Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: glamour smokey eye anno 2018!

26 november 2018 | Visagie
Make-up tutorial: glamour smokey eye anno 2018!

De feestdagen staan voor de deur. Dit is de ideale tijd van het jaar voor schitterende glamour make-up! Wat dacht je van een glamour smokey eye? Deze oogmake-up zorgt voor een mysterieuze oogopslag. Maar hoe doe je dat? Heb jij het nog in de vingers? Er zijn ook verschillende soorten smokey eyes mogelijk. Tijd voor wat oefening en verfijning van je make-up technieken! Daarom hier een make-up tutorial, waarin we stap voor stap aan de slag gaan met een glamour smokey eye, met tips om er een speciale glamour look anno 2018 van te maken!

1. Breng een oogschaduwbasis aan

Allereerst reinig je goed de huid. Om deze ooglook gemakkelijker te maken, breng je naast je buitenste ooghoek schuin naar boven toe een plakbandje aan. Dit helpt om je smokey eyes dadelijk van een strakke winged eyeliner te voorzien. Daarna breng je een neutrale oogschaduwbasis (primer) aan als perfecte ondergrond voor je oogmake-up. Hiermee zorg je ervoor dat de make-up beter blijft zitten en dat de kleuren optimaal tot hun recht komen. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Basis.

2. Teken een zwarte lijn in de crease

Breng met een dun penseeltje en zwarte oogmake-up een lijn aan in de crease, het lijntje tussen je bewegende ooglid en je wenkbrauwbot. Vervolgens vervaag je deze lijn met een blending kwast met grijze metallic oogschaduw, zowel boven als onder deze lijn. Er mag geen harde lijn meer te zien zijn. Gebruik vervolgens een oogschaduwpenseeltje om opnieuw de lijn wat dikker aan te zetten. Het mag geen harde lijn worden! Blend weer alles goed uit, maar nu vooral naar boven toe. In de buitenooghoek zet je de lijn iets dikker aan dan in de binnenooghoek.

3. Matte lichte kleur op ooglid aanbrengen

Op het bewegende deel van het ooglid breng je een matte lichte kleur aan. Laat de lichte kleur goed doorlopen tot voorbij je binnenooghoek. Blend de lichte kleur met de donkere make-up in de crease, zodat er geen duidelijke scheidingslijn te zien is. Vervolgens breng je een donkere matte oogschaduw aan in de buitenooghoek. Hiermee creëer je meer diepte.

4. Zwarte eyeliner bij glamour smokey eye

De eyeliner is in 2018 helemaal terug. Je mag daarom zeker voor je glamour smokey eye een zwarte eyeliner aanbrengen rondom je oog. Doe dit bij voorkeur met een dun eyeliner penseeltje. Trek vervolgens ook een dun lijntje omhoog langs het plakbandje en accentueer met de zwarte eyeliner de donkere buitenooghoek voor de perfecte winged eyeliner. Teken ook een scherp puntje met de zwarte eyeliner in de binnenooghoek. Leer vele gevorderden make-up technieken, waaronder diverse smokey eye technieken, in onze Cursus Visagie voor gevorderden!

5. Metallic grijze oogschaduw onder het oog

Breng een klein beetje metallic grijze oogschaduw aan onder het oog en laat deze vervagen met de zwarte eyeliner. Denk er bij elke stap aan dat het om een ‘smokey’ (rokerig) eye gaat, dus dat alles steeds goed vervaagd moet zijn, zonder harde lijnen.

6. Glamour smokey eye met highlighter

Voor een extra glamour effect breng je highlighter of een lichtere metallic oogschaduw aan onder het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Je kunt nu ook het plakbandje aan de zijkanten van je ogen weghalen. Als je handigheid krijgt in deze look of een vaste hand hebt, kun je de plakbandjes natuurlijk weglaten. Je smokey eye wordt nog intenser als je huid eromheen egaal is. Breng daarom eventueel wat concealer aan rond je ogen.

7. Brow styling anno 2018

Een perfecte glamour smokey eye komt nog beter tot zijn recht met professionele brow styling. Zorg voor perfect vormgegeven en volle wenkbrauwen. Dit kun je proberen te bereiken met make-up, maar voor een langdurig resultaat zijn ombre/ powder brows een echte aanrader. Dit bereik je met permanente make-up, die je aan laat brengen middels de schaduwtechniek. Je leert er alles over in deze Masterclass Ombre/ Powder Brows. Om deze cursus te volgen moet je wel eerst een certificaat Microblading of Manuele Permanente Make-up behalen.

8. Lash styling anno 2018

Vervolgens kun je bij deze look natuurlijk een flinke laag zwarte mascara aanbrengen. Wil je het echter helemaal goed aanpakken, dan mogen professionele wimperextensions volgens de one-by-one techniek niet ontbreken. Daar heb je niet alleen tijdens de feestdagen plezier van, maar ook nog weken erna. Wil je zelf leren om wimperextensions bij anderen te zetten? Volg dan onze Cursus Wimperextensions!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie