Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Moet je af en toe je huid laten ademen?

6 juni 2018 | Schoonheidszorg
Moet je af en toe je huid laten ademen?

Je hoort misschien weleens het advies dat je je huid na het lang achter elkaar dragen van make-up moet laten ‘ademen’. Maar hoe zit dat nu precies? Moet je af en toe je huid laten ademen? Is het bijvoorbeeld beter om je huid in het weekend even helemaal met rust te laten? We gaan in dit artikel in op enkele huidverzorgingstips die je huid helpen om te herstellen van het drukke leven van alledag! 

Je huid laten ademen?

Je huid heeft heel wat te lijden tijdens een drukke werkweek, denk aan blootstelling aan de vervuilde stadslucht, dagelijks make-up dragen die samenklontert in je poriën en ook de dagelijkse stress doet je huid geen goed. Moet je je huid na een lange week laten ‘ademen’? Laten we die misvatting meteen uit de wereld helpen, want de huid kan helemaal niet ademen. De huid vormt juist een barrière met de buitenwereld om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf en infecties. Ademen is een belangrijke functie, die alleen voor ons ademhalingssysteem is weggelegd, de huid hoort daar niet bij. Wat mensen natuurlijk bedoelen is dat ze hun huid niet bedekken onder een laag make-up of huidverzorgingsproducten. Maar is dat wel het beste voor je huid?

Tips om je huid te laten herstellen

Gebruik het weekend om je huid te laten herstellen en voor te bereiden op de nieuwe werkweek die gaat komen; niet door geen aandacht aan je huid te besteden, maar door juist extra aandacht te besteden aan huidverzorging. Maak er een heerlijk spa-momentje van. De volgende behandelingen kunnen je huid een oppepper geven:

Gezichtsmassage

Wist je dat je in je gezicht maar liefst 43 spieren hebt? Die kunnen heel wat spanning opslaan. Een gezichtsmassage helpt om deze spanning los te laten. Het dient als een onderhoudsbeurt voor je spieren, zodat ze niet verslappen en rimpels veroorzaken! Een massage van 10 minuten met een cleansing olie is voldoende. Maak stevige circulerende bewegingen over je voorhoofd, over je slapen en langs de rand van je kaken. Masseer ook zachtjes de huid rondom je ogen en op je wangen. De massage bevordert de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid wordt gestimuleerd. Ook de aanmaak van collageen wordt bevorderd; dit geeft je huid stevigheid. Tip: onderga eens een Japanse gezichtsmassage of leer het zelf in de Cursus Japanse Gezichtsmassage!

Peeling

Voer thuis een zachte peeling uit om dode huidcellen en achtergebleven vuil te verwijderen en om verstopte poriën te verhelpen. Na een peeling zal je huid er meteen frisser uitzien. Laat ook regelmatig een professionele peeling uitvoeren door een schoonheidsspecialiste, voor een nog beter resultaat. Wanneer je thuis een peeling uitvoert, is het belangrijk om altijd eerst goed alle make-up en overige producten op je huid te verwijderen, zodat de peeling zo optimaal mogelijk kan inwerken. Lees vooraf goed de instructies van het peeling product en houd je altijd aan de inwerktijd! 

Maskertje

Na een gezichtsmassage en een peeling, is er niets beter voor je huid dan een verzorgend masker. Er bestaan talloze gezichtsmaskers, dus het is best lastig om het juiste masker voor jouw huid te kiezen. Laat je adviseren door een professionele schoonheidsspecialiste; zij kan je precies vertellen wat voor huidtype je hebt en welke actieve ingrediënten jouw huid kunnen ondersteunen! Wil je meer weten over gezichtsverzorging, volg dan de korte Cursus Gelaatsverzorging. We geven je hier alvast enkele tips voor gezichtsmaskers.

Tips voor gezichtsmaskers

Kleimasker

Een vette huid is vooral gebaat bij een kleimasker. Dit masker wordt na het aanbrengen hard, waardoor het vet op de huid door het masker wordt opgenomen. Vaak zijn deze maskers verrijkt met citroen, dat het onttrekken van vet aan de huid nog meer bevordert. Doordat deze maskers aan je huid ‘trekken’, moet je dit soort maskers niet gebruiken als je een zeer gevoelige of erg droge huid hebt!

Crèmemasker

Bij een droge en gevoelige huid kun je beter kiezen voor een verzorgend en hydraterend crèmemasker. Dit soort maskers worden niet hard. Je brengt de crème aan met je vingers en na een kwartiertje haal je het masker met een watje van je gezicht. Er bestaan ook crèmemaskers die je na een kwartier verder in de huid inmasseert en die je er niet af hoeft te halen. Dit is een aanrader als je een hele droge huid hebt. Deze maskers zijn vaak verrijkt met sheabutter, avocado of kokosolie die verzachtend werken op de huid.

Peel-off masker

Een geschikt masker voor de normale huid met een diepe reinigende werking is een peel-off masker. In dit soort maskers vind je vaak ingrediënten als honing, panthenol en glycerine, vanwege de kalmerende en hydraterende werking. Een peel-off masker is een dun masker dat je als het ware als een sticker van je gezicht aftrekt, hierbij worden dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd. Na het verwijderen van het masker voelt de huid schoon en zacht aan.

Extra aandacht en verzorging

Na afloop van dit huidverzorgingsritueel is het een aanrader om een verzorgende dagcrème aan te brengen. Vergeet ook niet om je huid te beschermen met een crème met een hoge SPF factor, zeker als je in het weekend eropuit gaat in de buitenlucht. Make-up? Ook dat is geen probleem. Geen zin in dikke lage make-up, dan kan een luchtige BB-crème, wat blush en mascara je huid en je uitstraling net dat beetje extra geven! Je huid laten ademen is dus nergens voor nodig, een beetje extra aandacht en verzorging dat juist wel! Hiermee zorg je ervoor dat je huid in optimale conditie blijft en een sterke barrièrefunctie behoudt! Wil je een ware expert in huidverzorging worden, dan is onze Opleiding Schoonheidsspecialiste op jouw lijf geschreven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialiste (modulair)
Schoonheidsspecialiste (modulair)
 • 15 - 17 dagen
 • € 2.325
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie