Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Halloween make-up tip: zeemeerminnen make-up

9 oktober 2019 | Visagie
Halloween make-up tip: zeemeerminnen make-up

Wist je dat de zoetste ideeën heel akelig kunnen uitpakken? Wat dacht je van zeemeerminnen make-up voor Halloween? Dit fantasiefiguur met een zoete uitstraling draagt binnen een Halloween decor ineens een mysterieuze en enge sfeer om zich heen. Dit is ook een leuk idee als je eens iets anders wilt dan de standaard enge kleuren als zwart, wit en rood. Een zeemeerminnen look met schubben is bovendien helemaal niet zo moeilijk. We geven je hier tips voor het uitwerken en perfectioneren van een zeemeerminnen make-up look.

Creëer een schubbenhuid

Je kunt op de gelaatshuid gemakkelijk schubben creëren door met een netje te werken. Leg het netje over de huid op de plek waar je de schubben wilt hebben of trek eenvoudig weg een netkous over je hoofd. Vervolgens breng je met een stippelborstel drie tinten van één kleur aan. Geschikte kleuren zijn bijvoorbeeld: paars, zilver, groen of blauw. Het is de kunst om de schubben op de juiste plek in het gelaat aan te brengen. We raden je aan om ze aan te brengen langs de haarlijn en op de jukbeenderen. Vergeet ook niet om wat schubben aan te brengen in de hals en op het decolleté! Een make-up look en zeker een Halloween zeemeerminnen make-up look gaat verder dan enkel het gelaat.

[gallery size="medium" ids="17027,17033"]

Halloween zeemeerminnen make-up met gekleurde smokey eyes

Bij deze Halloween zeemeerminnen make-up look mag een opvallende en gekleurde smokey eye look niet ontbreken. In tegenstelling tot de geliefde Halloweenkleur zwart, kun je bij dit thema als make-up artist juist lekker uit je dak met kleur. Vooral blauw en groen zijn mooie kleuren bij deze look. Kies voor glanzende oogschaduw of misschien wel glitter oogschaduw. De smokey eyes mogen opvallend dik aangezet worden. Laat de oogmake-up ook goed doorlopen onder het oog voor een extra vervreemdend effect. Wil je alles weten over het creëren van vervreemdende effecten en het toepassen van special effects met make-up? Dan mag je onze Opleiding Make-up Expert niet missen. In deze uitgebreide make-up opleiding is ook aandacht voor special FX make-up!

Breng wenkbrauwextensions aan

Trek nog meer de aandacht naar het gelaat en de mooi opgemaakte ogen door wenkbrauwextensions aan te brengen. De verleidelijke uitstraling, maakt deze look nog spannender. Wil je wat verdergaan en er echt een schrikbarende Halloween look van maken, gebruik dan bijvoorbeeld gekleurde lenzen. Ben je nog niet vaardig in het aanbrengen van wenkbrauwextensions, volg dan een Cursus Wenkbrauwextensions bij Wellness Academie. Daarnaast kun je met je Halloween zeemeerminnen make-up ook het verschil maken door voor mooie lange en volle wimpers te zorgen. Nog geen ervaring met wimperextensions? Daarvoor ben je op het juiste adres bij onze Cursus Wimperextensions. Tijdens deze cursus leer je de one-by-one methode. Wimperextensions geven elke make-up look nog meer uitstraling!

Kleurrijke lipmake-up

Je hebt ondertussen wel door, dat je bij zeemeerminnen make-up veel kleur mag gebruiken. Uiteraard hoort daar ook kleurrijke lipmake-up bij. We raden je aan om een goede basis aan te brengen, zoals een lipprimer, zodat de kleur goed naar voren komt. Daarbij zorgt een lipprimer er ook voor dat de lipmake-up lang mooi blijft zitten tijdens een Halloweenfeest. Het is eveneens een goed idee om een lipliner te gebruiken in dezelfde kleur als de lipmake-up of net een tintje donkerder. Hiermee kun je de lippen goed definiëren en het zorgt ervoor dat de lipmake-up niet uitloopt. Breng de lipliner tegen de rand van de lippen aan. Je lippen lijken dan net iets groter. Leer alle professionele make-up trucs in onze Opleiding Visagiste.

Halloween zeemeerminnen make-up: parels, kralen en kettingen

Het leuke aan een zeemeerminnen make-up look is dat je je uit kunt leven met allerlei accessoires. Je kunt pareltjes en strassteentjes verwerken in je make-up. Daarnaast kun je ook je make-up look nog meer nadruk geven door haaraccessoires met parels te gebruiken en door parelkettingen te dragen. Je kunt het zo uitbundig mogelijk maken als je wilt. Een ander idee is om eveneens het haar een zeemeerminnenkleurtje te geven of om met gekleurde hairextensions te werken. Zie hier onze Opleiding Haarkleuren en de Cursus Hairextensions.

School je tot veelzijdige make-up artist!

Zo zie je maar dat er veel meer komt kijken bij een make-up look, dan alleen maar make-up aanbrengen; het gaat allemaal om het totaalplaatje. Vind je het heerlijk om de mooiste of juist de meest bizarre looks te bedenken en uit te voeren? Dan is onze Opleiding Make-up Artist een aanrader. Daarnaast heb je bij Wellness Academie talloze mogelijkheden om je vaardigheden uit te breiden voor nog meer succes binnen de branche!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie