Nieuw bij Wellness Academie: Cursus numerologie (Nine Star Ki)

20 januari 2019 | Algemeen Alle blogposts

cursus numerologie Nine Star Ki

Wellness Academie biedt een bijzondere nieuwe cursus aan, de cursus numerologie Nine Star Ki. Er bestaan verschillende systemen van numerologie. De reden dat wij de cursus Nine Star Ki aanbieden, is omdat dit systeem zijn wortels heeft in de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Binnen Wellness Academie bieden we diverse cursussen aan waarin je behandelingen uit deze eeuwenoude gezondheidsleer kunt leren. De cursus numerologie biedt hierop een bijzondere aanvulling. Ontdek hier meer over de achtergrond en de mogelijke toepassingen van numerologie voor moderne westerse massage en wellness therapeuten.

Waar komt numerologie Nine Star Ki vandaan?

We kunnen Nine Star Ki zien als een instrument om je bewuster te worden van de elementen, die bepalen wie je bent, wat jouw kracht is en wat jouw mogelijkheden zijn. Door dit systeem te doorgronden, kun je hiermee ook anderen helpen om een beter inzicht in zichzelf te ontwikkelen. Je kunt mensen stimuleren om hun levensmissie zo optimaal mogelijk te vervullen. De wortels van Nine Star Ki liggen in het Verre Oosten in een systeem voor numerologie dat men al 3000 jaar voor onze jaartelling veel toepaste. Dit systeem werd Jui Gong Ming Li genoemd. Deze vorm van numerologie heeft in onze contreien bekendheid verkregen onder de noemer Nine Star Ki.

Cursus numerologie Nine Star Ki: de negen sterren

Nine Star Ki staat voor de ‘negen sterren’ astrologie en is gebaseerd op de negen sterren van de grote lepel, die deel uitmaakt van de Grote Beer. Belangrijk hierbij is dat de poolster het centrum van de hemel is. De negen sterren maken dagelijks en jaarlijks een omwenteling rond de poolster, die stil blijkt te staan. De negen sterren doen dienst als de verdelers van energie voor de poolster. Wanneer we dit op de mens betrekken, wordt ieders ‘ik’ het centrum van een universum, dat wordt beïnvloed door negen soorten energie. Je leert in deze cursus hoe je voor iedereen zijn eigen Nine Star Ki horoscoop kunt berekenen.

Leer Nine Star Ki horoscopen berekenen

De Nine Star Ki horoscoop laat zien welke energieën van invloed waren op het tijdstip van je geboorte. Deze horoscoop bestaat uit drie cijfers, waarvan elk cijfer je wat vertelt over een specifieke vorm van energie. Het eerste cijfer is het zogeheten ziele-cijfer en drukt het verlangen van onze ziel uit. Deze energie omvat de eigenschappen waarmee je jezelf kunt vervolmaken. Het tweede cijfer refereert aan de energie waarmee je contact maakt met andere mensen en heeft dus te maken met de manier waarop je communiceert. Het derde cijfer is je aanleg-energie en laat je persoonlijkheid zien. Dit is de meest dominante energie. 

Praktische toepassingen van Nine Star Ki

Met de informatie die je verkrijgt uit de Nine Star Ki horoscoop kun je erachter komen welke energieën van invloed waren op het tijdstip van de geboorte en hoe de negen energieën iemand beïnvloeden. Je kunt mensen hiermee inzicht geven in wie ze in wezen zijn en waar hun potentieel zit. Je kunt ze op deze manier in hun kracht zetten door ze te leren hoe ze gebruik kunnen maken van deze energieën om zo goed mogelijk te leven in overeenstemming met hun ware natuur. Ook kun je mensen bewustmaken van de valkuilen die hen ervan weerhouden om te leven in overeenstemming met hun ware natuur.

Leven in overeenstemming met je ware natuur

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de ‘ware natuur’, ‘Dao’ genoemd. Je zult binnen deze cursus ook kennismaken met het begrip Wu-wei. Dit verwijst naar de spontane beweging in harmonie met de veranderingen van de natuur. Met kennis van Nine Star Ki kun je mensen helpen om soepel te leren meebewegen op de invloed van de negen soorten energie om zo steeds in balans te blijven met je ware natuur. Andere belangrijke thema’s die in deze cursus aan bod komen zijn: het principe van Yin en Yang en de invloed van de 5 elementen. Twee concepten die onlosmakelijk verbonden zijn met de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Toegankelijke en praktische Cursus Numerologie

Is een cursus numerologie niet erg ingewikkeld? Nee, in de cursus numerologie Nine Star Ki maak je op een toegankelijke en begrijpbare wijze kennis met dit systeem. Alles wordt helder uitgelegd, zodat de numerologie gemakkelijk toepasbaar is in de wellness en massagepraktijk. De cursus is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in numerologie. Daarnaast is het vooral een interessante bijscholing voor therapeuten die TCM-behandelingen geven, zoals Facemapping, Guasha en Tui-Na therapie en voor iedere andere wellness coach die mensen wil helpen om bewuster te leven en mensen in hun kracht wil zetten! Meer weten? Hier vind je meer informatie over onze Cursus Numerologie Nine Star Ki!

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Face mapping

  Leer om met face mapping mensen een beter inzicht in zichzelf te verschaffen. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
 • Guasha therapie

  Bij deze Chinese schraaptherapie wordt de huid geschraapt ter bevordering van de bloedcirculatie en doorstroom van levensenergie. Meer info

  • Hasselt
 • Numerologie (Nine Star Ki)

  Leer om met numerologie Nine Star Ki, als onderdeel van de TCM, horoscopen te berekenen en het potentieel van mensen te ontsluieren. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam