Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: Online Cursus Ayurveda Basiskennis

24 juli 2020 | Massage & Therapieën
Nieuw: Online Cursus Ayurveda Basiskennis

Heb je een grote interesse in gezondheid? Wil je graag een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de gezondheid en het algeheel welzijn van anderen? Dan heb je vast al eens van de Ayurveda gehoord. Misschien dat het nu tijd is om je hier eens verder in te verdiepen? Dat kan via onze gloednieuwe online Cursus Ayurveda Basiskennis. Dit is een toegankelijke online cursus met begeleiding, waarin je kennismaakt met de basisprincipes van deze speciale gezondheidsleer afkomstig uit India. 

Doe levenswijsheid op!

Wat is dat nu precies ‘Ayurveda’? Dit woord komt uit het Sanskriet. Het is samengesteld uit ‘Ayus’ dat ‘Leven’ en ‘Veda’ dat ‘Wijsheid’ betekent. Samen staat het dus voor ‘Levenswijsheid’. Deze wijsheid is gebaseerd op het principe dat het lichaam niet los gezien kan worden van de ziel. Daarbij kan de mens ook niet los gezien worden van zijn omgeving. Hiertussen bestaan vele complexe interacties en verbindingen. Het algehele welzijn van de mens hangt af van vele factoren, zoals verstand, emoties, lichaam, verhoudingen, sociale invloeden, tijdstippen en seizoenen. Het hoofddoel van de Ayurveda is ziektes voorkomen en welzijn optimaliseren. Je kunt hiermee echter ook gezondheidsproblemen behandelen.

Korte inleiding in de Ayurveda

We geven je hier alvast een korte impressie van wat je leert in onze online cursus Ayurveda basiskennis. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoretische gedeelte leer je meer over het ontstaan en de ontwikkeling van de Ayurveda. Vervolgens worden de basisprincipes toegelicht. De drie Dosha’s staan centraal binnen de Ayurveda en vormen de drie energetische basiskrachten die al onze lichamelijke en geestelijke functies sturen. We kunnen ze onderverdelen in: Vata, Pitta en Kapha. Hierbinnen spelen weer de vijf basiselementen, ether, lucht, vuur, water en aarde een sleutelrol. Met deze kennis krijg je veel inzicht in het doen en laten van mensen en kun je ze hierin begeleiden op weg naar meer welzijn en gezondheid.

Hoe ziet Ayurveda er in de praktijk uit?

In onze online cursus ayurveda basiskennis bouw je aan een stevig fundament op het gebied van theoretische kennis, die je vervolgens leert toepassen in de praktijk. We gaan in deze cursus in op de praktische toepassingen van de Ayurveda, in de vorm van:

 • Ayurvedische therapie
 • Ayurvedische kruidenleer
 • Marma therapie

Ayurvedische behandelingen zijn zeer veelzijdig en worden afgestemd op de individuele constitutie. Er kan gebruikgemaakt worden van onder meer Ayurvedische reinigingskuren (o.a. Panchakarma), voedingsaanpassingen, kruiden, massages en yoga voor het herstellen van het gezond evenwicht tussen de drie Dosha’s. Bekijk hier ook eens onze Cursus Ayurvedische Massage en onze complete Opleiding Ayurvedisch Behandelaar.

Hoe werkt de Online Cursus Ayurveda Basiskennis?

Nadat je je voor de cursus hebt ingeschreven krijg je toegang tot het digitaal platform. Hier staat het complete lesprogramma voor je klaar. Je bepaalt zelf wanneer je begint, het tempo waarin je studeert en hoelang je erover wilt doen. Het lesprogramma blijft onbeperkte tijd beschikbaar. Kom je even niet toe aan de cursus? Geen probleem, dan pak je het gewoon later weer op. Heb je vragen? Dan kun je via het platform contact opnemen met je docente en krijg je zo spoedig mogelijk antwoord. Aan het einde van de cursus leg je online examen af. Geslaagd? Dan kun je je certificaat downloaden. Zin om aan de slag te gaan? Schrijf je hier meteen in voor de Online Cursus Ayurveda Basiskennis.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie