• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: Klassieke Hollywood kerstmake-up

11 december 2019 | Visagie
Make-up tutorial: Klassieke Hollywood kerstmake-up

De feestdagen staan voor de deur! De tijd voor veel feestelijkheden, waarop je erop je best uit wilt zien. Een van de looks die met kerst altijd een succes is, is de klassieke Hollywood kerstmake-up. Dit is een look met een tikje glamour. Je kunt de mate waarop je echt wilt stralen naar eigen behoefte aanpassen, door meer of minder kleur en glans te gebruiken. We helpen je hier stap voor stap op weg met onze make-up tutorial voor een klassieke Hollywood kerstmake-up. 

Stap 1: Breng foundation aan met een beauty blender

Het is een aanrader om je foundation aan te brengen met een beauty blender. Ja, dat is dat eivormige sponsje! Heb je weinig ervaring met make-up, dan is dit een ideale make-up tool om toch een perfecte look te krijgen. Het helpt om je foundation gelijkmatig aan te brengen en om een natuurlijke dekking te krijgen. Het geeft een beetje een air brush effect. Maak de beauty blender vochtig en breng de foundation deppend aan. Kies een foundation die bij jouw huidtint en huidsoort past. Bij voorkeur één tintje donkerder dan je natuurlijke kleur. Heb je snel een glimmende huid, kies dan voor een matterende poederfoundation. Is je huid erg droog, ga dan voor een crèmige foundation. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Basis.

Stap 2: Accentueer je wenkbrauwen

Een van de cruciale onderdelen van deze klassieke Hollywood kerstmake-up zijn mooie ‘brows’! Zit er geen mooie vorm in je wenkbrauwen, zorg dan dat je op tijd bij een wenkbrauwstyliste langsgaat voor een brow mapping & styling behandeling! Als je je wenkbrauwen ook laat verven heb je er geen omkijken naar. Is dat niet het geval, ga dan met een wenkbrauwpotloodje in de weer. Volg met het potloodje de onderlijn van de wenkbrauwen om deze te accentueren. Vervolgens ga je met het potloodje de kalere plekjes invullen. Volg hierbij steeds de natuurlijke boog van de wenkbrauw. Vind je je wenkbrauwen opmaken, maar lastig? Je bent niet de enige! Denk dan ook eens aan wenkbrauwextensions of microblading. 

Stap 3: Kerst make-up met warme blosjes!

Bij kerst past een warme uitstraling, met blosjes op je wangen. Kies daarom een blush met een warme gloed. Deze warme kleur staat straks goed bij de overige klassieke kleuren in je kerstmake-up, namelijk rood en goud. Breng de blush aan met een blush kwast op en net onder je jukbeenderen. Strijk met de kwast mooi in verticale richting, om te voorkomen dat je ronde appelwangetjes krijgt. Door de blush op deze manier aan te brengen, creëer je meteen ook meer vorm in je gelaat. Het zorgt voor een frisse en tegelijkertijd warme uitstraling. Geef nog een tikkeltje extra glamour door een subtiele highlighter aan te brengen op je jukbeenderen.

Stap 4: kerstmake-up met smokey eyes

Bij een klassieke Hollywood kerstmake-up horen uiteraard smokey eyes! Daar kun je niet omheen. Help! Hoe doe ik dat? De smokey eye look ziet er altijd erg complex uit, maar we zullen je hier stap voor stap helpen om toch gemakkelijk een mooie eyelook tevoorschijn te toveren. Schaf oogmake-up aan in vier natuurlijk ogende kleuren met een lichte glans, zoals een lichte perzikkleur, lichtbruin, grijs en goud. Ga als volgt te werk:

Lichtbruin als basis

Breng een lichtbruine kleur met een oogschaduwpenseel aan over het hele bewegende ooglid en ook onder je wenkbrauw.

Lichte perzikkleur onder de wenkbrauw

Breng een hele lichte perzikkleur (bijna wit) met een oogschaduwpenseel aan direct onder je wenkbrauw. Hierdoor lijkt het alsof je ogen groter zijn en gaan ze echt stralen.

Glanzend grijs voor een smokey effect

Deze oogschaduw kun je gemakkelijk met je vingers aanbrengen op je bewegende ooglid en op de plek waar je wenkbrauwbot zit. Daarna ga je deze make-up blenden met een blending brush om de harde lijntjes te vervagen.

Gouden oogschaduw

Breng nu onder je oog een gouden glitter oogschaduw aan. Je kunt eventueel ook een klein accentje leggen met deze gouden kleur in het midden van je bewegende ooglid. In onze Cursus Visagie voor gevorderden leer je diverse complexe smokey eye looks te creëren.

Winged eyeliner

Zet nu met een zwart oogpotloodje een winged eyeliner vanaf een derde van je wimperlijn en vervolgens tot net iets voorbij de buitenhoek van je oog. Zet de wing nog iets aan vanaf de onderste wimperlijn.

Mascara

Werk de smokey eye look af met een donkere mascara met kruleffect. Wil je deze look echt ‘rocken’? Laat dan vlak voor kerst eerst one-by-one wimperextensions plaatsen! Of leer er zelf alles over in onze Cursus Wimperextensions!

Stap 5: kerstmake-up met rode lipstick

Als er één echte kerstkleur is, dan is dat wel rood. In deze kerstmake-up look laten we dit terugkomen door een opvallende warmrode lipstick aan te brengen. Kies voor een lipstick met een glanzende finish voor een extra feestelijke look!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie