Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: Opleiding Wax Expert

10 juli 2017 | Schoonheidszorg
In de kijker: Opleiding Wax Expert

Ontharingsbehandelingen behoren tot de meest gevraagde behandelingen in schoonheidssalons. Ben je op zoek naar een manier om hier nog beter en slimmer op in te spelen, dan is het een goed idee om jezelf te profileren als wax expert. Wellness Academie biedt sinds kort een nieuwe modulaire opleiding wax expert aan. Je leert diverse ontharingsmethoden, zodat je aan ieders wensen kunt voldoen, onder andere ook van mensen met een gevoelige huid.

Traditioneel ontharen; epileren en harsen

Veel mensen stappen naar de schoonheidsspecialiste om zich te laten ontharen. Dat is een goed idee, want meestal geeft thuis zelf aan de slag gaan met hars of pincet, niet het beste resultaat. Scheren? Dat is in de meeste gevallen helemaal geen goed idee! De haartjes komen veel te snel weer terug. Zie dat meer als uiterste redmiddel als er geen andere mogelijkheid is. De meeste schoonheidsspecialisten bieden diensten aan als epileren en harsen, maar ook dat kan enkele problemen geven.

Voor- en nadelen van epileren en harsen

Beide methoden bieden het voordeel dat de haartjes enkele weken wegblijven. Vaak komen de haartjes minder stug terug en zijn minder goed zichtbaar. Het komt ook voor dat na meerdere behandelingen de haartjes niet allemaal meer terugkomen.

Een nadeel van harsen en epileren is dat het voor veel mensen erg pijnlijk is. Daarbij krijgen mensen met een gevoelige huid snel last van roodheid en irritaties. Daarnaast is het nodig dat de haartjes al wat meer op lengte zijn, voordat je ze goed kunt verwijderen. Dit betekent dat men een tijd moet overbruggen voordat men weer een mooie gladde onthaarde huid heeft. Als de ontharingsmethoden niet goed uitgevoerd worden kunnen er ingegroeide haartjes ontstaan, die soms tot ontstekingen kunnen leiden. In onze Cursus Epileren en Harsen leer je deze methoden op professionele wijze uitvoeren.

Na je opleiding wax expert kun je je klanten nog twee andere ontharingstechnieken aanbieden, waarmee je enkele nadelen van harsen en epileren kunt omzeilen. We hebben het hier over sugar waxing en threading. We zullen hier kort deze twee technieken in de kijker zetten.

Leer sugar waxing behandelingen geven

In de opleiding wax expert leer je om op professionele wijze sugar wax behandelingen uit te voeren. Deze manier van ontharen is bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Er wordt bij deze ontharingsmethode gebruikgemaakt van een natuurlijke suikergel. De suiker maakt de huid zacht waardoor het minder pijnlijk is en je hebt geen last van allergische reacties. De suikerpasta kapselt de haren in en plakt nauwelijks aan de huid, hierdoor heb je minder last van roodheid.

Het moet wel meteen goed gebeuren, omdat je net als bij harsen de gevoelige huid (waaronder ook de huid van de oksels en bikinilijn) niet twee keer kunt ontharen. In onze Cursus Sugar Waxing leer je deze ontharingsmethode perfect in de praktijk uitvoeren. Sugar waxing kan bovendien een goede behandeling zijn voor jonge meiden die voor het eerst een ontharingsbehandeling willen laten uitvoeren. Of voor mensen die in het verleden slechte en pijnlijke ervaringen hebben gehad met ontharen!

Een ander voordeel van sugar waxing ten opzichte van harsen is dat je klanten niet hoeven te wachten tot de ongewenste haartjes weer op lengte zijn. Met sugar waxing kun je namelijk ook gemakkelijk hele korte haartjes verwijderen. Daarnaast zul je zelf als schoonheidsspecialiste merken dat de suikergel voordelig in gebruik is én dat het gemakkelijk met water weg te wassen is en dus niet als hars overal hardnekkig aan vast blijft plakken!

Threading voor het fijne onthaarwerk

Vervolgens leer je in de opleiding wax expert ook threading, oosters epileren met een draadje. Deze ontharingsmethode is vooral populair voor het fijnere onthaarwerk, zoals het in vorm brengen van de wenkbrauwen of voor het verwijderen van ongewenste gezichtsbeharing. Met deze methode kun je heel secuur werken en zelfs de kleinste haartjes gemakkelijk verwijderen. Als je het voor de eerste keer ziet, zal je misschien opkijken van hoe ‘kunstig’ deze methode eruitziet, maar ook jij kunt het leren. In de Cursus Threading ga je uitgebreid oefenen met het in de vingers krijgen van deze ontharingsmethode!

Over de Opleiding Wax Expert

De opleiding wax expert is een modulaire opleiding. Dit betekent dat je de verschillende ontharingstechnieken leert in losse lesmodules. Je kunt op die manier zelf bepalen wanneer je de modules wilt volgen. Je kunt ze allemaal vlot achter elkaar volgen of ze juist over een langere periode verspreiden. Na het volgen van alle modules ontvang je het diploma wax expert. Hier vind je meer informatie over de Opleiding Wax Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie