• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Inspirerende citaten voor massagetherapeuten

7 februari 2017 | Massage & Therapieën
Inspirerende citaten voor massagetherapeuten

Interesse in de boeiende wereld van massage en wellness? Een massage is voor de meeste massagetherapeuten meer dan een op zichzelf staande behandeling. Massage vormt voor hen een onderdeel van een levensvisie en levensstijl. Hieronder enkele bekende quotes van prominente personen die veel massagetherapeuten geïnspireerd hebben.

1. Friedrich Nietzsche

De Duitse filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) is waarschijnlijk niet de eerste persoon die je in verband brengt met de massage en wellness branche. Toch deed hij ooit een belangrijke uitspraak die hedendaagse massagetherapeuten inspireert: ‘Er zit meer wijsheid in je lichaam, dan in de diepste filosofieën.’ Een boodschap die veel massagetherapeuten aan hun klanten willen overbrengen. In het drukke dagelijkse leven rennen mensen vaak aan zichzelf voorbij. Ze negeren de signalen van hun lichaam en komen er pas (te) laat achter dat er iets mis is.

Door regelmatig een massage te ondergaan, krijg je meer lichaamsbewustzijn. Je leert om te ontspannen, naar je lichaam te luisteren, de juiste signalen op te vangen en om daar je levensstijl op aan te passen. Wil je leren om mensen te laten ontspannen en beter naar hun lichaam te laten luisteren? Maak dan hier kennis met onze Cursus Ontspanningsmassage.

2. David Palmer

David Palmer is een bekende naam binnen de massagebranche; hij is de grondlegger van de stoelmassage. Een korte, intensieve massage waarbij de ontvanger op een speciaal ontworpen massagestoel zit. Deze massage helpt om snel diep te ontspannen. De stoelmassage wordt vooral gepromoot als ideale massage voor werknemers in bedrijven, omdat het gemakkelijk tussen de ‘bedrijven’ door gegeven kan worden. Een bekende quote van David Palmer over massage is: ‘Mijn visie is om van ‘aanraking’ een positieve sociale waarde in onze cultuur te maken.’ Hij vindt het belangrijk dat mensen elkaar meer aanraken, omdat het een helende werking heeft. Mensen zijn tegenwoordig bang om elkaar aan te raken. Massage is een goede manier om ‘aanraking’ terug te brengen in de maatschappij, omdat het om een ‘gestructureerde manier van aanraken’ gaat. Meer weten over stoelmassage? Lees ook: Stoelmassage viert zijn 30ste verjaardag

3. Jack Meagher

‘Massage is de studie van anatomie in braille.’ Deze bekende quote over massage van Jack Meagher benadrukt dat een massagetherapeut door middel van aanrakingen veel over iemands lichaam te weten kan komen; niet alleen over hoe het lichaam in elkaar zit, maar ook over klachten, onderliggende problemen en oorzaken. Je leert als massagetherapeut door middel van palpaties om te voelen waar er eventuele problemen of blokkades in het lichaam zitten. Jack Meagher is de grondlegger van de sportmassage in de jaren ’50 in de Verenigde Staten. Hij begeleidde talloze sporters. Wil je ook meer leren over het menselijk lichaam en o.a. sporters begeleiden, volg dan onze Opleiding Sportmasseur met naast veel praktijklessen ook uitgebreid aandacht voor Anatomie, Fysiologie & Pathologie.

4. Gay Hendricks

Een moment van pure ontspanning is in het dagelijkse leven vaak moeilijk te vinden. Heb je eindelijk dat moment toch gevonden, dan slaak je vaak een diepe zucht. Dit is een van de weinige momenten waarop je bewust ademhaalt en je adem loslaat. Daarmee ontspan je ineens je hele lichaam en geest. Een bekende quote van Gay Hendricks is dan ook: “Als we onze adem vrijlaten, ontspannen we onze emoties en laten we spanningen in ons lichaam los.” 

Gay Hendricks is een psycholoog, schrijver en therapeut op het gebied van persoonlijke groei, relaties en lichamelijke intelligentie. Hij benadrukt in zijn werk dat de juiste manier van ademhalen essentieel is om goed te kunnen ontspannen. Een visie die veel massagetherapeuten met hem delen. Heel het lichaam, maar vooral ook onze hersenen en spieren, hebben zuurstof nodig om optimaal te presteren. Massage helpt je om je bewust te worden van je ademhaling. Heeft een klant moeite om zich te ontspannen tijdens de massage, dan kun je hem helpen door hem bewust te maken van zijn ademhaling en hem eventueel enkele ademhalingsoefeningen te laten doen.

5. Boeddha

Het was volgens Boeddha belangrijk om te beseffen dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat het daarom belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen. Een bekende quote van Boeddha: “Het lichaam in goede gezondheid houden is een plicht anders is het niet in staat onze geest sterk en helder te houden.” Een oude wijsheid die vandaag de dag goed is om aan herinnerd te worden. Veel mensen hebben tegenwoordig de neiging om tijd voor zichzelf en goed zorgen voor hun lichaam als een van hun laagste prioriteiten te zien. Denk aan nauwelijks de tijd nemen voor een gezonde maaltijd (kant-en-klare maaltijden, fastfood, ect.), te weinig bewegen en te weinig nachtrust. Ook ontbreekt het vaak aan voldoende tijd voor ontspanning. Regelmatig een massage boeken doet wonderen, voor lichaam en geest!

Meer weten over massage? Bekijk dan hier al onze Massage Opleidingen en Cursussen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie