer en geïnteresseerd in massage? Dan kan je via Wellness Academie je roeping vervullen door de opleiding sportmasseur te volgen. In deze opleiding leer je zowel de basis als de gevorderden technieken sportmassage, met daarnaast ook aandacht voor sporttaping, EHBO en blessurepreventie. Dit alles leer je met het doel om een volleerde sportmasseur te worden, die sporters helpt om topprestaties te leveren!

Is een sportmassage opleiding iets voor jou?

Samen sta je sterk! Deze uitdrukking is bij uitstek van toepassing op sportmasseurs en atleten. Wat het vak van sportmasseur zo uitdagend maakt, is dat je werkt met mensen die hun lichaam goed kennen en gemotiveerd zijn om beter te presteren. Je helpt sporters op alle niveaus met het verhogen van hun welzijn, het verbeteren van hun prestaties, het voorkomen van blessures en het bieden van verlichting na fysieke inspanning.

Ook mensen die om andere redenen fysieke inspanningen leveren, bijvoorbeeld vanwege zwaar werk, hebben baat bij sportmassage. Wil jij deze mensen graag van dienst zijn? Schrijf je dan in voor onze sportmasseur opleiding! Mooie aanvullingen op je sportmassage opleiding zijn de cursus triggerpointmassage en de cursus bindweefselmassage!

Met deze opleiding sportmasseur ben je de steun en toeverlaat van atleten!

Wat leer je in deze opleiding sportmasseur?

Onze opleiding sportmassage is een modulaire opleiding. Allereerst dien je als sportmasseur veel kennis te hebben van het menselijk lichaam. De basis van de sportmassage opleiding bestaat daarom uit de cursus anatomie, pathologie & fysiologie. Deze kennis is heel belangrijk om straks op een veilige en adequate wijze massages uit te voeren. In de cursus basis massagetechnieken leer je hoe je stap voor stap een volledige ontspannende lichaamsmassage kunt geven.

In de cursus sportmassage (basis) leer je massagetechnieken, die specifiek gericht zijn op de behoeften van sporters. Deze technieken ga je nog verder uitdiepen in de cursus sportmassage voor gevorderden. In de gevorderden cursus is nog extra aandacht voor sporttaping per lichaamsdeel, blessurepreventie en eerste hulp bij sportongevallen. Je leert in deze sportmasseur opleiding om mee te denken met atleten. Als sportmasseur vervul je een belangrijke coachende rol; je stimuleert sporters om het beste uit zichzelf te halen.

Kortom, je ontwikkelt je tijdens deze opleiding sportmassage tot een professionele masseur, onder het toeziend oog van een ervaren topdocent. De arbeidsmarkt voor sportmasseurs is breed. Je kunt aan de slag bij allerlei sportevenementen, sportclubs of in hotels en wellnesscentra, maar je kunt natuurlijk ook je eigen massagepraktijk starten. Eén ding is zeker, je zult veel voldoening halen uit je activiteiten als sportmasseur!

Examen en diploma

Je kan het volgen van de modules van de opleiding sportmasseur afstemmen op je eigen agenda. Je kunt de opleiding binnen een korte tijd afronden door de modules vlot achter elkaar te volgen, maar je mag er ook langer over doen door ze uit te spreiden over een langere periode. Tijdens de praktijklessen van deze sportmassage opleiding zal je docent erop toezien dat je alle vaardigheden goed beheerst. Een praktijkexamen is dus niet nodig.

Je legt enkel een theoretisch examen af. Dit kan digitaal van thuis uit op je computer of tablet. Dit examen van de sportmasseur opleiding bestaat uit een reeks van 30 meerkeuzevragen (met tijdsklok). Op het einde weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen, mits een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma sportmasseur!

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Modules van de opleiding sportmasseur:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 84 contacturen en circa 42 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Anatomie belangrijkste spiergroepen
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Soorten sportmassage
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Blessurepreventie
 • Eerste hulp bij sport-ongevallen (EHSO)
 • Taken sportmasseur
 • Taping

1.837 euro (+ 65 euro verbruikskosten)

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
8,8

Geweldige cursus, gedreven docent, veel kennis van zaken.

MignonRotterdam
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,1

Veel bijgeleerd op een zeer gepassioneerde wijze door een zeer gedreven cursist.

JensHasselt
10,0

Deze cursus werd met zeer grote kennis van de materie gegeven door topdocent Jauke van Klinken. Goed uitgelegd en in de praktijk gebracht.

PeterHasselt
8,0

Fijne cursus om me te doen.Leerzaam en goede uitleg op leuke manier

MarcoHasselt
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
10,0

Deze cursus was top een hoop geleerd. En Jolie je bent een schat en een geweldige docent.

J.W.Rotterdam
9,9

Top

LiesbethWilrijk
9,7

Leerrijk

VesselinaWilrijk
7,8

Fijne cursus om de basis te leren

DaveEindhoven
9,7

Alex is een geweldige leraar. We kregen hele duidelijke uitleg en alle aandacht het was ook een gezellige les. Heb er echt van genoten en zeker veel geleerd.

BeaEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,2

cursus en de uitleg van de docent waren top! veel geleerd in 2 dagen

MoniqueEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
8,7

Heel goede cursus met veel rust en aandacht voor het individu van de cursist. Meer op vaardigheden dan theorie en dat spraak mij aan!

ArendApeldoorn
9,3

Mario is een zeer kundige docent met veel passie voor zijn vak. Veel interactie met de studenten en hij weet de theorie begrijpelijk, boeiend en met humor tussendoor goed te over te brengen.

JudithNijmegen
8,4

Ik vond de cursus erg leerzaam, taaie stof die in hapbare brokken met beeldmateriaal verduidelijkt werd. Veel informatie, veel bijgeschreven en veel geleerd.

IreneNijmegen
8,9

Ongelooflijk knap hoe deze docent zo'n droge materie met zoveel passie, energie, humor en eigen kennis over kan dragen.

EugenieNijmegen
8,3

Goede cursus, docent met veel kennis en gaf duidelijke instructies en aanwijzingen

SanneAmsterdam
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Sportmasseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie