• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Gezonder leven in 2021? Mis deze wellness opleidingen niet!

14 december 2020 | Massage & Therapieën
Gezonder leven in 2021? Mis deze wellness opleidingen niet!

Gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, is altijd de topprioriteit. Dit jaar werden we ons daar allemaal nog bewuster van. Hoe beter ons lichamelijk en geestelijk welzijn, hoe beter we bestand zijn tegen invloeden van buitenaf. Gezond eten, voldoende beweging en ontspanning zijn daarvoor heel belangrijk. Wil jij zelf gezonder leven in 2021? Mis dan deze wellness opleidingen niet. Ze bieden je extra motivatie om zelf deze omslag te maken en leiden je bovendien op tot een wellness professional, die anderen hiermee kan ondersteunen en inspireren.

Ontdek onze opleiding massagetherapeut

Het zijn roerige tijden! Hebben de meeste mensen het bovendien niet altijd ‘druk’? Er is geen excuus om door te blijven gaan. Een rustmoment op zijn tijd is essentieel. Iedereen kent wel de uitdrukking ‘De boog kan niet altijd gespannen zijn’. Voorbeelden van kwaaltjes door te veel stress zijn o.a.: spanningshoofdpijn, stijve nek en schouders, rugklachten, slaapproblemen, lusteloosheid, een voortdurend opgejaagd gevoel en sombere gevoelens. In onze Opleiding Massagetherapeut leer je basiskennis over het menselijk lichaam en hoe je mensen weer tot zichzelf kunt laten komen met ontspanningsmassages. Je leert alle basis massagetechnieken om hen intens te laten ontspannen.

Gezond eten hoe doe je dat? Volg de Opleiding Voedingsconsulente!

Iedereen heeft wel een idee van wat gezond eten is. Zo weet iedereen dat voldoende groente en fruit belangrijk is. Maar wat heeft je lichaam nog meer nodig? Dat hangt van jouw dagelijkse lichamelijke inspanningen af, maar ook van je geslacht, leeftijd en algehele gezondheid. Welke voedingsstoffen zijn er allemaal, waar dienen ze toe en in welke verhouding dien je ze te eten? Allemaal vragen waar niet zomaar een standaard antwoord op bestaat. Je kunt er wel achter komen door onze Opleiding Voedingsconsulent(e) te volgen. Verander niet alleen je eigen voedingspatroon en levensstijl op positieve wijze, maar leer ook hoe je anderen kunt motiveren en begeleiden met de opgedane kennis en vaardigheden!

Interesse in sport? Mis dan niet onze Opleiding Sportmassage

Veel mensen starten het nieuwe jaar met het voornemen om meer te sporten. In januari gaan ze fanatiek aan de slag, maar algauw gooien blessures roet in het eten. Het lichaam is niet gewend aan de inspanning en protesteert. Opgeven? Als sportmasseur kun je mensen helpen door met massages en adviezen hun spieren en gewrichten voor te bereiden op de inspanning en om het lichaam na afloop gezond te laten herstellen. Ook bij blessures kun je na de acute fase als sportmasseur een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van het herstelproces. Je leert in onze opleiding sportmassage meer over eerste hulp bij sportongevallen en taping. Schrijf je in voor onze Opleiding Sportmassage ter ondersteuning van jouw missie; gezonder leven in 2021!

Gezonder leven in 2021 met een Opleiding Chakratherapeut

Een andere interessante opleiding die jouw goede voornemens om gezonder te leven in 2021 kracht kan bijzetten, is de Opleiding Chakratherapeut. In deze bijzondere opleiding leer je om beter te luisteren naar jezelf en om beter te zorgen voor jouw innerlijk en energetisch welzijn. Deze opleiding leert je om bewuster, intuïtiever en in balans te leven, met aandacht voor het laten stromen van de levensenergie via de energiewielen van ons lichaam, de chakra’s. Je leert uiteenlopende behandelmethodes, omdat iedereen om een andere benadering vraagt. Denk aan behandelingen, zoals intuïtieve massages, edelsteenmassage, magnetiseren, lichaamskaarsen, helen met jin shin jyutsu, buikwiegen en het samenstellen en werken met kruidenpads. Neem hier een kijkje bij onze Opleiding Chakratherapeut en schrijf je in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie