• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Onmisbare skin care tips voor de feestdagen

17 december 2021 | Visagie
Onmisbare skin care tips voor de feestdagen

De feestdagen staan voor deur. Dat is natuurlijk leuk en gezellig, maar je huid is er niet zo blij mee. Je eet meestal wat meer en ongezonder en je drinkt misschien een extra glaasje alcohol. Mogelijk heb je in deze periode meerdere feestjes op de kalender staan, waardoor ook voldoende nachtrust in het geding komt. Ook gebruik je waarschijnlijk meer make-up dan anders. Wat betekent dat voor je huid? Het is niet vreemd als je in deze periode last krijgt van een onrustige huid. Daarom geven we je hier onmisbare skin care tips voor de feestdagen!

Zorg voor een goede reinigingsborstel

Een onmisbare gadget voor het verzorgen van je huid is een reinigingsborstel voor je gezicht. Hiermee kun je je huid dieper reinigen. Bovendien kun je de borstel gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Nadat je je gezicht hebt ontdaan van make-up, maak je je huid vochtig. Daarna breng je een reinigingsproduct aan op de borstel en maak je hiermee je gezicht schoon. De borstel verwijdert dode huidcellen en stimuleert de bloedcirculatie. Je gelaat ziet er meteen stralender uit, de teint verbetert en voelt zachter aan. Maak wel na elk gebruik de borstel goed schoon, om te voorkomen dat bacteriën zich erin gaan vermenigvuldigen. Leer alles over een correcte gelaatsreiniging in onze Cursus Gelaatsverzorging.

Gebruik dagelijks een milde exfoliant

Als je het goed wilt aanpakken, dan ga je voor de feestdagen op tijd naar een schoonheidsspecialist voor een uitgebreide gelaatsbehandeling. Deze professional zal je huid op de juiste manier exfoliëren of peelen, bijvoorbeeld via: microdermabrasie, dermaplaning of een fruitzuur peeling. Dode huidcellen die je huid dof maken verdwijnen en een gezonde, glanzende huid komt aan de oppervlakte. Om dit resultaat tijdens de feestdagen te behouden is het een aanrader om dagelijks je huid te reinigen met een milde exfoliant. Dode huidcellen krijgen geen kans, je huid wordt optimaal gereinigd en is goed toegankelijk voor werkzame stoffen, die je huid nu extra goed kan gebruiken.

Een must have: een goede tonic

Een van de onmisbare skin care tips voor de feestdagen is het gebruik van een goede tonic. Dit is namelijk een van die huidverzorgingsproducten, die door veel mensen over het hoofd wordt gezien. Dit product kan je huid juist veel goed doen. Dat geldt helemaal als het risico op onzuiverheden groter is, zoals tijdens de feestdagen. Je gebruikt een tonic na het reinigen van je gezicht. De tonic helpt om de laatste restjes vuil en reinigingsproduct van je huid te halen. Daarbij zul je ook nog de laatste restjes make-up verwijderen. Vooral tijdens de feestdagen, als je waarschijnlijk meer make-up gebruikt, is dit geen overbodige stap in je skin care routine.

Weg met onzuiverheden dankzij niacinamide

Met zegt altijd dat toverformules en wondercrèmes niet bestaan, maar een serum met niacinamide (vitamine B3) komt daar toch dicht in de buurt. Door je huid goed te reinigen en te ontdoen van dode huidcellen kan een serum beter in de huid doordringen. Niacinamide is een van de werkzame bestanddelen, waarvan bewezen is dat het effectief is tegen onzuiverheden en dat het de huid kalmeert. Dit bestanddeel stimuleert namelijk de productie van ceramiden en vrije vetzuren. Dit verstevigt de huidbarrière, zodat de huid minder vocht verliest. De huid is hierdoor minder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Bovendien werkt het licht exfoliërend en ontstekingsremmend. Je gelaat ziet er snel stralend uit en fijne lijntjes vallen minder op!

Skin care tips voor de feestdagen: reinigen en hydrateren

Je huid moet tijdens de feestdagen harder aan het werk, vanwege allerlei invloeden als meer make-up, minder slaap en minder gezond eten. Daarbij kan ook het koude weer in combinatie met de warmte binnen de huid sneller uitdrogen. De combinatie van goed reinigen en hydrateren dient altijd de focus te hebben bij elk huidtype, maar nu nog meer. Zorg dus dat je steeds een goed reinigingsmiddel en een hydraterende crème bij de hand hebt. Bij voorkeur zorg je voor een extra hydraterende nachtcrème om het herstel van de huid te bevorderen. Wie een echte specialist in huidverzorging en huidverbetering wil worden, mag onze Opleiding Skin Expert of de Opleiding Schoonheidsspecialiste niet missen.

Make-up tip: gebruik een primer

Draag je tijdens deze dagen veel make-up? Breng dan na het reinigen en hydraten van je huid een primer aan. De make-up hecht hierdoor beter, het geeft een egaler resultaat en het houdt de vochtbalans van je huid beter op peil. Gun je huid tussen de feestdagen door rust, door af en toe geen make-up te dragen. Gebruik een gezichtsmasker om je huid te ondersteunen of gebruik een gezichtsspray met verfrissende ingrediënten. Run je een eigen beauty salon? Dan zijn dit ideale kerstcadeautjes, die je te koop kunt aanbieden voor extra productverkoop! Is make-up echt jouw ding? School je dan tot professionele visagiste via onze Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie