• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding SportmasseurLeer hoe je sporters kunt helpen om topprestaties te leveren!

Opleiding Sportmasseur
Voordelen
€ 1.276
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Zou je graag sportmasseur willen worden? Ben jij een teamplayer en geïnteresseerd in massage? Dan kan je via Wellness Academie je roeping vervullen door de opleiding sportmasseur te volgen. In deze opleiding leer je zowel de basis als de gevorderden technieken sportmassage, met daarnaast ook aandacht voor sporttaping, EHBO en blessurepreventie. Dit alles leer je met het doel om een volleerde sportmasseur te worden, die sporters helpt om topprestaties te leveren!

Is een sportmassage opleiding iets voor jou?

Samen sta je sterk! Deze uitdrukking is bij uitstek van toepassing op sportmasseurs en atleten. Wat het vak van sportmasseur zo uitdagend maakt, is dat je werkt met mensen die hun lichaam goed kennen en gemotiveerd zijn om beter te presteren. Je helpt sporters op alle niveaus met het verhogen van hun welzijn, het verbeteren van hun prestaties, het voorkomen van blessures en het bieden van verlichting na fysieke inspanning.

Ook mensen die om andere redenen fysieke inspanningen leveren, bijvoorbeeld vanwege zwaar werk, hebben baat bij sportmassage. Wil jij deze mensen graag van dienst zijn? Schrijf je dan in voor onze sportmasseur opleiding! Mooie aanvullingen op je sportmassage opleiding zijn de cursus triggerpointmassage en de cursus bindweefselmassage!

Met deze opleiding sportmasseur ben je de steun en toeverlaat van atleten!

Wat leer je in deze opleiding sportmasseur?

Onze opleiding sportmassage is een modulaire opleiding. Allereerst dien je als sportmasseur veel kennis te hebben van het menselijk lichaam. De basis van de sportmassage opleiding bestaat daarom uit de cursus anatomie, pathologie & fysiologie. Deze kennis is heel belangrijk om straks op een veilige en adequate wijze massages uit te voeren. In de cursus basis massagetechnieken leer je hoe je stap voor stap een volledige ontspannende lichaamsmassage kunt geven.

In de cursus sportmassage (basis) leer je massagetechnieken, die specifiek gericht zijn op de behoeften van sporters. Deze technieken ga je nog verder uitdiepen in de cursus sportmassage voor gevorderden. In de gevorderden cursus is nog extra aandacht voor sporttaping per lichaamsdeel, blessurepreventie en eerste hulp bij sportongevallen. Je leert in deze sportmasseur opleiding om mee te denken met atleten. Als sportmasseur vervul je een belangrijke coachende rol; je stimuleert sporters om het beste uit zichzelf te halen.

Kortom, je ontwikkelt je tijdens deze opleiding sportmassage tot een professionele masseur, onder het toeziend oog van een ervaren topdocent. De arbeidsmarkt voor sportmasseurs is breed. Je kunt aan de slag bij allerlei sportevenementen, sportclubs of in hotels en wellnesscentra, maar je kunt natuurlijk ook je eigen massagepraktijk starten. Eén ding is zeker, je zult veel voldoening halen uit je activiteiten als sportmasseur!

Examen en diploma

Je kan het volgen van de modules van de opleiding sportmasseur afstemmen op je eigen agenda. Je kunt de opleiding binnen een korte tijd afronden door de modules vlot achter elkaar te volgen, maar je mag er ook langer over doen door ze uit te spreiden over een langere periode. Tijdens de praktijklessen van deze sportmassage opleiding zal je docent erop toezien dat je alle vaardigheden goed beheerst. Een praktijkexamen is dus niet nodig.

Je legt enkel een theoretisch examen af. Dit kan digitaal van thuis uit op je computer of tablet. Dit examen van de sportmasseur opleiding bestaat uit een reeks van 30 meerkeuzevragen (met tijdsklok). Op het einde weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen, mits een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma sportmasseur!

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je deze modules elders gevolgd? Dan kan je een vrijstelling aanvragen. Dit is echter wel beperkt tot 30% van de totale opleiding (berekend op aantal opleidingsdagen). Vrijstelling kan je aanvragen per email (info@wellnessacademie.com).

Modules van de opleiding sportmasseur:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 63 contacturen en circa 32 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Anatomie belangrijkste spiergroepen
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Soorten sportmassage
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Blessurepreventie
 • Eerste hulp bij sport-ongevallen (EHSO)
 • Taken sportmasseur
 • Taping

1.276 euro (+ 59 euro verbruikskosten)

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

9,1

Door de cursusleidster Jolie, welke super enthousiast en gedreven haar kennis overbracht, maakte dit tot een waardevolle cursus.

Koolen-MackusEindhoven
10,0

De cursus werd zeer duidelijk en vakkundig gebracht . Vriendelijke en enthousiaste docent,top!

VitalWilrijk
10,0

Geweldig, Leerzaam

NingUtrecht
8,6

Top docent!!!!

SandraRotterdam
8,9

Goede cursus met gedreven docente, heel praktijk gericht en veel geleerd in 2 dagen.

AnnemarieAmsterdam
9,7

Wederom een mooie opleiding gegeven door Jolie, haar passie werkt aanstekelijk. Ze heeft heel veel kennis en is zeer kundig in het lesgeven

MarjonAmsterdam
9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
8,3

Goede cursus, alles heel duidelijk uitgelegd

GerardAmsterdam
9,9

Ontzettend leerzame en leuke cursus, en prima toepasbaar voor mij als zorgvrijwilliger in het Hospice waar ik ga starten

JohanAmsterdam
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
7,7

Zoals reeds hierboven beschreven zijn de cursusdagen omgevlogen. De behandelde stof in combinatie met het enthousiasme, de gedrevenheid en kennis van Marlies maakten de dagen erg leuk.

LeonieEindhoven
8,1

Super leuke dagen gehadLeerzaam en perfecte uitleg

MarcoHasselt
9,2

Heel leerrijk en op een leuke manier gebracht!

KimHasselt
9,7

De cursus is super leerzaam. Hier ga ik heel veel aan hebben in de toekomst. Mario is een gedreven docent met heel veel kennis.

CesariaAmsterdam
10,0

het was een goede docent en goede materie

MaikelHasselt
10,0

Zeer interessante, intensieve cursus

SigridHasselt
10,0

Jauke heeft de cursus super gegeven met de nodige humor tussendoor

PeggyHasselt
8,8

Op een leuke manier wordt de inhoud verteld, waarbij de verschillende aspecten met elkaar verbonden worden, wat ook natuurlijk is. Alles werkt op elkaar in.

JettieUtrecht
8,5

Aardige docent met veel kennis over het menselijk lichaam. Interessante cursus.

LotteUtrecht
10,0

De cursus werd op een leuke boeiende manier gegeven. Jauke had aandacht voor iedereen en heeft alles met rust uitgelegd. Ik heb veel geleerd van de cursus.

CarmenNijmegen
9,6

Superleuke gast die boeiend les geeft met veel kennis en humor! Oog voor de cursisten.Top!

LotteNijmegen
8,2

Veel geleerd in de praktijk was erg nuttig

FransNijmegen
9,1

Zeer duidelijke lesinhoud, zeer duidelijk gebracht door leerkracht. Haar passie geeft motivatie.

ClaudiaHasselt
9,5

zeer goede docent met aandacht voor iedereen en zeer goede uitleg en bijstand.

BarryHasselt
9,9

Zeer fijne cursus gegeven door een topdocente! Een aanrader!

NatasjaHasselt
9,6

De docente Elke was echt super !Ze kent haar vak, gaf extra info kwam bijspringen waar nodig en zeer vriendelijk.Was zeer aangenaam om deze cursus te volgen.

PascaleDrongen
9,5

Fantastische docent. Zeer goede cursus.

PeterHasselt
10,0

Heel leerrijk

DanielaHasselt
10,0

de cursus was fafntastisch. docent Top! lesmateriaal en praktijk ook prima!

MonikaRotterdam
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Sportmasseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie