* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Keratine behandeling; wat kun je verwachten?

3 januari 2023 | Haarverzorging
Keratine behandeling; wat kun je verwachten?

Hoor je ook steeds positieve geluiden over keratine behandelingen voor je haar? Wat is een keratine behandeling eigenlijk en wat kun je verwachten? Als je daar meer van wilt weten, dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres. Keratine is een lichaamseigen eiwit en een belangrijke bouwstof voor je haar. Het geeft het haar veerkracht en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Heb je last van pluizig, breekbaar en dof haar? Dan kun je dit met een keratine behandeling herstellen. Lees hier wat je van deze behandeling kunt verwachten!

Wat is een keratine behandeling?

Op de eerste plaats, zullen we hier antwoord geven op de belangrijkste vragen, namelijk: wat is keratine en wat is een keratine behandeling precies? Zoals we hierboven al vertelden, is keratine een eiwit (proteïne). Dit veerkrachtige bouwstofje komt van nature voor in onze huid en haren. Het geeft de huid en de haren een stevige structuur.

Het beschermt onder meer het haar tegen invloeden van buitenaf, zoals zon, wind, kou, het gebruik van warme stijltangen, de föhn, chloorwater en dergelijke. Echter, kan het haar wel met de tijd keratine verliezen. Dit merk je door het verlies aan veerkracht en glans. Het haar voelt droog en breekbaar aan en wordt pluizig. Met een keratine behandeling kun je het haar heel effectief herstellen.

Waarom een keratine behandeling?

De keratine in de huid wordt door het lichaam steeds opnieuw aangevoerd. Maar hoe zit dat met keratine in het haar? Haar is dood materiaal, daarom kan er bij keratineverlies geen nieuwe keratine aangevoerd worden. Gelukkig is het met een keratine behandeling wel mogelijk om het haar voor een lange tijd te herstellen. Dat is dan ook de reden waarom deze behandelingen eigenlijk niet meer mogen ontbreken in elke kapsalon!

Heb je nog geen kappersdiploma? Dan vind je in het aanbod van Wellness Academie diverse interessante kappersopleidingen. Er zit vast ook een geschikte opleiding kapper voor jou bij. Wil je je klanten verwennen met een keratine behandeling? Dan vind je hier ook een cursus keratine behandeling.

Keratine is een natuurlijke stof

Het kwam hierboven al aan de orde, maar we willen het hier graag benadrukken: keratine is een 100% natuurlijke stof. Er bestaat nog weleens verwarring met bijvoorbeeld een chemische relaxer, die ook vaak wordt gebruikt in kapsalons om haar steil te maken. Een verschil tussen deze twee is dat een chemische relaxer permanent is en een keratine behandeling semipermanent (3 tot 6 maanden). De chemische relaxer moet uitgroeien.

De verwarring tussen deze twee bestaat vaak, doordat het haar met een keratine behandeling ook steil gemaakt kan worden. De belangrijkste reden om deze behandeling in te zetten, is omdat het een zeer krachtige haarhersteller is. Deze behandeling is bijvoorbeeld ook heel geschikt voor mensen die hun haar gemakkelijk willen laten groeien. Dankzij de keratine behandeling hoef je namelijk niet dagelijks met stijltangen en stylingsproducten in de weer, waardoor het haar minder snel beschadigd raakt.

Hoe verloopt een keratine behandeling?

Je moet er rekening mee houden, dat deze behandeling lang duurt, namelijk tussen de 2,5 tot 4 uur. Daartegenover staat wel dat je er ook maandenlang plezier van hebt. Hoe lang de behandeling exact duurt, is afhankelijk van de lengte en de dikte van het haar. We geven je hier in het kort een overzicht van wat je kunt verwachten van het verloop van een keratine behandeling:

Stap 1: haar wassen

Je wast het haar twee keer met een shampoo, die het haar diep reinigt. Hierbij is het essentieel dat de haarschubben goed open gaan staan. Het haar wordt dus niet behandeld met een conditioner. Je wilt dat de keratine dadelijk gemakkelijk in het haar trekt.

Stap 2: haar drogen (handdoekdroog)

Nu dient het haar handdoek droog gemaakt te worden. Om met de keratine aan de slag te kunnen, moet het haar ongeveer 80% gedroogd zijn.

Stap 3: aanbrengen van de keratine

Verdeel het haar in 6 tot 8 secties. Vervolgens breng je met een kwast lok voor lok de keratine aan op het haar. Daarna kam je het teveel aan keratine eruit.

Stap 4:  laten intrekken van de keratine

De keratine moet circa 30 minuten intrekken.

Stap 5: keratine in het haar dringen met stijltang

Met een speciale stijltang ga je lok voor lok de keratine in het haar binnen laten dringen. Daarbij moet bovendien elke lok tussen de 3 en 5 keer bewerkt worden. Vooral deze stap neemt veel tijd beslag.

Stap 6: haar uitspoelen

Spoel het haar uit, zodat alle overtollige keratine, die niet in het haar is opgenomen, wordt verwijderd. Het is heel belangrijk om hierbij de juiste shampoo te gebruiken, want het haar is op dit moment zeer kwetsbaar. Denk bijvoorbeeld aan sulfaatvrije shampoos. Agressieve shampoos kunnen de nieuw aangebrachte keratine verwijderen!

Stap 7: föhnen en stijlen

Tot slot föhn en stijl je het kapsel in model. Neem hier ook eens een kijkje bij onze cursus haarkleuring en de cursus hairstyling.

Een cursus keratine behandeling iets voor jou?

Zoals je al hebt gemerkt, dient een keratine behandeling zeer vakkundig en zorgvuldig uitgevoerd te worden. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is een goede cursus keratine behandeling geen overbodige luxe. Schrijf je daarom hier in voor de cursus keratine behandeling van Wellness Academie. Hierin leer je precies hoe je deze behandeling perfect uitvoert, met als resultaat tevreden klanten met een prachtige glanzende haardos én meer omzet in je salon!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie