• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw bij Wellness Academie: Cursus numerologie

20 januari 2019
Nieuw bij Wellness Academie: Cursus numerologie

Wellness Academie biedt een bijzondere nieuwe cursus aan, de cursus numerologie volgens het taoïsme. Er bestaan verschillende systemen van numerologie. De reden dat wij deze cursus numerologie aanbieden, is omdat dit systeem zijn wortels heeft in de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Binnen Wellness Academie bieden we diverse cursussen aan, waarin je behandelingen uit deze eeuwenoude gezondheidsleer kunt leren. De cursus numerologie biedt hierop een bijzondere aanvulling. Ontdek hier meer over onder meer de achtergrond en de mogelijke toepassingen van numerologie voor moderne westerse massage en wellness therapeuten.

Waar komt numerologie vandaan?

Zie een cursus numerologie als een instrument om je bewuster te worden van de elementen, die bepalen wie je bent, wat jouw kracht is en wat jouw mogelijkheden zijn. Door dit systeem te doorgronden, kun je hiermee bijvoorbeeld ook anderen helpen om een beter inzicht in zichzelf te ontwikkelen. Je kunt mensen stimuleren om hun levensmissie zo optimaal mogelijk te vervullen. De wortels van deze methode van numerologie liggen in het Verre Oosten. Dit systeem pastte men al 3000 jaar voor onze jaartelling veel toe. Deze methode heet ook wel 'Jui Gong Ming Li'. Ondertussen kreeg deze werkwijze in onze contreien bekendheid onder de naam 'negen sterren astrologie'.

Cursus numerologie: de negen sterren

De eeuwenoude ‘negen sterren’ astrologie is gebaseerd op de negen sterren van de grote lepel, die deel uitmaakt van de Grote Beer. Belangrijk hierbij is dat de poolster het centrum van de hemel is. De negen sterren maken dagelijks en jaarlijks een omwenteling rond de poolster, die stil blijkt te staan. De negen sterren doen op die manier dienst als de verdelers van energie voor de poolster. Wanneer we dit op de mens betrekken, wordt ieders ‘ik’ het centrum van een universum, dat wordt beïnvloed door negen soorten energie. Je leert in deze cursus numerologie onder meer hoe je voor iedereen zijn eigen horoscoop kunt berekenen!

Leer horoscopen berekenen

De horoscoop volgens deze numerologie methode laat zien welke energieën van invloed waren op het tijdstip van je geboorte. Deze horoscoop bestaat uit drie cijfers, waarvan elk cijfer je wat vertelt over een specifieke vorm van energie:

 • Eerste cijfer
  Dit is het zogeheten ziele-cijfer en drukt het verlangen van onze ziel uit. Deze energie omvat de eigenschappen waarmee je jezelf kunt vervolmaken.
 • Tweede cijfer
  Dit refereert aan de energie, waarmee je contact maakt met andere mensen. Het heeft dus te maken met de manier waarop je communiceert.
 • Derde cijfer
  Hier draait het om je aanleg-energie en laat je persoonlijkheid zien. Dit is de meest dominante energie. 

Praktische toepassingen van oosterse numerologie

Met de informatie uit de oosterse horoscoop kom je erachter welke energieën van invloed waren op het tijdstip van de geboorte. Ook leer je hoe de negen energieën iemand beïnvloeden. Je kunt mensen hiermee inzicht geven in wie ze in wezen zijn en waar hun potentieel zit. Op deze manier zet je deze mensen in hun kracht; je leert ze hoe ze gebruik kunnen maken van deze energieën om zo goed mogelijk te leven, in overeenstemming met hun ware natuur. Ook kun je mensen bewustmaken van de valkuilen die hen ervan weerhouden om te leven in overeenstemming met hun ware natuur.

Leven in overeenstemming met je ware natuur

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de ‘ware natuur’, ‘Dao’ genoemd. Je zult binnen deze cursus eveneens kennismaken met het begrip 'Wu-wei'. Dit verwijst naar de spontane beweging in harmonie met de veranderingen van de natuur. Daarom kun je met kennis van numerologie mensen helpen om soepel te leren meebewegen op de invloed van de negen soorten energie. Op die manier blijven ze steeds in balans met hun ware natuur. Andere belangrijke thema’s die in deze cursus aan bod komen zijn: onder meer het principe van Yin en Yang en de invloed van de 5 elementen. Dit zijn twee concepten die onlosmakelijk verbonden zijn met de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Toegankelijke en praktische cursus numerologie

Is een cursus numerologie niet erg ingewikkeld? Nee, integendeel! In onze cursus numerologie maak je op een toegankelijke en begrijpbare wijze kennis met dit systeem. Alles wordt helder uitgelegd, zodat de numerologie gemakkelijk toepasbaar is in de wellness en massagepraktijk. De cursus is toegankelijk voor iedereen met interesse in de numerologie. Daarnaast is het bovenal een interessante bijscholing voor therapeuten die TCM-behandelingen geven. Denk daarbij aan: Facemapping, Guasha en Tui-Na therapie. Kortom, het is een interessante cursus voor elke wellness coach, die mensen wil helpen om bewuster te leven en mensen in hun kracht wil zetten! Meer weten? Dan vind je hier meer informatie over onze Cursus Numerologie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie