Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je haar dikker laten lijken met de juiste haarkleur!

27 december 2021 | Haarverzorging
Je haar dikker laten lijken met de juiste haarkleur!

Heb je erg dun haar en wil je niets liever dan meer volume creëren? Dan zijn er verschillende trucjes waarmee je je haar dikker kunt laten lijken. Een van de beste manieren, met langdurig resultaat, is door de juiste haarkleur of kleurschakeringen te kiezen. Hoe werkt dat precies? En welke kleurtechnieken zijn een goed idee? De kappers, hairstylisten en haarkleurspecialisten van Wellness Academie geven raad. Lees er hier meer over!

Je kunt de dikte van het haar niet beïnvloeden

Laten we allereerst benadrukken dat het niet mogelijk is om de dikte van je haar te veranderen. Dat is erfelijk bepaald. Je vindt online nog weleens blogs met titels als ‘Hoe krijg ik dikker haar?’ Doordat dit genetisch is vastgelegd, kun je dit niet veranderen. Er zijn wel allerlei trucjes om je haar dikker te laten lijken, door meer volume te creëren met specifieke kniptechnieken. Denk bijvoorbeeld aan het in laagjes knippen van je haar. Ook door simpelweg beter voor je haar te zorgen en te voorkomen dat je haren te snel uitvallen, lijkt je haar dikker. Neem hier eens een kijkje bij onze Kappersopleiding. Een andere manier om je haar dikker te laten lijken, is door te spelen met kleur.

Wissel lichte en donkere plukken af

De beste manier is om lichte lokken af te wisselen met donkere lokken. De donkere lokken zorgen als het ware voor een schaduw, waardoor je diepte creëert in je kapsel. Dit geeft dus de illusie van dikker haar. Er zijn diverse kleurtechnieken, die je hiervoor kunt toepassen, waaronder:

 • Highlights
 • Sunkissed beachwaves
 • Ombre hair
 • Balayage hair
 • Tie-dye techniek

De meest subtiele techniek is highlights aanbrengen, afgestemd op de natuurlijke kleur van de haren. Dit geeft een natuurlijk effect. Een andere manier is het creëren van een kapsel met sunkissed beach weaves. Hiervoor meng je lichtbruine lokken met blonde lokken, waardoor het lijkt alsof ze door de zon lichter zijn geworden. Door het haar vervolgens ook een lichte slag te geven, dus door met een stijltang het haar golvend te maken, geef je extra volume. Je kunt bij het creëren van dit kapsel ook textuurspray (of zoutspray) gebruiken. Leer alle tips en trucs in onze Opleiding Hairstyliste.

Je haar dikker laten lijken met ombre hair en balayage

Andere interessante haarkleurtechnieken, die ervoor zorgen dat je haar minder dun lijkt, zijn ombre hair en balayage. Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, omdat ze veel op elkaar lijken. Toch zit er een subtiel verschil in. Zo houd je bij ombre hair het haar aan de wortel donkerder. Vaak is dit de natuurlijke haarkleur of net een tintje donkerder. Onderin maak je het kapsel lichter. Een ander kenmerk is dat de kleurverdeling hierbij meer horizontaal is. Bij balayage lopen de kleuren heel subtiel in elkaar over, waarbij de kleurverdeling meer verticaal is. Met deze twee technieken zie je minder snel uitgroei, dan bij bijvoorbeeld highlights. Wil je een echte expert worden in haarkleuren? Mis dan niet onze Cursus Haarkleuren (Hair Colouring)!

Een radicale oplossing: tie-dye hair

Een populaire, maar radicale trend in haarkleuren, die je haar dikker laat lijken, is tie-dye. Dit wordt meestal toegepast met opvallende, felle kleuren in het haar. Je kent de tie-dye techniek wel uit de fashion wereld. Creatieve kappers en hair coloristen hebben deze trend vertaald naar een haarkleur techniek. Het wordt ook wel de 'regenbooghaartrend' genoemd. Die benaming zorgt ervoor dat je je perfect kunt voorstellen hoe deze haartrend eruitziet. Deze is dus zeker niet voor iedereen weggelegd!

Je kunt ook hairextensions laten zetten

Wil je liever niet met haarverf aan de slag? Dan kun je er ook nog voor kiezen om hairextensions te laten zetten. Dat kan ook een natuurlijke uitstraling geven. Je kiest voor een kleur die perfect is afgestemd op je natuurlijke haarkleur of speelt met bijpassende kleurschakeringen. Een goed opgeleide expert in hairextensions kan je hiermee helpen. Je kunt het ook zelf leren in onze Cursus Hairextensions! Een andere, vergelijkbare manier om meer volume te krijgen, is door middel van hairweaving. Daar leren we je graag alles over in onze Online Cursus Hair Weaving.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie