Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: Cursus oorreflexologie

13 maart 2019
Nieuw: Cursus oorreflexologie

Het oor, het is maar een klein onderdeel van het menselijk lichaam en daardoor vaak erg onderschat. Veel mensen zijn zich er niet van bewust welke belangrijke rol het oor kan spelen in relatie tot het verminderen van allerlei pijnklachten en andere gezondheidsklachten, zoals allergieën, stress, slapeloosheid of een hormonale disbalans. Daarom bieden we nu bij Wellness Academie een nieuwe cursus aan, die hier de nadruk op legt, namelijk de cursus oorreflexologie!

Waarom oorreflexologie?

Hoewel we zien dat de laatste tijd steeds meer wellnes- en massagepraktijken oorreflexologie aanbieden, is het geen nieuwe hype. Deze behandelwijze heeft een geschiedenis die eeuwen teruggaat in de tijd. Het brengt ons bij de Chinese geneesheren die mogelijk al 4000 jaar geleden ooracupunctuur toepasten voor het behandelen van allerlei ziekten. De oorreflexologie die je in deze cursus leert, is gebaseerd op de oorreflexologie of auriculotherapie, die in de jaren ’60 van de vorige eeuw werd ontwikkeld door de Franse arts Paul Nogier. Hij was bekwaam in zowel de westerse manuele geneeskunde als de Chinese acupunctuur. We zullen hieronder ingaan op enkele goede redenen voor het volgen van een cursus oorreflexologie!

Een subtiele en milde behandeling

Op de oren liggen vele gevoelige zenuwuiteinden, die direct in verbinding staan met het centraal zenuwstelsel. Door in te werken op deze gevoelige punten kunnen we allerlei klachten elders in het lichaam verminderen. Wanneer iemand pijn heeft, betekent dit dat het zenuwstelsel pijnsignalen uitzendt. Via de zenuwuiteinden op het oor kunnen we invloed uitoefenen op het zenuwstelsel met milde technieken om het lichaam weer in balans te brengen. Dit betekent dat je niet direct met ingrijpende en diep inwerkende massages op de pijnlijke plek hoeft in te werken. Je zult in deze cursus oorreflexologie merken dat deze subtiele benadering zeer effectief is.

Toegankelijke behandeling

Voor oorreflexologie hoeft je klant niet uit de kleren, zoals bij veel andere massages wel het geval is. Of denk aan voetreflexologie, waarvoor de schoenen uit moeten. Oorreflexologie kun je overal gemakkelijk geven; dus niet alleen in je praktijk op een massagetafel, maar eigenlijk gewoon op elke andere locatie. Daarnaast bestaan er eenvoudige zelfhulptechnieken, die mensen kunnen toepassen op de momenten dat ze het echt nodig hebben, denk aan spanningshoofdpijn die ineens opzet of een maag die van slag is. Door je klanten zelfhulp tips mee te geven, help je ze met het ontwikkelen van een betere lichaamsbewustwording. Bovendien kunnen deze technieken ook jou als therapeut helpen, als je tussen het behandelen van twee klanten door bijvoorbeeld weer even goed in contact met jezelf wilt komen.

Inzicht in de gezondheid van je klant

Je leert in de cursus oorreflexologie hoe je de oren grondig kunt inspecteren. Veel lichamelijke klachten zijn van de oren af te lezen en manifesteren zich in de reflexzones in de vorm van onder meer roodheid, irritatie, verdikkingen of een droge huid. De grondlegger van de westerse oorreflexologie, de arts Paul Nogier, heeft zeer gedetailleerd de reflexzones van het oor uitgewerkt op een kaart. Wanneer je op een specifieke zone op het oor roodheid ontdekt, kun je dit via deze kaart gemakkelijk koppelen aan het lichaamsdeel of het orgaan in het lichaam waar de klacht zijn oorsprong vindt. Hier kun je vervolgens de behandeling op afstemmen.

Wat kun je behandelen met oorreflexologie?

Het doel van oorreflexologie is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren en zo de algehele gezondheid te bevorderen. Daarnaast zien we in de praktijk dat oorreflexologie zeer goede resultaten biedt bij enkele specifieke klachten, waaronder:

 • Slaapproblemen
 • Spanningshoofdpijn
 • Migraine,
 • Hooikoorts
 • Maag- en darmproblemen
 • Pijn bij blessures
 • Verkrampte en pijnlijke spieren
 • Hormonale klachten

Verder zien we ook dat oorreflexologie een goede ondersteuning kan bieden bij afvallen en bij het stoppen met roken. Je kunt oorreflexologie aanbieden als zelfstandige therapie, maar ook als aanvulling op Opleiding voetreflexologie, Cursus handreflexologie of andere soorten wellness therapieën en massagebehandelingen.

Meer weten over oorreflexologie?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere behandelwijze? Aarzel dan niet langer en schrijf je in voor onze eerstvolgende Cursus Oorreflexologie. De lesgroepen zijn gelimiteerd, dus zorg dat je verzekerd bent van een plaats!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie