Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe verminder je rode vlekjes na puistjes?

6 april 2021 | Schoonheidszorg
Hoe verminder je rode vlekjes na puistjes?

Puistjes zijn erg vervelend. Je kunt je er onzeker door voelen. Als je puistjes dan eenmaal verdwenen zijn, dan is het leed niet altijd geleden. Je merkt misschien dat er rode vlekjes op de huid achterblijven. Dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben. Wat zijn deze vlekjes eigenlijk? Hoe kun je ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk verdwijnen? En is het mogelijk om ze te voorkomen? De acne specialisten van Wellness Academie geven antwoord op deze vragen! 

Zijn rode vlekjes na puistjes littekens?

Bij hardnekkige acne kunnen de puistjes littekens achterlaten. Dit gebeurt bij acne waarbij diep in de huid ontstekingsreacties plaatsvonden. Er kunnen dan een soort van putjes en deukjes in de huid achterblijven. De rode vlekjes na puistjes zijn meestal geen littekens, maar hyperpigmentaties die ontstaan als de huid geneest. Deze rode plekjes zullen op den duur vanzelf verdwijnen. Met de juiste behandelingen en producten kun je er echter voor zorgen dat ze sneller weggaan.

Hoe behandel je rode vlekjes na puistjes?

De huid heeft vanwege de puistjes en het huidgenezingsproces al heel wat te verduren gehad. Ben dus zacht voor je huid, om te voorkomen dat je de huidproblemen juist verergert. Een veelgemaakte fout in dit soort situaties is dat mensen hun huid flink gaan scrubben. Laat agressieve scrubs beter links liggen. Hiermee vertraag je in dit geval namelijk juist het herstel van de huid, omdat je hiermee de huid kunt beschadigen. In plaats daarvan gebruik je beter een peeling met salicylzuur.

Wat doet salicylzuur voor de huid?

Salicylzuur of BHA heeft een exfoliërende werking. Daar waar de korreltjes in scrubs de huid schuren en wondjes kunnen veroorzaken, gaat een peeling met BHA subtieler te werk. Het weekt de dode huidcellen los, waardoor ze gemakkelijk te verwijderen zijn. De huid wordt gladder en egaler. Daarbij zorgt het ervoor dat de huid toegankelijker wordt voor producten met actieve werkstoffen. Een andere belangrijke eigenschap van BHA is dat het diep in de poriën dringt, verstoppingen oplost en ontstekingsremmend werkt. Hiermee kun je dus puistjes in de toekomst voorkomen. We leren je er graag meer over in onze Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings.

Tip bij rode vlekjes na puistjes: huidproducten met vitamine C

Vitamine C in huidverzorging helpt om de huid op te lichten. Vooral bij een huid met hyperpigmentatie zul je al snel zichtbaar resultaat zien. Vitamine C of ascorbinezuur egaliseert een ongelijkmatige teint, verbetert de huidtextuur en vermindert rode vlekjes. Let op: vitamine C in huidproducten is zeer gevoelig voor licht en zuurstof en het moet in een voldoende hoge concentratie aanwezig zijn om echt effect te hebben. Laat je bij je productkeuze daarom goed adviseren door een huidexpert. Nog een belangrijke opmerking: vitamine C werkt nog beter in combinatie met andere vitamines, vooral in combinatie met vitamine E.

Essentieel: bescherm je huid tegen de zon!

Je huid beschermen tegen de zon is altijd belangrijk, maar het is nog eens extra belangrijk bij acne of bij rode vlekjes na puistjes. De zon kan het herstellend vermogen van de huid bij puistjes belemmeren, waardoor er dus ook sneller rode vlekjes achterblijven. Te veel zon verergert ook pigmentatieproblemen en werkt dus rode vlekjes na puistjes in de hand. Bescherm je huid daarom elke dag met een zonnefilter van minimaal 30 SPF.

Meer weten over het behandelen van acne en rode vlekjes na puistjes?

De huid is een complex orgaan. Bovendien is elke huid anders. Dit alles maakt dat een goede huidverzorging met als resultaat een mooie en gezonde huid een hele uitdaging is. Wil jij graag deze uitdaging aangaan en alles leren over het aanpakken van acne? Dan kun je, na een Opleiding Schoonheidsspecialiste of een Opleiding Skin Expert van Wellness Academie, je verder specialiseren door ook nog de Cursus Acne Specialisatie te volgen.

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie