Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: Cursus Dermaplaning

12 november 2018
Nieuw: Cursus Dermaplaning

Wie de nieuwtjes binnen de beauty wereld op de voet volgt, zal het niet ontgaan zijn dat dermaplaning momenteel veel aandacht krijgt! Ook bij Wellness Academie is deze nieuwe beauty behandeling niet onopgemerkt gebleven. Daarom kun je bij ons nu ook een Cursus Dermaplaning volgen. Deze cursus is een mooie bijscholing voor schoonheidsspecialisten. Met dermaplaning kun je nog meer betekenen voor je klanten op het gebied van een mooie, gezonde en stralende huid! Lees hier meer over de mogelijkheden van dermaplaning!

Dermaplaning is toch je gezicht scheren?

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Het is echter niet de bedoeling om met dit mesje te snijden of te scheren; er wordt met het mesje over de huid geschraapt. Het is echter geen nieuwe behandeling. Het wordt al jarenlang uitgevoerd als medische behandeling door dermatologen als voorbereiding op ingrepen. De beauty wereld ontdekte dat dermaplaning ook een goede aanvullende schoonheidsbehandeling kan zijn. Het is belangrijk dat je dit niet zonder enige voorkennis en ervaring zelf gaat proberen. Volg eerst onze cursus dermaplaning, waarin je leert om professionele dermaplaning behandelingen te geven. Bekijk hier ook eens onze volledige Opleiding Schoonheidspecalist in Apeldoorn!

Cursus Dermaplaning: leer donshaartjesin het gezicht verwijderen

Op de eerste plaats werd dermaplaning geïntroduceerd als een schoonheidsbehandeling voor het verwijderen van donshaartjes in het gelaat. Iedereen heeft deze donshaartjes op zijn lichaam. Het zijn hele dunne haartjes, die je vaak nauwelijks ziet. Bij sommige mensen kunnen de haartjes dikker en beter zichtbaar zijn. Dit kan een reden zijn om de haartjes te laten verwijderen. Dermaplaning kan een goed alternatief zijn voor harsen of laserbehandelingen. Harsen is voor de gevoelige huid soms te agressief. Laserbehandelingen zijn ook niet voor iedereen geschikt; laser werkt namelijk niet op blonde en grijze haartjes. Om de donshaartjes weg te houden, moet de behandeling om de 4 weken herhaald worden.

Bijkomstig voordeel: de exfoliërende werking

Dermaplaning is veel meer dan een ontharingsmethode, het heeft ook een zeer effectieve exfoliërende werking. Dit wil zeggen, dat met het schrapen over de huid niet alleen de donshaartjes verwijderd worden, maar ook dode huidcellen. Dit brengt allerlei voordelen met zich mee. Direct na de behandeling ziet de huid er meteen een stuk stralender uit. Dermaplaning is een echte aanrader voor mensen met een grauwe huid. Daarnaast is de huid veel beter toegankelijk voor de actieve werkstoffen in huidverzorgingsproducten, waardoor de huid nog mooier en gezonder wordt. Tot slot kan make-up ook nog eens veel mooier aangebracht worden!

Dermaplaning in je beauty salon?

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er veel goede redenen om dermaplaning aan te bieden in je beauty salon. We willen hier bovendien benadrukken, dat het een veilige en pijnloze behandeling is, met minimale kans op huidirritatie. Je kunt dermaplaning aanbieden als een op zichzelf staande behandeling voor het verwijderen van donshaartjes en een stralende huid, maar het is ook een uitstekende aanvullende behandeling bij een complete gezichtsverzorging en vooral ook als voorbereiding op een fruitzuurpeeling of een microdermabrasie behandeling. Vooral in onderstaande situaties kan dermaplaning de huid verbeteren:

 • Grauwe huid
 • Vale rokershuid
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekken
 • Verdikte huidstructuur
 • Veel haargroei/donshaartjes
 • Acnelittekens
 • Onzuiverheden
 • Slechte doorbloeding

Een cursus dermaplaning kan je helpen om niet alleen je dienstenaanbod uit te breiden, maar ook om je bestaande diensten nog meer meerwaarde te geven. Bekijk hier eveneens onze nieuwe Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings!

Heeft dermaplaning ook nadelen?

Dermaplaning is voor bijna iedereen geschikt, behalve voor mensen met actieve acne en voor mensen met een hele gevoelige huid. Daarnaast is het extra belangrijk om na dermaplaning de huid te beschermen tegen de zon, ook bij bewolkt of regenachtig weer en in de koudere maanden. Je kunt je klanten geruststellen, want de haartjes in het gelaat zullen na dermaplaning niet dikker of donkerder terug groeien. De behandeling heeft geen invloed op de haarstructuur, de kleur of het haargroeiproces, dus daar hoeven je klanten zich niet door tegen te laten houden om een dermaplaning behandeling te ondergaan! 

Schrijf je hier in voor de Cursus Dermaplaning!

Wil je alles weten over deze nieuwe beauty behandeling? Lijkt het jou een ideale aanvulling op jouw diensten als schoonheidsspecialiste? Aarzel dan niet langer en schrijf je in voor de Cursus Dermaplaning. Zoals je misschien al van ons gewend bent, zijn de lesgroepen beperkt. Ben er dus op tijd bij! 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie