Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Mee-eters: wat zijn de do's & don'ts?

4 februari 2022 | Schoonheidszorg
Mee-eters: wat zijn de do's & don'ts?

Iedereen heeft er weleens last van; mee-eters. We noemen het ook wel comedonen. Je herkent ze als zwarte puntjes in de huid of als onderhuidse witte bultjes. Ze komen vaak voor op de neus, kin, rug, schouders en het decolleté. Ze staan een mooie, egale huid in de weg. Bovendien is het mogelijk dat mee-eters door toename van het aantal bacteriën het haarzakje doen ontsteken, waardoor er puistjes ontstaan. Het is dus beter om van die mee-eters af te komen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Lees hier meer over de do’s & don’ts van mee-eters!

Don’t 1: verkeerde cleanser gebruiken en te vaak reinigen

De huid tweemaal daags goed reinigen is essentieel om de huid gezond te houden. Echter, hebben mensen met een onzuivere huid, mee-eters en puistjes vaak de neiging om hun huid te ‘goed’ en te vaak schoon te maken. Het probleem is dat de huid hierdoor juist getriggerd wordt om meer talg aan te maken, waardoor je nog sneller last krijgt van onzuiverheden. Vermijd ook agressieve scrubs met een grove korrelstructuur. In onze Cursus Gelaatsverzorging leer je hoe je de huid op de juiste manier reinigt. We geven je hier alvast de tip mee om bij mee-eters en acne de huid te reinigen met een milde cleanser. Denk bijvoorbeeld aan een wateroplosbare gel, die geen uitdrogend effect heeft.

Don’t 2: knijp mee-eters niet zelf uit

Het verwijderen van comedonen behoort tot de taken van een schoonheidsspecialist. Weet je niet hoe je dit moet doen? Ga er dan niet zelf mee aan de slag, want voor je het weet beschadig je de huid en maak je het probleem alleen maar erger. Het gevolg kan zijn dat er puistjes, wondjes, littekentjes en pigmentvlekjes ontstaan. Vooral de witte mee-eters, die we ook wel white heads noemen, worden vaak verkeerd verwijderd. Dat komt omdat ze bedekt worden door een dun vliesje huid. Bij zwarte mee-eters, ook wel black heads genoemd, ontstaan dit soort problemen minder gauw. Toch moet je hier ook mee oppassen, vooral op de neus, want het verkeerd verwijderen ervan kan couperose in de hand werken.

Don’t 3: zonnen om mee-eters te voorkomen

Je hebt misschien weleens iets gehoord over dat zonnen goed is tegen puistjes. Dit is maar tot op zekere hoogte waar. Dat komt omdat de zon een licht ontstekingsremmende werking heeft. Aan de andere kant, zorgt de zon ook voor een verdikking van de opperhuid. Dit kan ertoe leiden, dat poriën gemakkelijker verstopt raken, waardoor de zon dus in wezen juist puistjes veroorzaakt. Uiteraard weet iedereen inmiddels ook dat de zon de huid kan verbranden, beschadigen en zelfs huidkanker kan veroorzaken. Deze problemen zijn veel ernstiger dan mee-eters. Daar bestaan vele betere oplossingen voor!

Do 1: een chemische peeling ondergaan

Om ervoor te zorgen dat je poriën niet verstopt raken en er mee-eters ontstaan, is het belangrijk om de dode huidcellen op tijd te verwijderen. Deze kunnen de poriën namelijk afsluiten. Een efficiënte manier om dat te doen, zonder de huid te beschadigen, is door een chemische peeling te ondergaan. De zuren in de peeling verweken de dode huidcellen, zodat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Bovendien hebben diverse zuren ook een ontstekingsremmende werking en stimuleren de celvernieuwing. Het is hierbij heel belangrijk om de juiste zuren in de juiste concentraties te gebruiken. Daar leren we je graag alles over in onze Cursus Chemische Peelings.

Do 2: gebruik serums of crèmes met retinol

Als er één actieve werkstof veel kan betekenen voor de huid, dan is het wel retinol. Dit is een vorm van vitamine A. Het stimuleert de huidvernieuwing, waardoor de dode huidcellen sneller worden afgestoten en de poriën niet verstoppen. Hiermee kun je dus ook mee-eters en de kans op puistjes verminderen. Daarnaast heeft retinol nog meer positieve effecten op de huid. Het helpt om fijne lijntjes en pigmentvlekjes te verminderen. Het is wel belangrijk om het gebruik van retinol langzaam op te bouwen. Het kan in het begin namelijk wat huidirritatie geven. Wil je alles leren over huidverzorging en huidverbetering? Dan is onze Opleiding Skin Expert vast iets voor jou!

Do 3: Raadpleeg een professionele schoonheidsspecialist

Ga bij huidproblemen niet zelf ‘sleutelen’ aan je huid. Dit is het terrein van gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Zij weten precies wat jouw huid nodig heeft, voeren professionele huidbehandelingen uit, werken hygiënisch en kunnen je optimaal adviseren over producten en een adequate dagelijkse skin care routine. Vaak merk je met enkele kleine aanpassingen in je huidverzorgingsritueel al grote verschillen, zodat je huid er weer snel stralend en gezond uitziet. Zou je ook graag mensen met hun huid willen helpen? Neem dan eens een kijkje bij onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Rotterdam of volg als gecertificeerde beauty professional een bijscholing, zoals onze Cursus Acne Specialisatie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie