Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: Cursus Lichaamskaarsen

1 maart 2019
Nieuw: Cursus Lichaamskaarsen

Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen ‘Ik zit de laatste tijd niet zo lekker in mijn vel’ of ‘Ik word steeds opnieuw ziek’. Dit zijn tekenen van het lichaam om je te laten weten dat de innerlijke balans is verstoord. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben een voortdurende wisselwerking op elkaar. Binnen de massage en wellness praktijk kennen we diverse massages en therapieën, die zich richten op het herstellen van deze balans. Binnen deze context kunnen lichaamskaarsen veel betekenen. We leren je er graag alles over in onze nieuwe Cursus Lichaamskaarsen!

Op natuurlijke wijze de balans herstellen

Binnen alle facetten van het leven komen we dagelijks voor vele uitdagingen te staan, die een aanslag doen op de innerlijke rust en balans. Wil je jouw klanten beter van dienst kunnen zijn met het op natuurlijke wijze herstellen van het evenwicht tussen lichaam en geest? Dan is de Cursus Lichaamskaarsen een geschikte bijscholing. Lichaamskaarsen worden al eeuwlang gebruikt. Er zijn onder meer bewijzen dat de indianen eeuwen geleden al lichaamskaarsen toepasten tijdens allerlei rituelen om de gezondheid te bevorderen. Het doel van lichaamskaarsen is om energieblokkades op te lossen door afvalstoffen, die zich door de tijd heen hebben opgestapeld, weg te leiden uit het lichaam.

De werking van lichaamskaarsen

We gaan hier kort in op de werking van de lichaamskaarsen. Hierdoor krijg je een beter idee van hoe lichaamskaarsen energieblokkades oplossen. De kaarsen hebben een holle schacht, die omgeven is door katoen gedrenkt in bijenwas. Hier kunnen essentiële oliën aan toegevoegd worden met heilzame kwaliteiten. Sommige essentiële oliën werken rustgevend, andere hebben daarentegen een opwekkend effect en weer andere hebben een ontstekingswerend effect. Het is maar net wat jouw klant op het moment nodig heeft. Wanneer je de kaars aansteekt, ontstaat er een zuigkracht in de ‘schouw’ van de kaars. Je kunt de kaars nu op specifieke punten op het lichaam plaatsen, bijvoorbeeld op een chakrapunt, acupunt of ander pijnpunt. De klant voelt op die plek een milde, vibrerende en zuigende kracht.

Welke klachten kun je behandelen?

De lichaamskaarsen zijn bij veel klachten in te zetten. In de praktijk zien we dat lichaamskaarsen goede resultaten geven bij mensen met sluimerende of terugkerende klachten als verkoudheid, verstopte oren, longproblemen en vermoeidheid. Andere klachten waarvoor lichaamskaarsen ingezet kunnen worden zijn eczeem, ontstekingen en spijsverteringsklachten. Verder kan het een goede ondersteuning bieden bij het afvallen. Zoals we hierboven al benadrukten, zijn lichamelijke klachten vaak verbonden aan geestelijke klachten en omgekeerd. Heeft je klant last van geestelijke klachten? Denk aan stress, rusteloosheid, somberheid, problemen rond rouwverwerking of hartzeer, ook dan kunnen lichaamskaarsen verlichting bieden. Kortom, lichaamskaarsen zijn ideaal voor het bevorderen van het genezingsproces, persoonlijke groei en voor het bieden van extra ontspanning.

Voordelen van lichaamskaarsen

Een cursus lichaamskaarsen biedt veel voordelen voor zowel de ontvanger als de therapeut. We hebben hier de voordelen van lichaamskaarsen kort op een rij gezet:

 • Zeer zachte en milde behandeling
 • Op natuurlijke wijze de balans herstellen
 • Inzetbaar voor veel lichamelijke en geestelijke klachten
 • Praktisch en gemakkelijk uit te voeren
 • Vergt weinig lichaamsbelasting voor de therapeut
 • Uitstekend te combineren met andere behandelwijzen

Lichaamskaarsen zijn goed te combineren met andere behandelwijzen, die gericht zijn op ontspanning en het herstellen van de innerlijke balans. Denk hierbij aan onze cursus ontspanningsmassage en de cursus chakratherapie.

Meer weten over onze Cursus Lichaamskaarsen?

De cursus lichaamskaarsen is een 1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00. Binnen één intensieve lesdag leer je alles wat je moet weten voor het toepassen van lichaamskaarsen voor het herstellen van de innerlijke balans, het bieden van ontspanning en het verzachten van vele klachten. De lesgroepen zijn beperkt, daarom is het belangrijk om je op tijd in te schrijven. Hier vind je meer informatie over onze Cursus Lichaamskaarsen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie